Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És akkor mi a gyász van?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha így lenne ötösöm a lottón, ahogy a minden tekintetben szánalmas és kiszámítható kormánypropaganda dübörög, lehet hogy nem csak Zuckenbergnél, de még az egybites disznószerelőnél is okosabb lennék. Ezt tessék figyelni:

Az ellenzék hisztériakeltésével ellentétben a polgári kormány betartotta az egészségügyi dolgozóknak tett ígéreteit és az ágazati reprezentatív szakszervezetekkel és stratégiai partnereivel kötött megállapodását, s a szakdolgozók számára 2016-ban új bértáblát alakított ki, amely átlagosan 26,5 százalékos alapbér emelést tartalmazott, idén november elsejétől pedig további 12 százalékkal emelte a tavalyi alapbéreket. Hangsúlyozzuk, hogy alapbéremelés történt, tehát a különböző pótlékok tovább emelik a kereseteket

– ezt tojta az Országos Sajtószolgálat még tegnap este, midőn az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkárságának kurvaanyázását tolmácsolták. Mármint akinek kedve tartja, értelmezze ezt másként, én képtelen vagyok. Ilyen aljas, hazug gecikkel ugyanis még életem során nem találkoztam. Igaz, ezeket sem ismerem személyesen.

Szóval egészségügyért felelős gazemberék tudatáig is eljutott a tegnapi napon nyilvánosságra került bérpapír, amelyen feketével mutatja a fehéren, hogyan alakul a rögvalóságban egy 10 éves munkaviszonnyal rendelkező segédműtős (B fizetési osztály, 06. fizetési fokozat) oltári nagy béremelése. Konkrétan így, a nagyon hülyék és értetlenkedők kedvéért ismételjük át a konkrét példa alapján:

via Facebook/Szabó Tímea

via Facebook/Szabó Tímea

A szerencsétlen ember garantált illetményét jól megemelték 16 520 (154.182 – 137. 662) forinttal, ám mivel korábban nem tisztességesen emelték, hanem egyszerűen csak kiegészítették az alapilletményét (vagyis betömték a röhejesen alacsony alapbére és a fizetését meghaladó garantált bérminimum között tátongó szakadékot), a novemberi 12 százalékos emelésből ez lett. Hogy mivel emberünk illetménye még ezzel az emeléssel is alacsonyabb, mint a garantált bérminimum/szakmunkás minimálbér (=bruttó 161 ezer forint), a magasabb alapilletményére mostantól kisebb mértékű kiegészítést kap az államtól (23.338 forint helyett 6.818 forintot). Vagyis a végeredmény ugyanaz, csak most már elmondhatja, hogy 12 százalékos béremelés után keres ugyanannyit, mint azelőtt.

Szerencsétlen emberünk nincs egyedül a keservével, többezer hasonló helyzetben lévő egészségügyi dolgozó van, aki egyáltalán nem kap magasabb fizetést, pedig az ágazat reprezentatív szakszervezetei és a kormány stratégiai partnerei (üdvözlöm innen is az előszeretettel szoclibező, kormányszócsőként funkcionáló Cser Ágnes asszonyságot és szakszervezeti vezetőt, aki egyszerre reprezentatív és stratégiai és partner is) milyen jól lezsírozták a dolgot.

Vagyis tényszerűen bizonyítható, hogy a legrászorultabb, legkevesebbet kereső dolgozók (lásd: B fizetési osztály, 06. fizetési fokozat) 0, azaz nulla forint kézzelfogható fizetésemelésben részesültek, de a semmihez nem értő, de mindent a felsőbb utasítások szerint kenetteljes pofával végrehajtó Balog minisztériumának egészségügyi államtitkársága akkor is fenntartja a jogot arra, hogy ők álljanak az erdő felől. Tessék:

A megjelent híresztelésekkel ellentétben minden egészségügyi szakdolgozó alapbére 12%-kal emelkedett novemberben, a szakorvosok és szakgyógyszerészek alapbére pedig 100 ezer forinttal lett magasabb.

Ennek eredményeképp egy 4-6 éves jogviszonnyal rendelkező OKJ végzettségű (Besorolási osztály: E, Fizetési fokozat: 02) ápoló alapilletménye a 2010-es 91 ezer forinthoz képest novembertől 183 forintra emelkedett.

Egy 19-21 éves jogviszonnyal rendelkező OKJ végzettségű (Besorolási osztály: E, Fizetési fokozat: 07) ápoló alapilletménye 2010-ben még 106 ezer forint volt, most novembertől 209 ezer forintot kaphat kézhez.

Egy 7-9 éves jogviszonnyal rendelkező szakorvos (Besorolási osztály: I, Fizetési fokozat: 03) alapilletménye a 2010-es 156 ezer forintról novembertől 469 ezer forintra nőtt.

És akkor mi a fasz gyász van? Akkor mi van, ha az E és I besorolási osztályban úgy nőttek a fizetések, hogy az ember valóban többet visz haza? Mi ez a körmönfont mellébeszélés? Akkor nem igaz az, hogy a közalkalmazotti fizetésemeléssel kapcsolatos ordas trükközések és variálások (ITT egy tanulságos böngésznivaló a hatalmas jótéteményekről) következtében tízezernél is jóval többen lehetnek azok, akiket viszont aljas módon átvertek? Ki beszélt itt 2010-ről? Meddig hozzák fel példának 2010-et, az elmúlt nyolc évet és hogy mi volt akkor, amikor bezzeggyurcsányék kórházakat zárattak be és csecsemők vérében fürödtek?

Itt arról van szó, hogy a november elsejétől beígért 12 százalékos béremelésből sokak számára semmi nem lett. Milyen híresztelésekről, milyen hisztériakeltésről vinnyognak már megint? Ennyire kreténnek nézünk ki? Ja, igen, amúgy nem csak annak nézünk ki, de azok is vagyunk. És mindenki nyugodtan magára veheti, akit érint. Változatlanul fenntartom, és a mai nap után még inkább fenn fogom tartani:

Tetszettek volna kiállni Sándor Mária mellett

Igen, tetszettünk volna. Mert akkor talán megint nem azokat törölnék pofán a megszokott, sunyi ellenzékre mutogatással, akik ebben a szétbarmolt, ezer sebből vérző, nyomorúságos egészségügyi rendszerben is a legkiszolgáltatottabbak. Akik már azzal is jobban járnak, ha átmennek az Ikeába árut mozgatni.

Az a büdös nagy konzekvencia már megint, hogy ez a mérhetetlen cinizmus egészéges lelkületű országban nem lehetne tolerálható. Nem hogy nyolc éven keresztül, de egyetlen hétig sem. Hogy megjelent híresztelésnek neveznek egy hivatalos fizetési papírt, hogy álhírnek és demagógiának nevezik, hogy patkányok hullanak alá a mennyezetből, hogy életmentő műszerek hiányoznak a világszínvonalú magyar egészségügyből, hogy a várólisták és a kórházi fertőzések tizedelik a lakosságot, hogy a munkaerőhiány miatt lassan szakképzetlen, de orvosi gyorstalpalón átesett munkaerő fog altatni, vakbelet eltávolítani, gerincműtét elvégezni.

És még mindig van bőr a képükön a rosszindulatú ellenzéki híresztelésekkel visszavágni minden nyilvánvaló dilettáns rombolásukért? Igen, még mindig van bőr, és lesz is. Mindaddig ameddig a pókhálósra butult polgári öntudatlanság, felelőtlenség és igénytelenség felülírja az emberi élet fontosságát. Ameddig a nem létező Soros-terv miatti alufóliasisakos rettegés elhomályosítja a józan észt és egy fél országot kivetkőztet emberi mivoltából. Addig azt is le fogják tagadni, amiről hangfelvétel van, amiről hivatalos papírok állnak rendelkezésre. Addig ezt érdemli mindenki, és semmi többet.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.