Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szijjártó Péter megvédett mindenkit Soros Györgytől, de sajnos nem ez a meghallgatás témája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megkezdődött a magyar kormány meghallgatása az Európai Parlamentben. Szijjártó Péter monológjával kezdődött az ülés. A külügyminiszter elsikoltozta a bánatát, hogy megtámadták Magyarországot, de ők meg fogják védeni a magyar embereket, akik nem akarnak bevándorlókat, nem akarják, hogy Soros György milliókat telepítsen be, ők a magyar emberek érdekében, akaratából és felhatalmazása alapján harcolnak az utolsó csepp vérünkig.

Másodszor Pardavi Márta, a Helsinki Bizottság társelnöke szólalt meg. Elmondta, hogy nem ezért vannak itt, nem ez a téma. Hanem a magyarországi civil szervezetek és a civil polgárok megfélemlítése, ellehetetlenítése, a civil társadalom eltaposása. A demokráciáról van most szó, demokratikus jogokról és a kormány azon törekvéséről, hogy ezeket a jogokat elvegye a társadalomtól. A kormány meg akarja szüntetni a civil társadalom hatalmat ellenőrző funkcióját, meg akarja félemlíteni és el akarja tiporni a szólás szabadságát. Mindezt orosz mintára teszik. A civil szervezetek elleni kampány, a gyűlöletkeltés, uszítás egyértelműen arról szól, hogy a kormány teljes ellenőrzést és irányítást akar megszerezni a civil társadalom felett.

Polyák Gábor Mérték Médiaelemző Műhely vezetője beszél a magyar média helyzetéről. A sajtószabadság korlátozásáról, eltörléséről beszél. Bár van szólásszabadság, de a Fidesz mindent megtesz azért – sikerrel – hogy megszerezze és az ellenőrzése alá vonja a teljes médiapiacot. Mindazokat, akik kritizálják a kormányt, ellenségnek, idegen ügynöknek, árulónak bélyegzi a kormány és a kormánymédia.

Polyák az eltorzult reklámpiacról, az ellenzéki, vagy nem kormánypárti média anyagi ellehetetlenítéséről beszél, például a Magyar Időkről, mely 90 százalékban kormányzati hirdetésekből tartja fenn magát. A kormány az általa uralt médiában személyében támadja mindazokat a politikusokat, újságírókat, közszereplőket, akik kritikát mernek gyakorolni a kormánnyal szemben, vagy valami módon veszélyt jelenhetnek a kormány hatalmára.

A média teljes egészében eltorzult, politikai érdekeket szolgál. A szólás szabadsága ugyan létezik, de a sajtószabadság megszűnt. A média gyakorlatilag az autoriter kormány propagandagépezeteként működik.

Most Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója beszél. Ő visszament a 2010-es választásokig, amikor is legitim módon, kétharmados többséggel jutott hatalomra Orbán Viktor. Innentől kezdve mindenki kritizálja Magyarországot, támadják, ahol csak tudják, eljárások sora indult országunk ellen. A vita a felszólaló értelmezése szerint nem demokráciáról szól, hanem a szuverenitásról. Gyakorlatilag Brüsszel nem képes tolerálni azt, hogy Magyarország önálló országként működik és ehhez a jogához ragaszkodik. Ez azért van – Szánthó szerint – mert az Európai Unió gazdasági közösség, de aztán elkezdték bővíteni az Uniót. Az újonnan csatlakozott országok számára mást jelent a szuverenitás, mint azok számára, akik nem a volt szocialista blokkból érkeztek.

Ameddig a gazdasági válság előtt mindenki jól élt, nem volt fontos a szuverenitás, de most meg az. Van világnézeti vita is mostmár és nemzeti identitás is. Erről kellene beszélni, nem pedig beledumálni Magyarország dolgaiba.

Jönnek a hozzászólások.

Tehát felszólalt Szijjártó Péter és valami tökéletesen másról beszélt, mint amiről a meghallgatás egyáltalán szólt. Volt a felszólalásában Soros György, migránsáradat, Magyarország megtámadása, nemzeti konzultáció, harc, háború, megvédés. És ők megvédik a magyar emberek érdekeit Soros Györgytől. Vastaps, éljen!

Egyébként a kormány antidemokratikus, civileket üldöző, a polgári jogokat két lábbal tipró, a médiát politikai befolyása alá taposó, uszító, gyűlöletkeltő hatalomgyakorlásáról szól a meghallgatás. Ezt még a Fidesz-kormány érdekeit szolgáló Alapjogokért Központ igazgatója sem tudta cáfolni, ezért maszatolt folyamatosan.

A kormánymédia nyilván a maga értelmezésében fogja tálalni a történteket. De igazából nem történt semmi. Beszélgetnek, picit homlokráncolnak, ejnyebejnyéznek. Nem hinném, hogy bármi eredményt sikerül elérni, ha nem lépnek tovább. Ott. Itt valószínűleg újabb alapot szolgáltat a dolog a kormánypropaganda számára, hogy tovább uszítsák a híveket.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.