Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Mert hülyék vagyunk, de legalább baromira nagy önérzettel megáldott hülyék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Oké, különleges ország a miénk. Szeretjük, ha az életünket (igen bakker, nálunk így szokás, mi nem szeretünk felelősséget vállalni még önmagunkért sem) irányító politikusok nem értenek a munkájukhoz – lehetőleg semmihez ne értsenek, az a tuti -, ha korruptak, mint a hétszentség, ha a pereputtyuk ott nyüzsög minden pénzforrás körül. Szeretjük, ha meglopnak, átvernek, de főleg azt szeretjük, ha hülyének néznek. Mert hülyék is vagyunk, de legalább baromira nagy önérzettel megáldott hülyék. És nálunk az sem mindegy, hogy valaki liberális hülye, vagy mélynemzeti hülye. A nemzeti hülye értékesebb. Szebb. Okosabb.

November 28-án megjelent ellenzéki sajtóhírekkel ellentétben az alábbiakat közöljük:

Az Országos Roma Önkormányzat a Budapest Főváros Kormányhivatala felhívásának mindenkor eleget tesz, és azok nagy részét már teljesítette is.
A soron következő decemberi Közgyűlésen a még felmerült kérdéseket is megtárgyalja. Ugyanakkor ismételten felszólítjuk a HVG-t, a Népszavát és a Magyar Nemzetet, hogy tartózkodjon mindennemű, a cigányságot lejárató sajtóhíresztelésektől.
Farkas Flórián személye az ügyben semmilyen módon nem érintett.
Az ORÖ mindenkor a törvényes keretek között járt el és fog eljárni a jövőben is.

Országos Roma Önkormányzat Elnöksége

Kiadó: Országos Roma Önkormányzat (MTI-OS)

Még valami nagyon fontos az érvényesüléshez. Mármint Magyarországon. A végtelen pofátlanság. Azt is nagyon tudjuk díjazni. Konkrétan egy ország tudja, hogy mi történt a Híd a munka világába nevű projektre szánt pénzzel. Nem csupán a rohadék ballibsik tudják, hanem mindenki. A legelszántabb Fidesz hívek is. Azt is tudja mindenki, hogy ennek a vezetője Farkas Flórián volt. Nem én, nem a szomszédom, még csak nem is Balog Zoltán, vagy Orbán Viktor, hanem Farkas Flórián.

Márpedig ha valaki valamilyen szervezet vezetője, ha közpénzzel gazdálkodik, akkor azzal el kell számolni. Pont. Azért felelősséget kell vállalni. Első körben a vezető a felelős. Nem azért, mert szőke és nem azért, mert férfi, vagy nő. Nem is azért, mert magas, alacsony, cigány, palóc, tót, sváb. Hanem azért, mert a beosztása felelősséggel jár.

Tudom, mindez nálunk nem igaz. Itt csak annak kell vállalnia a felelősséget, aki nem fizetett parkolási díjat, vagy el akarta bliccelni a vonaton a jegyvásárlást. Aki egyszer felnyalta magát a politikai pöcegödörig – mindegy, hogy mikor, akár Árpád vezér idejében is – az érinthetetlen. Márpedig Farkas Flórián főleg érinthetetlen, hiszen vidáman hazudhatta azt is, hogy diplomája van, sőt, egyetemi előadásokat is tartott. Aztán kiderült, hogy ez nem pontosan igaz így, az általános iskolát a börtönben sikerült befejezni, az érettségi meglétére nincs bizonyíték, de na és? Történt valami? Semmi.

Egy ilyen erkölcsi magaslaton álló ember esetén az a minimum, hogy fideszes képviselő és miniszterelnöki biztos is legyen. Az ezzel járó mentelmi joggal, természetesen. Márpedig a mentelmi jog – és persze Orbán Viktor és udvartartása – megvédi Farkas Flóriánt mindentől. A farkastól is.

Farkas Flórián személye nem érintett? Tényleg? Akkor jó, megnyugodtam. Örömmel finanszírozom az ő ártatlan ténykedését, bárhány milliárdba is kerül. Lófaszt, azt.

Tudnék szebben is fogalmazni, de semmi kedvem hozzá. Geci, tolvaj csürhe. Ráadásul egy olyan geci, tolvaj csürhe, amelyik a legsunyibb módon igyekszik kijátszani a rejtett rasszizmus nevű szemétséget. A franc nem támadja a cigányokat. Ezt az egy embert támadja mindenki és akkor is támadná, ha kínai lenne. Farkas Flórián felelős az eltűnt pénzekért, felelős a cigány embereknek szánt források eltüntetéséért, sőt, felelős a szavazatvásárlásokért is. Vezetőként felelős. Ha történetesen semmi köze nincs az elsikkasztott pénzekhez, a munkatársai ténykedéséért akkor is felelős. De nem vállalja a felelősséget. Mégpedig teljes politikai támogatással teszi. Az meg a világ csudája, hogy mindezt van pofája ennek a bandának megfejelni azzal, hogy üzengetnek a sajtónak.

Egyszer minden véget ér. Ez is. El fog jönni az a pillanat, amikor nem lesz mentelmi joga sem Orbánnak, sem Farkasnak, sem a többieknek. Mi is tudjuk, ők is tudják. Eljön az a nap. A felelősséget pedig mindenkinek vállalnia kell a tetteiért. Akár cigány, akár nem cigány. Bűnözőknek börtönben a helyük, nemtől, származástól, bőrszíntől függetlenül. Pont.

Végül: amelyik kedves olvasó elkezdi – többnyire a fotó alapján, mert olvasni is lusta, tehát ezt a mondatot sem fogja olvasni – Orbánt, vagy bárkit cigányozni, úgy letiltjuk, mint a szél. Mert egészen idáig éppen erről pofáztunk.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.