Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem hazudik ő, csak nem bontotta ki az igazság minden részletét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép téli estét kívánok! Hull a hó és hózik. Ha szerencsénk van, reggelre korcsolyapálya lesz a fél ország. Van jó hír mára is!

A szegénységben élők száma 800 ezerrel csökkent 2012 vége óta, köszönhetően a foglalkoztatás és a közfoglalkoztatás bővítésének, a rezsicsökkentésnek és a devizaadósok megmentésére tett intézkedéseknek – mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Magyarország és a fenntartható fejlődési célok című konferencián szerdán  Budapesten.

Hangsúlyozta, hogy Magyarországon a szegénységben élők számát az ország által megtermelt jövedelemből kell csökkenteni,  így a szegénység felszámolására tett lépésekért – a 2010 előtti kormányok gyakorlatával ellentétben – nem a következő generáció fizet majd.
 Az államtitkár a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) és a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) által közösen szervezett konferencián hozzátette: évente a GDP 4,7 százalékát fordítja a kormány családpolitikára, míg az OECD-országokban ez az arány csupán 2,5 százalék. (MTI)

Innen is puszikáljuk Czibere Károly államtitkár urat! Nem hazudik ő, csak nem bontotta ki az igazság minden részletét. Segítek, jó? Jó.

Az Eurostat adatai szerint a rendszerváltás óta a gazdasági világválság csúcsán – 2008-ban – volt a legmagasabb a szegények száma. Akkor  2,79 millió ember élt szegénységben Magyarországon. Az utolsó adat 2016-os, akkor 2,54 millió ember élt szegénységben. A különbség nem 800 ezer, hanem 250 ezer úgy, hogy közben Magyarország lélekszáma csökkent és úgy, hogy többszázezren hagyták el az országot ezen időszakban. Mindkét tényező közrejátszik a szegények arányának csökkenésében.

De Czibere államtitkár úr nem 2008-hoz, nem is 2010-hez viszonyít, hanem 2012-höz. Miért is? Mondom. Az első évben, amikor igazán ki tudott bontakozni az Orbán-kormány nagyszerű gazdaságpolitikája – tehát 2011-ben – a szegények száma 3,05 millióra nőtt. Matolcsyul csökkent, mert ugye a negatív növekedés is növekedés, vagy ilyesmi. 2012-ben már 3,19 millió, 2013-ban  3,29 millió volt ez a szám.

Még így sem jön ki a 800 000 fős csökkenés, de talán Czibere úr már tudja az idei, lezárt év adatait is. Novemberben. Én nem tudom, úgyhogy nekem a csökkenés 650 000 fő. Mégpedig ahhoz képest ennyi, ahová a Fidesz-kormány feltolta ezeket a számokat. Ez olyan, mint amikor a boltban az egyik héten megemelik a csirkefarhát árát 25 százalékkal, a másik héten meghirdetik az évszázad akcióját és 25 százalékkal olcsóbban adják ugyanazt a csirkefarhátat. A kéményen csüngő pedig megveszi ugyanannyiért, amennyiért eddig is vette volna, csak most még örül is neki, hogy milyen jól járt.

Az pedig, hogy a kormány mennyit fordít családpolitikára, teljesen érdektelen. Az ország gazdasági teljesítményét, ezzel párhuzamosan a béreket, az oktatás, az egészségügy és a szolgáltatás színvonalát kellene emelgetnie a kormánynak, nem pedig az egy rogánantalra jutó gyermekkedvezmény és CSOK mértékét. Szerintem.

A nap kommentje Máriától:

Farkas Flórián szerint a cigányok a Fideszre fognak szavazni.Ha ez így lesz,akkor én azt mondom ,hogy megérdemlik.Közben valahol az motoszkál bennem,hogy nincs igazam,mert a szerencsétlen megvezetett embereknek fogalmuk sincs,hogy milyen jövő vár rájuk.Eddig sem vették őket emberszámba,de ez továbbra is így marad.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.