Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormányzásnak csúfolt nemzeti toporzékolás vidáman dübörög tovább

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mekkora soros király vagyok, nem? De! Hétfő reggel sorosnak lenni, felbecsülhetetlen, én ezt soha nem fogom megszokni. Najó, nem fáj annyira, de mégis. Ettől függetlenül remélhetőleg mindenkinek remek hétvégéje volt, úgyhogy kezdjük is a napi horoszkóp felvázolását.

Tiborcz Pityuéknak például tojt a nyuszi, vagy hozott a jézuska nem csupán majdnem 5 városligetnyi (majdnem 500 hektár) termőföldet, hanem az ennek összeharácsolásához szükséges 559 millió forint banki hitelt is. Lölö kicsit nagyobb tételben játszik, mint a nagyértékű irodaházak, villák, kastélyok felvásárlásában utazó miniszterelnöki vő, neki és a pereputtyának már 12 és fél Városligete (=1257 hektár) van. Míg Tiborczékat 12 hitelszerződés a Gránit Bankhoz köti, a disznószerelő az OTP-nél bankol. Miért is ne tennék? Kockázat nulla. Ugyanis az állam által garantált kedvezményes hitelek olyannyira kedvezményesre sikerültek, mint minden más, amihez a Fidesz hozzányúlt: a tehetős vásárlók jobban jártak, ha hitelhez folyamodtak, miközben saját pénzüket valahol kamatoztatták. A kamatból tudniillik több pénz folyt be, mint amennyit a földhitel törlesztő részleteire ki kellett fizetniük. (via 24.hu)

Van ez a bizonyos – azok számára, akiknek ki kell nyögni – többezer év alatt sem megtérülő kínai üzlet, a Budapest-Belgrád vasútvonal. Amelyről azt mondta a fényességes telihold, hogy kit érdekel a megtérülés, amikor mi leszünk a világ köldöke ettől, meg a kínai-magyar barátság, ugye. Nos, a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című konzervatív német lap is megfogta a lényeget, midőn azt állították: egyelőre még csak spekulálni lehet arról, vajon Peking céljai között szerepel-e az Európai Unió megosztása vagy gyengítése, de már vannak arra utaló jelek, hogy a Kínával szorosan együttműködő országok hajlandóak a pekingi vezetés érdekeinek megfelelően eljárni. Ráadásul Kína számára egyáltalán nem érdektelen, hogy olyan partnerei legyenek, akik nem kérik számon folyton az emberi jogok betartását. Vagy legalábbis – ezt már én mondom – pontosan úgy forgatták meg  köpönyeget, hogy most éppen lefossák az emberi jogi handabandákat. Bezzeg, amikor még Balog Zoltán betanított esztergályos és Kövér László portás voltak a kínai államvezetés által megtaposott emberi jogokért folyó küzdelem élharcosai. Hát többek között ezért szeret minket, magyar népet Li Ko-csiang elvtárs oly forrón, mert ugyanezek az időközben kivénhedt, sosem volt demokraták is pont úgy tesznek az emberi jogokra, mint a nagy kínai népköztársaság vezetői.

Én nem tudom, hogy véletlen volt-e (mert véletlenek ugye nincsenek), de a Migráns1 közpénzcsatorna beletenyerelt a tutiba. Valamiért interjút készítettek Gianni Pittellával, az Európai Parlament szociáldemokrata képviselőcsoportjának vezetőjével, aki többek között azt mondta: senki sem kéri Orbán Viktortól, hogy megnyissa a kapukat boldog-boldogtalan előtt, ha ő ilyet állít a magyar állampolgároknak, akkor hazugságot állít.

Nem arról van szó, hogy menedékkérők százezrei kerülnének át Magyarországra, hanem arról, hogy kis kvótákra felosztva kerülnének mind a 27 európai országba. Mindenben helye van a vitának, kivéve, ha a parlament és a tanács megegyezésre jut valamiben, annak kötelezőnek kell lennie, különben komolytalan az egész – mondta a szociáldemokrata politikus. Azon túl, hogy tényleg nem értem, hogyan kerülhetett a közpénzből hazudó, butító, csúsztató, megvezető televízió adásába egy, a bírálhatatlan, tökéletes nemzetvezetőt ekéző interjú, jó reggelt kívánok, kedves uraim! Tényleg még mindig feltételes módban beszélnek Orbán hazugságairól? A mi életünket két éve nyomorgatja az orbitális hazugságaival: igen, ezt állítja, és igen, hazugságokat állít. A szolidaritást újabb és újabb interjúkban és megrökönyödő nyilatkozatokban számon kérni Orbánon, tök felesleges. Vagy cselekednek, vagy a Felcsút-Moszkva-Peking tengely örökre elássa az Európai Uniót. Ez ilyen nagyon egyszerű. Egyébként meg minden ilyen megszólalás muníció a propagandának. Sőt, ha jobban belegondolok, lehet, hogy pont ez volt a célja az interjúnak is. Megmutatni a zsibbadtra butult tévénézőknek-szavazóknak, lám, erről beszélünk, lám, ezek tényleg ide akarják hozni a bajt. És működni fog.

Itt ebben a lángoktól és migránsoktól és Sorosoktól ölelt kis földi paradicsomban ellenben dübörög a gazdaság, a munkaerőpiac és minden. Ja, nem egészen. Bár az állam mindent megtesz annak érdekében, hogy eltitkolja a munkaerőhiány mértékét a közszférában, a Magyar Nemzet által átböngészett állásportálok, valamint állami cégek és szervek állásajánlatai alapján úgy tűnik: a közszférát is megbéníthatja a munkaerőhiány. Azt pont leszarom, hogy a Varga-, Fazekas-, Pintér-féle minisztériumok állandó munkaerőhiánnyal küzdenek, a MÁV-nál uralkodó állapotok viszont meglehetősen aggasztóak. A vasúttársaságnál tegnap 262 aktuális álláshirdetés futott: pályamunkásból, kocsirendezőből és váltókezelőből is keresik az utánpótlást. A probléma és a kétségbeesés méretét jól mutatja, hogy 35 ezer forintot kap az a dolgozó, aki új embert visz a vasúttársasághoz.

De legalább az adófizetőknek újabb és újabb jó hírekkel szolgálhatok: évente majdnem 1,5 milliárd forintba kerülhet, hogy a Wizz Air 5 nyugat-balkáni ország (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Macedónia és Montenegró) fővárosába állami támogatással járatokat indított. Ez konkrétan annyit tesz, hogy minden egyes utas után a magyar állam adófizetők 6 ezer forintot pengetnek ki. Miért? Mert ez így jó. Ha vasútvonalat is képesek vagyunk építeni a kínaiaknak, akkor a Wizz Air-től miért sajnáljuk ezt a kis pénzt, nem? De.

Nem baj, de legalább éjt nappallá téve nyomtatják az Erzsébet-utalványokat, a nemzeti konzultációra érkezett válaszok száma minden rekordott megdöntött, az LMP listás jelöltjeinek bemutatását követően az állampártnak csak egy vaskos sorosozásra futotta, és a holland miniszterelnökhöz hasonlóan én sem értem, mit keres még mindig Orbán és a Fidesz az Európai Néppártban. Ezek alapján remélhetőleg a kormányzásnak csúfolt nemzeti toporzékolás ezen a héten is dübörög tovább, úgyhogy mindenkinek kellemes túlélést kívánok addig is, ameddig egyszer valamikor talán élni is lehet ebben az országban. Csókpuszipacsi!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.