Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A vita vége

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Előzmény

Az kevés, hogy a bekezdések végén egy zárójeles mondattal közli, miszerint nem az én személyemet minősíti. Ha közben ilyen mondatokat rögzít: Ön azonban, úgy látom, továbbra is kitart amellett a térítő-jellegű, expanziós álláspontja mellett, ami nem elégszik meg az Ön személyes hit-, és nézetrendszerével, hanem úgy érzi, ezt kellene követnie mindenki másnak is, nem a többi „badarságot”. Ez megint a nagyon buta emberek jellemzője, én nem tartok ki olyasmi mellett, amit mindig megvetettem – a „badarság” szót meg nem tudom, kitől idézi, tőlem bizonyosan nem, én ugyanis ezt nem használom. Mellesleg nyugodtan azonosíthat engem a cikkemmel, én írtam ugyanis, nincs egy külön énem, amit csak akkor használok, amikor nem írok cikket. 

Kevés hervasztóbb mentalitást ismerek annál, mint ami függetleníteni képes a halált (egyetlen ember halálát is, a milliók halála ugyanis sokmilliószor egy) bármitől. Aki az „egyház által elkövetett bűnöknek” minősíti emberek halálát, és függetleníti az egyház különben nagyszerű működésétől, az egyéb borzalomra is képes. 

Jézus nem váltotta meg az emberiséget. 

Kedves, hogy biztat, mitől lehetek én több, miután felismerni véli az én vallásomat és hitemet, de az istenfogalomnak úgyszólván semmi köze nincs a hithez, még kevesebb (nulla) a valláshoz. Azaz – hátha így érthető – nem vagyok vallásos és nem vagyok istenhívő. 

Az olvasók kedvéért kiemeltem a legkontrasztosabb részeket. 

Szövegértési gondokkal a fentieknél részletesebben nem szeretnék foglalkozni. 

Ha nem bánja, úgy gondolom, valamelyikünknek be kell jelentenie, hogy nem akarja folytatni ezt a disputát (vitának talán mégsem nevezném). Magamra vállalom ezt a kellemetlenséget. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.