Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne feledd, NER-társ: soha nem lehetsz eléggé szervilis

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

… mostantól nem kell tovább hallgatni a nemzeti főadó (Kossuth rádió) reggeli műsorában (180 perc) Magyarország legönteltebb és legagresszívebb, okoskodó és a beszélgetőpartnereit bugyuta paneljeivel („1000 dolláros kérdés”), valamint felkészületlenségével letámadó Kocsis Évát.

 

… nem nagyon hittünk már abban, hogy az adventi reggeleinket nem a primitív erőszakosság, hanemaz értelmes párbeszéd, kérdezz-felelek és a nyugodt, ébredés utáni hangulathoz illő hangnem fogja uralni.

 

Kocsis kirúgásával (…) mind ennek reménye visszatért.

 

Reményeink szerint a Miniszterelnökkel készülő pénteki interjúk is visszatérnek a normális (és ez szó szerint értendő) tempóba … a valódi kérdéseket is értelmezhetően és értelmezően megfogalmazó Kiss Gábor Istvánnal.

 

Hallgatók sokasága fog visszatérni napi szinten a 180 perchez azok után, hogy meghallják a napos műsorvezető nevét. Mert Kocsisé már nem lesz köztük, így van esély a klasszikus (közszolgálati) rádiózásra.

 

(Csúri Ákos: Végre! Kocsis Éva repült a 180 percből – 2017. november 29.)

A megértést segítő előzmény és kiegészítés:

… ez a nőszemély készíti a miniszterelnöki interjúkat immáron 2 éve. (Mondjuk akkor húsvéti nyuszi a fűben, nem ennyire vehemens… – amennyire másokkal, például Bősz Anettel, vagy Szél Bernadettel – szerk.). De azért hallani azt is, amikor Orbán Viktor egy-egy kérdés, közbevágás után mély levegőt vesz, jól leszívja, hogy higgadt maradhasson a válasz alatt.

(Csúri Ákos: Kocsis Éva, avagy Havas Henrik újra a közrádióban – 2017. április 21.)

Ha már ilyen kegyesen és jófej módon ingyen reklámot biztosítottam a csúszómászó szervilizmusnak, nem marad más hátra, mint kínomban kiröhögni minden idők legnyomorúságosabb barnanyelvű örömködését. Na, jó, ez így nem igaz. Semmi kedvem röhögni, az a baj.

Az, hogy kicsoda Csúri Ákos, arra szívem szerint azt válaszolnám, hogy kit érdekel. Legyen annyi elég, hogy a kormányt ápoló és eltakaró – egyik a sok közül propagandakanális – Blogstar alapítójáról beszélünk, egy ergo közpénzzel kitapétázott közepesen jelentéktelen senkiről. Aki nagyságrendekkel tehetségtelenebb, mint Bayer Blogstar-blogger és sztárpublicista, cserébe viszont minden héten földig hajló alázattal mikrofonállványkodik Lázár kormányinfóján.

Mielőtt lefordítom az Orbán-rezervátum boldogan-lelkesen-kipirult arccal lefetyelő szalagmunkásának fent olvasható lelkesedését, tisztázzunk egy dolgot. Nem célom Kocsis Éva másik (közpénzmédiás) mikrofonállvány munkásságát elemezgetni, miután a nemzeti főadó általa vezetett műsorainak nem én voltam a valaha volt leglelkesebb rajongója.

Még azt sem állítom következésképpen, hogy Kocsis Évát azért rúgták ki (helyezték át, vették le műsorról, léptették elő, fokozták le), mert nem volt elég szervilis, és néha olyasmit is kérdezett a Miniszterelnöktől (bazmeg, Csúri, ha véletlenül nem Orbán lesz a miniszterelnök életed végéig, akkor is nagybetűvel írod?), ami miatt a fénylő csillag – édesjóistenem, micsoda szentségtörés – mély levegővételre kényszerült. Ahelyett, hogy élő adásban verte volna pofán az értetlenkedőt, a kényelmetlen kérdéseket feltevőt, az őt kínos helyzetbe hozót. Ezt nem én állítom, hanem a fent nevezett sugallja.

Itt leginkább arról a mérhetetlen szolgalelkűségről van szó, amely a vállain tartja ezt a mocsadék, alternatív valóságot. Ezek nélkül a Csúri Ákosok nélkül Orbán rendszere már régen nem állna a lábán. Ezek nélkül a teljesen önjáróvá vált felszopók nélkül, akik azért nyilvánulnak meg büszkén és szégyentelenül, hogy szóvá tegyék: micsoda elképesztő geciség olyannyira kiakasztani a nemzet főkolomposát, hogy annak mély levegőt kell vennie.

Nem tudom, hogy Kocsis Éva mennyire volt primitív, agresszív, öntelt, ostoba és felkészületlen, ahogy azt a Csúri nevű állítja. Abban viszont megegyezhetünk – Kocsis Évától tök függetlenül -, hogy egy riporternek, újságírónak nem az a dolga, hogy tetszőleges kormánypárti médiaprostituált reggeleit kellemessé tegye azzal, hogy semmilyen körülmények között nem szakítja félbe interjúalanyait, mondjanak azok bármekkora ostobaságot, hazudjanak bármilyen ordenáré módon.

Az értelmes párbeszéd normáliséknál nem a langyos kérdezz-felelek előre megbeszélt és lezsírozott paneljeit követi, amelyeknek célja, hogy az éppen ügyeletes politikai spekuláns jól érezze magát a főrádió stúdiójában és következmények nélkül ontsa a baromságait a nép arcába.

Klasszikus közszolgálati rádiózás? Csúri, te szerencsétlen! A csakafidesz állampárti nemzeti főadó Kocsis Évával vagy nélküle pontosan az, ami, és pontosan olyan távol esik a közszolgálatiságtól, mint a Fidesz a keresztényi értékrendtől. De nem két éve, mióta ez a nőszemély a mMiniszterelnöki interjúkat készíti. Hanem azóta, amióta hőn szeretett Orbánod nem hajlandó újságírói kérdésekre válaszolni, mióta egyenesen sértésnek veszi, ha kérdésekkel zaklatják, mióta függöny mögé bújik és testőrök meg Bertalanok gyűrűjében menekül a váratlan, előre nem megbeszélt, kínos kérdések elől.

Ilyen hihetetlen szervilis felszopással szerintem a Kádár-rendszerben sem sűrűn találkozott, akinek volt szerencséje hozzá, mint ez az örömkönnyes, megkönnyebbült megszólalás. És ettől igazán durva, hogy ma ennek a leépítésnek egyáltalán hírértéke van. Attól, hogy az ilyen, a szakmaiságot magasról leszaró erkölcstelen szócsövek meg vannak győződve arról, hogy a közszolgálatiság ezt jelenti. Hogy olyan kérdéseket teszünk fel a mMiniszterelöknek, vagy bárki másnak, amiket az illető hallani szeretne, hogy nem szakítjuk félbe, nem kérdezünk vissza, mindent ráhagyunk, udvariaskodunk, nehogy véletlenül kiboruljon és tajtékozni kezdjen. És hogy Csúri Ákos ébredés után nehogy magára öntse a kávéját.

Kocsis Évának akkor lehetne bármit (például a taplóságot) jogosan a szemére vetni, ha a Fidesz által einstandolt közpénzmédiában még bármilyen szakmai szempont fontos lenne, és legalább időnként felülírná a szolgai, lojális egyenbégetést. Itt és most annyi történt, hogy kiderült: nem ő a legnagyobb seggnyalója ennek a rendszernek. Bólogató biodíszletek terén változatlanul hatalmas a verseny. Ők lesznek azok (mert már most is ők azok), akik egymást agyon taposva, köpködve fogják a másikat, a harmadikat félrelökni (mert már most is lökdösődnek veszettül) a nagy nemzeti ánusz körül, amikor kiderül, hogy semmi nem tart örökké. Jó lesz majd nem elfeledkezni róluk. Nagyobb bűnök száradnak a lelkükön, mint az ránézésre tűnik.
adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.