Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Köszönjük szeretett vezérünk gondoskodását a nyugdíjasok nevében!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, főleg a nógrádiaknak! A fővárosi közterületesek (vagy akiknek kell) felkészültek ugyan a télre, de az ország egyik legszegényebb megyéje ezek szerint nem igazán. Annak ellenére, hogy nincsen sarkvidéki hideg, gyakorlatilag megoldhatatlan feladatnak tűnt az elmúlt két nap havazását kezelni. Kamionok, autók és buszok az árokban, elakadt teherautók a szendehelyi tekergősben. Tiszta szerencse, hogy nem olyan a tél, mint mondjuk Finnországban, mert tavaszra éhen döglene a fél ország. Francért nem lehet takarítani az utakat? Tudom. Akinek nem tetszik, üljön át egy másik megyébe. Vagy egy másik országba.

Azt hiszem, tegnap a Fidesz kommunikáció felért a csúcsra. Márpedig a csúcson kell abbahagyni, de ezek nem fogják, az biztos. Ott tartanak ők az agyukkal, hogy a Fidesz sajtónyilatkozatban reagál Balog Zoltán mindenféleminiszter nyilatkozatára. Egymásra reagálnak a sajtóirodán keresztül. Ami szép, az szép.

Az ellenzékre nem számíthatnak a nyugdíjasok – Reagálás Balog Zoltán miniszter (EMMI) nyilatkozatára.

A nyugdíjasok az ellenzékre nem számíthatnak, az ellenzéktől csak megszorítást vagy sértegetést kaptak. Gyurcsány és a szocialisták elvettek egy havi nyugdíjat, hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat, háromszorosára emelték a gáz árát és kétszeresére az élelmiszerek áfáját. A Jobbik is csak sértegetni tudja a nyugdíjasokat. Vona Gábor megengedhetetlen stílusban beszélt az idősekről, gúnyolódott rajtuk és azóta sem kért tőlük bocsánatot. 
A kormánytól és a kormánypártoktól megbecsülésre és segítségre számíthatnak a nyugdíjasok. Azt  szeretnénk, hogy ők is részesüljenek az ország gazdasági eredményeiből, hiszen évtizedeket dolgoztak ezért az országért. 2018-ban is megőrizzük a nyugdíjak értékét, a tervezettnél is nagyobb nyugdíjemeléssel számolunk, Magyarország történetében először nyugdíjprémiumot fizettünk ki és az ünnepekre való készülődést 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalvánnyal segítjük.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

 Kiadó: Fidesz (MTI-OS)

Mit lehet erre mondani? Köszönjük szeretett vezérünk gondoskodását a nyugdíjasok nevében! Majd azért túl nagy meglepi ne legyen, ha esetleg kiderül jövő tavasszal, hogy az életkor nem függ össze az elhülyüléssel.

Magyarország a felvirágzás küszöbén áll. Már megint. Az orosz hitelből, oroszok által kivitelezett paksi erőmű mellé már itt is van nekünk a kínai hitelből, kínaiak által kivitelezett Budapest-Belgrád vasútvonal. Szakértő véleménye szerint a remek projekt minimum 700 milliárd forintunkba fog kerülni (nem nekünk és a kínaiaknak, hanem nekünk és nekünk). Kapunk hozzá kínai hitelt 2,5 százalékos kamatra. Ebből fogjuk fizetni a kínai beszállítókat, mérnököket, egyéb szakembereket. Csak abban reménykedhetünk, hogy azért zúzott kőre szükség lesz és azt nem Kínából hozzák ide, hanem helyben vásárolják és talán néhány univerzális tehetségű gázszerelő is hozzáfér némi megbízáshoz.

Az évszázad üzlete mindkettő, kétség nem fér hozzá. Az oroszoknak, a kínaiaknak és azon keveseknek, akik elég jó helyen szerelik a malacot, vagy véletlenül pont vannak jó kis kőbányáik, biztosan az évszázad üzlete lesz. Mi, de még az unokáink is nyögni fogjuk a hitelek törlesztését. Tök jó, hogy ebben az országban már nem is kell az egyes háztartásoknak eladósodni – mondjuk lakásvásárlás miatt -, megoldja helyettünk a kormány. És még csak választani sem lehet, hogy akarjuk, vagy sem.

Tehát a naccerű magyar kormánynak eszében sincs nemzetközi tendert kiírni a vasútvonalra, mert esetleg kiderülhetne, hogy fele annyiból is kijön a beruházás. Esze ágában sincs a piacról hitelt felvenni, mert kiderülne, hogy 2,5 százalék helyett mondjuk 0,5 százalékon is van hitel. Eszében sincs a magyar kivitelezők és munkavállalók érdekeit védeni. Mert ha véletlenül magyar vállalkozók jutnának döntően munkához a tervezés és kivitelezés során, akkor azok a magyar költségvetésbe fizetnék be az adókat és járulékokat, tehát a magyar gazdaság járna jól. Francokat! Jöjjenek csak a kínai hitelek, a kínai berendezések és kínai melósok. Nekünk marad az örvendezés, hogy már megint milyen ügyes volt pártunk és kormányunk. És persze marad a hiteltörlesztés kamatokkal együtt és a csodálkozás, hogy nini, a gazszerelők vagyona már nem is duplázódik, hanem tízszereződik évről évre. Hát tényleg. Ügyes.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.