Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor a vidéki sajtó függetlenségéért aggódik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

És igen: egy újabb archív felvétel került elő, mely ismét tökéletesen bemutatja az Orbán kormány köpönyegforgató jellegét. Nem először és nem is utoljára lát olyan felvétel napvilágot, ahol a kormány valamelyik mai képviselője beszél valami olyanról, aminek pontosan az ellenkezőjét képviselte évtizedekkel korábban. Ahogy egykori liberálisokból lettek ma annak tökéletes ellentétei, úgy a korábban a sajtószabadságért felszólaló párt mára, a hatalom birtokosaként pontosan annak ellenkezőjét képviseli. Úgy tűnik ellenzékből a hatalomba kerülve azonnal minden megváltozik. Nincsenek többé elvek, sem józan ész, marad az eszetlen hatalomvágy.

Igen jól hallották, Orbán Viktor pont az ellen beszél, amit az elmúlt években ő maga hozott létre vidéken. Éppen az ő kormánya volt az, amely engedélyt adott a független sajtó felkoncolására. Vajnák, Pecinák és Mészárosok kezébe juttatva azokat, törlik el a függetlenségnek még csak a látszatát is. Hisz nagyon jól tudják, akinek a kezében a sajtó, azé a hatalom. Erre ők is rájöttek az elmúlt 12 évben, így gond nélkül vették azt a kezükbe.

Ellenzékben még az esélyegyenlőség hiánya miatt aggódtak, hogy aztán 27 évvel később ők maguk legyenek azok, akik ez ellen a leginkább dolgoznak. A választások előtt jó fél évvel majdnem minden jelentős sajtóorgánumot sikerült megkaparintaniuk, legyen szó rádiókról, tv csatornákról, vagy épp újságokról. A kormány hazugságokra épített propagandája egyfajta slágerként fertőzheti naphosszat az emberek agyát. Nincs menekvés, hisz a tv-t kikapcsolva azonnal támadnak az ingyenes újságok, majd azok elől az utcára menekülve rögtön az arcunkba kapjuk a kormány óriásplakátjait.

sin-titulo

Ez pontosan az aminek látszik: a 18 megyei napilapból, mind a 18 kormányközeli tulajdonosoknál van. A vidék teljes lefedettségével monopol helyzetbe kerülve, azt a hazugságot közlik az ott élőkkel, amit csak akarnak. Nem lesz ellenvélemény, hisz nincs helyi napilap, mely megcáfolná a megyei lapokban írtakat. Így lesz a magyar vidék az alig érkező menekültek félője és így lesz Brüsszel egy ismeretlen, azonban mélyen gyűlölet ellenség. A valóság helyett egy, a kormány által kialakított mesevilág tárul a vidék szeme elég. Egy ország, melynek gazdasági sikereitől csak nemzeti identitása és keresztény mivolta erősebb. Egy ország, ahol nincs szegénység, sem éhezés.

Noha Magyarországon még szabad választások vannak, a Fidesz úgy alakította át a választási körzeteket, hogy az nekik kedvezzen. Így, noha szabadnak nevezhető, törvényesnek és fairnek már kevésbé. A mostani körülmények között a kormány közel teljhatalommal rendelkezik és úgy befolyásolja a választásokat, ahogy épp kedvező számukra. Orbánnak igaza volt 27 éve, amikor az esélyegyenlőséget féltette a kormány médiabefolyása miatt. Kár, hogy ezt ma ő maga már nem tartja többé problémának.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.