Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szijjártó itt áll kereszt nélkül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Riadó! Ha már nekem fel kellett kelnem, nektek se legyen jobb. Fogalmam sincs, hogy a fenti állatka micsoda, de egyszerűen tökéletes. Nem? De.

Lázár János mindenhez is értő miniszter azt nyilatkozta tegnap – már amennyiben jól értem -, hogy az előző (második) Orbán-kormány nem tervezte meg az uniós források felhasználását, hanem ahogy esik, úgy puffan alapon szórta a pénzt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a magyar kormány az előző időszakhoz képest a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetés forrásainak felhasználását megtervezte és jó pénzügyi megállapodást kötött.

Lázár János hétfőn a parlamentben a 2014-2020 közötti időszakban Magyarországnak járó uniós források felhasználásáról a kormány által kezdeményezett vitanapon azt mondta, az EU-ban szinte a legjobb az a támogatási összeg, amelyet egy lakosra vetítve visszakap Magyarország és a kormány olyan célokat tűzött ki, amely sokat tesz az ország felzárkóztatásáért.
Ismertetése szerint a mostani uniós költségvetési ciklusban 2017. március végéig meghirdették a forrásokat, 543 pályázatot írtak ki több mint 9000 milliárd forint értékben. Hozzátette: november végig 7340 milliárd forintról született döntés, amely a rendelkezésre álló keret 82 százaléka.
Lázár János szólt a közbeszerzésekről is. Közölte, 2016-ban 2000 milliárd forint értékben írtak ki közbeszerzést, részben uniós forrásból, ez az összeg a GDP több mint 5 százalékát jelenti. Egy-egy közbeszerzésre 5-6 jelentkező volt – mondta. (MTI)

Én például végtelenül örülök annak hogy az Unióban az egy főre jutó támogatás az egyik legmagasabb. Pici csúsztatás ez a visszakap az ország szófordulat. Vissza úgy lehet kapni, hogy TÖBBET befizetünk, amiből valamennyit visszakapunk. Magyarország esetében az a helyzet, hogy KEVESET befizetünk és annak a SOKSZOROSÁT kapjuk támogatásként. Ezt nem ártana tisztába tenni a hívek fejében sem, bár tudom, hogy éppen ennek az ellenkezője a cél.

Annak is végtelenül örülök, hogy az Orbán-kormány el akarja égetni az összes támogatást határidő előtt. Így – ha lesz kormányváltás – az új kormány üres kasszával indul, ha nem lesz kormányváltás, az Orbán-kormány indul üres kasszával. Meg persze az ország, de az kit érdekel?

Azt csak a nagyonhülyék hiszik el, hogy a kormány maga dönti el, mire költi a forrásokat és mennyire okosan döntöttek. Az uniós források előre meghatározott célokra érkeznek, azokat nem lehet másra fordítani. Ha infrastruktúra fejlesztésre szól egy céltámogatás, abból nem lehet állatkertet építeni. Legfeljebb kisvasutat Felcsúton.

Az pedig teljesen huszadrangú kérdés, hányan indulnak egy közbeszerzésen, ha már előre eldöntött kérdés, hogy ki fogja azt megnyerni. Olyan ez, mintha a 100 méteres síkfutás döntőjében indulna Usain Bolt és a komplett Szalonna szerkesztősége is. Mit gondol Lázár úr, ki győzne?

Szegény Szijjártó Péter biztosan nagyon csalódott, amiért mégsem hurcolhatja haza Franciaországból a szoborról leszerelendő kőkeresztet. Pedig ő úgy gondolta, ez Európa utolsó mentsvára. Mármint a kereszt és hogy azt a mi pénzünkön idecipeli a kormány. A hülye franciák meg nem adják. Amúgy nem azért volt bajuk a kereszttel, mert üldözik a keresztényeket, vagy külön Szijjártó Pétert. Egy 1905-ös törvény az ok, mely az egyház és az állam szétválasztásáról rendelkezik és megtiltja a vallási jelképek közterületen való elhelyezését. Az van, hogy odébb viszik pár méterrel az egész szobrot és ott magánterületen lesz, arra nem vonatkozik a törvény. De semmi gond, Németh Szilárd éppen megszentelt egyet Csepelen, lehet oda járni Szijjártónak is.

Feszüljünk neki a talicskának.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.