Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Novák Katalin szerint a gyermekek nem éheznek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Biztosan mindenki ismeri Novák Katalin úrhölgyet, aki nem oly régen kezdte meg alelnöki pályafutását a Fidesznél. Tény és való, hogy egy közönséges fideszes gyalognak rengeteg maradandó dolgot kell alkotnia, ameddig a jószerencse ebbe a remek pozícióba ejtőernyőzi. A lényeg, hogy a 16. kerületben tartottak egy lakossági fórumot október végén, melynek Novák volt a vendégelőadója, aki akkoriban még nem volt Fidesz-alelnök.

Emlékszünk bizonyára Hegedűs Zsuzsára, aki azzal a kijelentésével vonult be a köztudatba, hogy Magyarországon megszűnt a gyermekéhezés. A disznókkal és napos csibékkel pózoló, az országban egyszerre két Audival közlekedő asszonyság ellentmondást nem tűrően bizonygatta, hogy ez márpedig így is van.

Nos, Novák Katalinnak sikerült megfejelnie ezt az evidenciát, ugyanis azt nyilatkozta: olyan, hogy gyermekéhezés nincs, az csak ócska demagógia. Tessék:

Próbáljuk meg értelmezni az itt elmondottakat. Novák szerint egy gyermek sem éhezhet, sőt szegény sem lehet, mégpedig azért, mert Novák szerint ilyen nincs. Véleménye szerint ugyanis a gyermek nem, csakis a család lehet szegény, és csakis a család éhezhet. Ez mitől is más? Csak úgy kérdezem.

Attól, hogy valaminek nem veszünk tudomást a létezéséről, attól az még létezik. Mint ahogy a szegénység sem szűnt meg 2015-ben hirtelen, csak a KSH kezdte el máshogy számolni a létminimumot. Természetesen nem politikai indokból, hanem megítélésük szerint ezek a számok reálisabbak, de legalábbis jobban mutatnak. Mint ahogy a munkanélküliség is egy csapásra megszűnt a közmunkaprogram bevezetésével. Noha a közmunkaprogramban résztvevők többsége még a minimálbért sem keresi meg, ez a kormányt kevéssé hozza lázba. Mint ahogy az is, hogy az itt dolgozók többsége később sem kerül be a munkaerőpiacra. Egy dolog fontos: a számok kozmetikázása, hisz akkor lehet mivel dicsekedni.

Noha a kormány valóban egyre több pénzt fordít a gyermekétkeztetésre – a jövő évi tervek szerint 71 milliárd forintot szán erre a kormány -, a gyermekéhezés nem szűnt meg. Ennek oka pedig az, hogy a ténylegesen létminimum alatt élő családok száma nem csökkent. Sőt. A szegénység továbbra is egy súlyos probléma Magyarországon, ami távolról sem csak a vidék sajájta. A Budapest utcáin – de akár Debrecenben, vagy épp Szegeden –  több ezres számban megtalálható hajléktalanok sem hobbiból töltik napjaikat a járdákon és padokon fekve.

Noha a mindennapi szegénység és a vele együtt járó gyermekéhezés sem egy olyan dolog, amely az utcán jön velünk szembe – mint mondjuk a hajléktalanság problémája –, de attól még ugyanúgy egy létező, súlyos probléma. Valami azért, mert mi nem látjuk, még nem feltétlen hazugság. Kedves Katalin! Gyermekéhezés van, sőt szegénység és hajléktalanság is van. Ezek olyan létező problémák, melyekre megoldást kell találni, nem pedig a szőnyeg alá söpörni, attól ugyanis nem válik megoldottá.

Novák Katalin leülhet, egyes!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.