Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Arról a nemzeti sajátosságunkról igazán nem tehetünk, hogy megszokásból mindig hátrafelé nyilazunk. Oda, ahol a szövetségeseink vannak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Tárgy: Vámház

Jobban teszi kend, ha ott várja meg a Mikulást, mert itt már biztos, hogy nem kap kend semmit. Oda meg legalább küldik kendnek az Erzsébet-utalványt. Nincs kizárva persze, hogy még közpénzből egy Ákos lemezt, meg egy ufószakértő által írt Soros könyvet is kaphat.

Előre szólok, hogy a karácsonyi ingyen kajára se nagyon számítson, mert kell a pénz a keresztény frakciónak szociális kiadásra, ezért hatalmi szóval betiltják az ingyen ebédet. Biztos látja kend is, a világpolitikai tényezővé avanzsált fiatal demokraták szép korú sorba cseperedtek. A hajdan volt ifjúi lángon most pecsenyét sütnek maguknak, de restellik, hogy kívülről lenini fejük van. Ezért most azt beszélik a frakciónak szociális juttatásként közpénzből eredeti kínai hajbeültető céget grundol az Árpi bácsi, mert az őskommunista Jézuskánál kiestek a pikszisből a sunyi farizeuságukkal és nem lesz nekik paróka a karácsonyfa alatt.

Amúgy meg a forgalomkorlátozások miatt se is jöjjön. Várja meg kend a Belgrád–Budapest vasútvonal átadását. Mert ha nem tudná kend mi itten – ismétlem – meghatározó világpolitikai tényezők lettünk. Már Kádár is megmondta, hogy akárki, akárhova akar menni ezen a tájon gyalogosan, az biz’ keresztülballag az országunkon. Persze a technikai fejlődés nyomot hagy. Mikor a keresztes hadak itt vonultak a Szentföldre gyalog és lóháton csak néhány ezer keresztény magyart gyilkoltak le menetközben, bemelegítés gyanánt, mert akkor még nem tudta Európa, mik is lennénk mi a Nyugat és a Kelet között. Így azután biztosra mentek, ne legyen ellenség a hátuk mögött. Aztán bástyák lettünk és több emberöltőn át így funkcionáltunk! Persze a gépesített átmenő forgalom több emberáldozatot követelt. Voltunk ugye a kereszténység védőbástyája, meg a szocializmusé. Arról a nemzeti sajátosságunkról igazán nem tehetünk, hogy megszokásból mi mindig hátrafelé nyilazunk, ahol a szövetségeseink vannak. Ez egy magyar virtus. Hungarikum.

Mostantól viszont vámházként fogunk működni. Ezt a Juliska néni mondta a piacon. Ő globálpolitikai mélyelemző. Naprakész a világ viselt dolgaiban. A nagylánya Singapúrban kürtőskalácsot gyárt, a fia Amerikában szoftver-fejlesztő, a középső lánya Angliában egy módos lady fenekét törli (de nem kell sajnálni, mert székrekedéses a hölgy, ritkán van nagydolga). Angliában nem kötelező neki a templomba járás, mint itthon, mert ott nem az Istenre bízza az állam az öregek/betegek istápolását. A fizetés jóval több, a munkaidő meg fele sincs. Szóval a Juliska néninek dumálhat a média! Ő családilag rajta tartja a szemét a globális folyamatokon! Ezt ő mondta a nagyinak.

Ma reggel a Juliska néni a piacon még nagyon zaklatott volt a csókosra sikeredett kínai kapcsolat miatt. A nagyi a Juliska néni miatt. Mert, ha nekikezd, be nem áll a szája és nem lesz ebéd délre. Én meg kettőjüknél is zaklatottabb voltam, mert alig értettem valamit a Juliska néni hadarásából. Pedig jó lett volna, mert a szagos tanár bácsinak – aki mindig a Trianonnal kínlódik -, holnap reggel kell beadnom a migrációs dolgozatot és nem tudom biztosan, hogy kikről kell írni. Akik jönnek, vagy akik mennek?

Szóval kend biztos lát majd értelmet a Juliska néni egy szuszra elhadart helyzetelemzésében. Én meg se próbálom. Nekem valahogy össze-vissza beszéd volt. Szerinte ’89-ben a Viktorka a Tienanmen téren mintha egyedül szállt volna szembe a tankkal, ’99-ben meg már ő vezette a tankot. Most pedig az a kényszerképzete, hogy ránk akar lövetni azzal a tankkal és azért kell a vasút, hogy olcsóbb legyen az ide szállítása. Mert a Juliska néninek a nagyapja olvasott egy könyvet, aminek a „Sárga veszedelem” volt a címe és abban megírták, hogy jönnek a kínaiak és annak a nagy birodalomnak a határán, Kelet és Nyugat között a mi országunk csak egy pirinyó kis vámház, és a vámbevétel sem a miénk.

Hát nem tudom, mit kezd kend a Juliska néni információival, de ha nem muszáj, akkor a bizonytalanra csak ne jöjjön haza kend. Elég baj az, hogy nekünk nincs hová futni, de én mindenképpen maradok a kend szerető ükük unokahúga:

Mirtill

Bütyökfalva, 2017. december 3.

P.S: A tata üzeni: „Ocskay László klón minden színben és méretben van, Esze Tamást még nem látta.”

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.