Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Egy liberális köcsög különben is megérdemli

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A hír:

Az Együtt egyik keszthelyi aktivistáját egy szórakozóhelyről kiérve két szélsőjobboldali, magát az Erő és Elszántság párt tagjának mondó fiatal – liberális köcsög – felkiáltásokkal megverte.

A hír tagadása cáfolata:

Az Együtt hazudik. A történet semmilyen szempontból nem állja meg a helyét: ugyanis egyrészt Keszthelyen nincsenek is tagjaink, másrészt az Erő és Elszántság tagsága fegyelmezett, aljas baloldali provokációra nem ül fel. 

Ha minden igaz, akkor a földön fekvő, vérző orrú fiatalt erős és elszánt generációtársai migránsozva és kommunistázva rugdosták is. Vagy – ha az Identitesz és a Tyirityán Zsolt-féle Betyársereg egyik szárnyának egymásra találásából született Erő és Elszántság Mozgalom verzióját tartjuk szem előtt, akkor semmi ilyesmi nem történt.

Mivel nem vagyok semmilyen fajta nyomozóhatóság, ezért semmit nem állítok, legfeljebb feltételezek. Például azt, hogy igencsak elvetemült, élénk fantáziával megáldott egyén lehet az, aki kitalál egy, a fentihez hasonló sztorit azért, hogy egy ilyen hátulról támadó, bivalyerős és elszánt, de leginkább szélsőséges, irredenta, rasszista, homofób, a liberalizmus és a multikulturalizmus halálát hirdető, a néppártosodó-cukisodó Jobbik által üresen hagyott teret elfoglalni szándékozó mozgalmat lejárasson. Ja, és a sérüléseiről orvosi látleletet készíttet, meg könnyű testi sértés ügyében feljelentést is tesz.

Mondom ezt úgy, hogy pont annyi közöm van az Együtthöz, mint az Erő és Elszántság nevű gittegylethez, amely állítólag azért jött létre, mert nincs kinek küzdeni mindenért, ami magyar. Mert még mindig nem küzdöttünk eleget fogakat csikorgatva, még mindig nem rettegtünk eleget valamelyik éppen aktuális ellenségtől, még mindig kellenek a hazafiaknál is sokkal nagyobb hazafiak, akik a nemzeti hovatartozásukkal házalnak és ezekben a vérzivataros időkben szárazon tartják a puskaport.

Ha egy pillanatig is vicces volna ez a történet, ráadásul morbid is akarnék lenni, akkor elégedetten nyugtázhatnám, hogy szerencsére nem sok erő szorult ezekbe a derék fiatalokba, ha csak egy könnyű testi sértést sikerült összehozni a kötelező liberális köcsögözés, valamint a harsány migránsozás és kommunistázás mellé. (Azt egyébként fel nem foghatom, hogy fiatal emberek, akik garantáltan nem éltek meg semmiféle kommunizust/szocializmust, milyen indíttatásból kommunistáznak más fiatalokat, akik szintén nem. Persze, az is lehet, hogy nagyon is jól értem.)

Vagy azt is mondhatnám, hogy legyintsünk szépen, ahogy szoktunk minden hasonló, vagy nem hasonló esetben. Amikor valaki valakit megagyal, vagy egyszerűen megrángatja a fülét, vagy meglopja, átveri, kárt tesz a javaiban, megfenyegeti, migránsnak nézi, ráuszítja a rendőrséget, miegymás. Mondjuk azt, hogy ez egy sima kocsmai verekedés volt, amiből a világon semmi nem következik, mint ahogy Őcsényből, Kömlőből, Perbálból, Pécsből sem következett semmi. Hülyék mindenhol vannak, oszt’ jónapot. Különben is minek ment kocsmába, minek szólalkozott össze másokkal? Ja, hogy rohadt libsi? Akkor pláne minden rendben van.

Sőt, kérjük ki magunknak, hogy az ilyen és hasonló esetek bármilyen összefüggésben vannak a viszkető tenyerek politikájával. Nem, én sem állítom, hogy egyedi esetekből feltétlenül országosan releváns következtetéseket kellene/lehetne levonni, főleg úgy, hogy egy állítás áll szemben egy tagadással, tehát gyakorlatilag bármi is történhetett. Najó, nem gondolom, hogy bármi is történhet, amikor az erő és elszántság mögött rejlő etnikai alapú erőszak és feneketlen korlátoltság áll szemben bármivel, bárkivel.

Nem nagyon súlyos ez még, de jó úton haladunk afelé, hogy az legyen. Hitegethetjük még magunkat azzal, hogy teljesen helyénvaló, ha a liberalizmus, vagy bármilyen -izmus, ideológiai, etnikai, vallási hovatartozás szitokszóvá válik az úgynevezett hazafias gondolkodásban. Hogy emberek hátba támadása, megrugdosása, sértegetése a dolgok rendje, és

nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan

és érthetően fejezték ki a véleményüket.

Ez nem valaminek a vége, a neheze még nagyon is hátra van. És tökmindegy, hogy kik az éppen aktuális történet szereplői, az évek óta tartó hergelés, a legsötétebb ösztönök, a butaságban gyökerező gyűlölködési hajlam meglovagolása nem maradhat következmények nélkül. Jó, tudom: ezeknek a mindenkit zsigerből gyűlölő, az erőt és az elszántságot nem a súlyemelésben, hanem a közélet alakításában kamatoztatni igyekvő szélsőséges figuráknak, akik olyan szilárd morális elveket vallanak, hogy még a büdös életben nem jutott eszükbe valami igazán komoly ügy mellé odaállni (pl. szociális háló, nyomor, leszakadás), egyáltalán nincs szükségük Orbán Viktor hátbaveregetésére és forró gratulációjára ahhoz, hogy közveszélyes kretének legyenek. Azt viszont állítom, hogy itt már régen sokkal többről van szó, mint hogy a társadalmi normalitás velejárója a deviancia bizonyos foka. Vagyis az, hogy tényleg mindenhol vannak hülyék.

Most éppen azt a folyamatot látjuk kibontakozni, ami annyira profán, hogy még leírni is kínos: miközben a legfelsőbb országvezetés éveken keresztül nem elítélte az erőszakot, a gyűlölködést, a kirekesztést, hanem saját maga szította reggeltől estig az indulatokat, az agresszió elfogadottá vált, és bemászott a kéményen dolgozó kisemberek bőre alá, az agyukba, a lelkükbe. Ha a liberalizmus kormányzatilag üldözendő elhajlás és vele szemben mindenfajta fellépés legitim, ha a migránsok veszélyforrást jelentenek és mindenkivel szemben, aki nem gyűlöli őket, indokolt – akár az önbíráskodás határát súroló – határozott véleményt nyilvánítani, akkor innentől kezdve egy kocsmai verkedésbe is bármi belefér.

És ahogy a hatalmába kapaszkodó kormány napról napra kénytelen egyre durvább fokozatra kapcsolni az uszítást, hogy az hatásos legyen, úgy válnak az egyszerű emberek is napról-napra frusztráltabbá és agresszívebbé. A kormányzat háborús retorikája, a folyamatos veszélyérzet táplálása, a bizonytalanság lebegtetése nem marad következmények nélkül. Az ösztönös (idegen)gyűlölet és agresszivitás nem hungarikum, viszont a kormányzati alámuzsikálás pontosan a humánumot öldökli a még mindig lelkesen tapsikoló országlakók egy jelentős részében.

Meg és ki lehet magyarázni ezt is, meg a következő hasonlót is a szokásos önmegnyugtató érvekkel: meg sem történt, hazugság, kitaláció, megérdemelte, ő provokált, és egy köcsög libsi különben is megérdemli. Csakhogy ebben az össznépi gyűlölködésben bárkire sor kerülhet, és ez olyannyira evidens, hogy már történelmi példákkal sem szükséges alátámasztani. Amikor bármilyen természetű vitákban nem a párbeszéd a főszereplő, hanem a dehonásztáló inzultus, amikor nem ellenfelek, hanem ellenségek állnak szemben egymással, amikor az elveinknek mások veséjének lerúgása árán szerzünk érvényt, és ennek egy fél ország tapsol, akkor ott bárkivel bármikor bármi megtörténhet.

És most az ügyeletes hazafiak nekiállhatnak liberális köcsögözni, mert igazságtalanul bántottam a bálványukat. Pedig a legszörnyűbb ebben az egyenletben pont az, hogy az Erő és Elszántság lazán behelyettesíthető lehetne a Fidesszel, és abszolút semmilyen költői túlzás nem lenne benne.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.