Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fal le fog omlani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Valaki valahol – talán a nyom nélkül eltűnt Habony Árpád – szép csendesen áthangszerelte a fideszes kommunikációt. Néhány héttel ezelőtt még a hazánkat elözönlő migránsok voltak a célkeresztben, aztán elkezdtek állítani a fókuszon. Érthető is, mert kevés menekült és migráns jön Magyarországra, nem lehet őket mutogatni a tévében, nem támadnak meg ártatlan falusi öregasszonyokat, nem veszik el a munkánkat, nem legelik le az erdeinket.

Miután Orbán Viktor királysága a folyamatos háborúra, harcra és védekezésre épül – holott épülhetne az együttműködésre, a társadalmi párbeszédre, a fejlődésre, toleranciára is -, másik ellenségre van szükség. Olyan ellenségre, amely látható. A migráns is látható lenne, ha lenne és praktikus is, mert felismerhető. Ezért az is jól látható, ha nincs jelen. Az új ellenség ilyen szempontból használhatóbb, ugyanis külsőségeiben nem tér el az átlag Fidesz-szavazótól. Éppen úgy néz ki, mint a hívek, azt a nyelvet beszéli, olyan ruhát visel, ott vásárol. Ezért bárki lehet. Éberség, elvtársak!

És az elvtársak éberek. Végre olyanokat gyűlölhetnek, akiket látnak. A megerőszakolástól rettegő lilahajú néni migránst még a büdös életben nem látott, de hazaáruló Soros-ügynököt annál inkább. Mert a Soros-ügynök pont úgy néz ki, mint a hazaszerető, keresztény gyökereit váratlanul felfedező fideszes. Onnan lehet felismerni, hogy véleménye van és ez a vélemény nem az, hogy Orbán az isten.

Orbán és bandája saját országa, saját polgárai ellen fordult és folyamatosan hergeli a híveit. Az ellenség listája hosszú és napról napra hosszabb lesz. Értelmiségiek, művészek, civil szervezetek, mezei polgárok. ov

Maffia, ellenséges ügynökök. Kik ezek? Ez a szép benne, hogy bárki lehet, akire ráfogják. Nagyon nehéz védekezni ellene, hiszen ha valaki azt állítja, hogy Soros-ügynök vagy, hogy bizonyítod be, hogy nem? Sehogy. Az vagy és kész. Áruló, akit gyűlölni kell, aki a haza ellensége.

A civil szervezetek Soros-ügynökökből állnak. Kivéve azokat, melyeket a kormánypárt hozott létre, működtet és finanszíroz. Bármelyik polgár lehet Soros-ügynök, akire csak rámutat a kormánypárt, vagy a hívő. Ügynök mindenki, aki kritikát gyakorol, aki nemtetszésének ad hangot. Mindegy, hogy boltos, villanyszerelő, agysebész, színész, költő, zenész, pedagógus.

A paranoia működik és terjed. A másfél-két millió kormánypárti szavazó mindenhol idegen ügynököket, árulókat lát. Már nem is kell hozzá semmi. Elég, ha a postás késve hozza az Erzsébet-utalványt, a holtfáradt orvos drágább gyógyszert ír fel, a pedagógus azt találja mondani az iskolában, hogy Horthy Miklós nem volt nemzeti hős, vagy valakit kirúgnak a munkahelyéről és megharagszik a volt főnökére.

Eddig egymást jelentgették fel az emberek, ha migránsnak nézték a másikat. Most azért fogják feljelenteni egymást, mert Soros-ügynöknek nézik a másikat. A kormánykommunikátorok nagyon ügyesen összemosták a hívek fejében a haza és a Fidesz fogalmát. Mára a kettő egy és ugyanaz. Amikor ők a kormánypártot védik, a hazát védik. Mindenkitől. A saját honfitársaikkal szemben. Bármi áron.

Ma már nemcsak nem célszerű, de nem is biztonságos elmondani, ha valaki nem a Fideszre óhajt szavazni. Ha nem ért egyet a kormány intézkedéseivel. Ha fontosabbnak tartja az oktatást, mint a stadionokat. Ha inkább az egészségügyre költene, nem kisvasútra.

A kormány a másfél-két millió szavazóját rászabadítja az országra. A kisebbséget ráuszítja a többségre. És nem számít, hogy soha be nem temethető árkokat váj a társadalomba, hogy embert ember ellen fordít. Nem számít, mert egyedül a választási győzelem a fontos. Ezt az uszítást láthatjuk minden egyes napon. A közösségi oldalakon, a propagandamédiában, a közpénzmédiában. És ennek nem lesz vége a választás után sem. Ha győznek, azért nem lesz vége. Ha nem győznek, akkor azért. A cél az, hogy mindenki pocsékul érezze magát, aki nem fideszes. Hogy senki ne merjen megszólalni, véleményt mondani, főleg ellentmondani. A cél a félelem falának felépítése. Az a rossz hírem van, hogy ez nem fog sikerülni. Akkor sem, ha most úgy tűnik, hogy menni fog. Nem fog. A fal ledől.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.