Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fiatalok, demokraták, hazugok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A halálosan szürke, unalmas, tíz szóval manipuláló kormánypropaganda valóságos színfoltja Szájer József írása a Magyar Időkben. Az évek óta (konkrétan 13 éve) európai parlamenti képviselőséggel honorált egykori Bibó-kollégista és hűséges harcostárs elmagyarázza a nép egyszerű gyermekének, hogy micsoda is a demokrácia.

Friss hír: a demokrácia maga a Fidesz. Ebből logikusan következik – de le is írta a szerző, nehogy félreértse valaki -, hogy mindazok, akik nem értenek egyet, nem kedvelik, utálják, kritizálják a Fideszt, szerencsétlen, beteg emberek. Úgynevezett demofóbiában szenvednek, halálosan félnek a demokráciától.

Ha nem az országot tennék tönkre és ha nem az Unió szétbarmolásával foglalatoskodnának szorgos kis életük minden egyes napján, igazán jól szórakoznék az egykor egymás büdös zoknijának szagolgatása közben felnőtté érett érdekközösségen, melynek egyik prominens tagja Szájer József és az ő kedves felesége – ugyanabból az alomból, a Bibó kollégiumból kikerülő – Handó Tünde.

A Bibó volt az a fészek, ahol kikeltek ezek a fiúk és lányok (Lévai Anikó is Bibó-kollégista volt, Kövér László és testvére, Szilárd is és még sokan mások), akik most a sorsunkról döntenek. Szájer József, akinek volt bátorsága átírni az Alkotmányt, aki büszke arra, hogy a vonaton, egy tableten pötyögte le az azóta számtalanszor módosított alaptákolmányt, a demokráciáról, a Fidesz-kormány mindenek és mindenki felett álló demokratikus értékrendjéről értekezik.

Valaki, aki egymaga eltörölt egy társadalmi szerződést és helyette olyat buherált, ami pártja érdekeit szolgálja, igazán kompetens ebben a kérdésben. Úgy nézem, a kormánypárt – vagy legalább Szájer József – rájött arra, hogy minden törekvésük ellenére még mindig túl sok ember ragaszkodik a demokráciához. Akkor is, ha sokan nem is tudják pontosan, hogy mit jelent és a jogaikkal sincsenek tisztában. Ezért most az a döntés születhetett, hogy az egykori bibós-srácok, mára érdek alapú bűnszervezetté vénült megélhetési demokratái egyszerűen kisajátítják a fogalmat. Pontosabban a szót, mert eddig bármit sajátítottak ki, azt azonnal kiüresítették. Vagy összemászták, mint a meztelen csiga. Most ez a sors vár a demokrácia fogalmára is.

A Fidesz kitűzi magára, mindjárt a levesestányér-méretű nemzeti kokárda mellé és innentől kezdve aki nem hajlandó együtt masírozni az ő érdekeik mentén, az beteg ember. Demokrácia-fóbiája van neki.

A demokrácia a kormánypárt, de legalább Szájer József elképzelése szerint (nem hinném, hogy szét lehet, vagy érdemes választani a kettőt, mert a bibós-fiúk nem egyénként, kizárólag bandaként működnek) ott kezdődik, hogy a kormány milliárdokért küldözget olyan kérdőívet a polgárainak, mely kérdőívre egyetlen válasz adható. A demokrácia itt véget is ér, legalábbis a szájeri értelemben.

Hiszen számtalan olyan fontos társadalmi kérdés van, amiben a kormánypártnak nem csupán esze ágában nem volt demokratikusan megkérdezni a polgárait, hanem kifejezetten mindent megtett azért, hogy a polgárok ne mondhassák el a véleményüket. A vasárnapi boltzártól kezdve az olimpia megrendezésén át a rendkívül súlyos anyagi terheket jelentő beruházásokon keresztül számtalan ok lett volna megkérdezni a társadalmat. A társadalom vélemény, pláne akarata soha nem érdekelte a kormánypártot. Akkor sem, amikor ellopták a magánnyugdíj vagyont és akkor sem, amikor sorra ajándékozzák az egyháznak az iskolákat, mégpedig olyan településeken is, ahol az az egyetlen oktatási intézmény van. Így gyakorlatilag belekényszerítik a szülőket és a gyermekeket is az egyházi oktatásba. Mindeközben a keresztények üldözésére szintén milliárdokat éget el a kormánypárt, de természetesen konzultálni arról sem akar. Ahogy a külföldre talicskázott milliárdokról, a stadionok építésének fontosságáról és még számtalan – társadalmilag nagyon is súlyos – kérdésről sem.

Álszent, hazug hadjárat folyik a civilek, a civil szervezetek, az Európai Unió, a nem vallásos és nem keresztény, a nem fideszes, vagy a nyíltan ellenzéki polgárok ellen. A kisebbségben önmagát többségnek kikiáltó – ez egyszer már bejött a történelemben – érdekszövetség semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy a hatalmat és a kiváltságait megtartsa (ha ezt egy egész társadalom szájtátva, tétlenül bámulja, akkor meg is érdemli). De legalább ne hazudják már magukat demokratának. Pont annyira fiatalok, amennyire demokraták. Semennyire. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.