Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A migránsok már jöhetnek, csak a felső korlát nem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Aki még nem rohant ki hóembert építeni, sem cseresznyét szedni, az figyeljen rám! Vagyis ne rám, mert én egy unalmas fickó vagyok, hanem Gulyás Gergelyre, mert ő egy igazán mókás színfoltja a sötét különféle árnyalatainak.

Egyedülállóan sikeresnek nevezte a jelenleg zajló nemzeti konzultációt Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Közölte: múlt péntekig több mint 1,9 millióan töltötték ki a konzultációs ívet. Soha semmilyen hasonló akcióban nem vettek részt ennyien Magyarországon, ez a legnagyobb társadalmi támogatást kiérdemlő akcióterv 1990 óta – hangsúlyozta Gulyás Gergely.
A részletes adatokat ismertetve kifejtette: a péntekig kitöltött 1 909 458 kérdőívből 1 754 128 nyomtatott, a többit az interneten válaszolták meg. A feldolgozás akkori állása szerint a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. 599 500 darab küldeményt vizsgált át és bontott ki, ebből pedig a Kopint-Datorg Kft. 489 265-öt szkennelt és értékelt ki.
 A frakcióvezető megerősítette továbbá: a Fidesz képviselőcsoportja egyhangúlag döntött annak a parlamenti határozati javaslatnak a beterjesztéséről, amelyben egyértelműen elutasítanák a felső korlát nélküli betelepítést. A kormánypárt azt szeretné, ha a kérdésben nemzeti egység jönne létre az Országgyűlésben, ha már az Európai Parlamentben (EP) ez nem sikerült. Ott ugyanis nem volt olyan magyar balliberális EP-képviselő, aki a betelepítési EP-javaslat ellen szavazott volna – mondta.
Ha a magyar parlamentben egység alakulna ki, az egyértelmű üzenet lenne az Európai Uniónak, hogy a magyar politikai elit párthatárokra való tekintet nélkül utasítja el a felső korlát nélküli betelepítést – tette hozzá Gulyás Gergely.
Arra a felvetésre, hogy a rendőrség szerint Soros György nem jelent veszélyt az országra, a Fidesz frakcióvezetője úgy reagált: „Al Caponét is adócsalás miatt ítélték el”, tehát önmagában az, hogy egy konkrét feljelentést – amely alkotmányos rend megváltoztatására vonatkozott – a hatóság elutasított, nem jelent sokat. Több százezer ember magyarországi befogadását szorgalmazni „politikailag a legsúlyosabb bűnnek tekinthető, de büntetőjogi relevanciája ettől még nincsen” – fogalmazott. Hozzáfűzte: „Soros Györgynek nem a személye, hanem a terve az, amit bajnak tartunk, Soros Györgynek nem a személye, hanem a terve az, ami veszélyes”. (MTI)

Haladjunk sorban. Van egy nemzeti konzultációnak nevezett izé, amit a kormánypárt talált ki, a mi pénzünket basszák el rá – bár kétségtelenül kézzelfogható haszonnal jár azoknak, akiket így akar pénzelni a kormánypárt, mert oda tolja a reklámokat -, senki sem ellenőrzi, hogy hányan válaszoltak, el sem tudnak számolni vele, nincs hiteles nyilvántartás, semmiféle kontroll. Tehát azt mondanak, amit akarnak. De ha véletlenül igazat mondanak és akár kétmillióan, akár húszmillióan válaszolnak, akkor is mi van? Azon kívül, hogy semmi. Senkit semmire nem hatalmaz fel.

A következő – nagyságrendekkel fontosabb – érdekesség a közleményben: a felső korlát nélküli betelepítés. Mintha eddig az lett volna, hogy sehány menekült és migráns nem jöhet. Egy sem. Fél sem. Most meg már csak a felső korlát a kérdés? Érzi a Fidesz, hogy elbukta az Unióban a hülyeségeit és most megpróbálnak úgy tenni, mintha ők nem is azt mondták volna eddig, amit mondtak. Fogadjunk, hogy holnapután azt fogják állítani: ők mindig is a felső korlátért küzdöttek.

A harmadik figyelemreméltó részlet: nekik nem Soros György személye ellen van kifogásuk, hanem a terve ellen. Amely tervről egyedül a Fidesz állítja, hogy létezik. Sőt, Soros György azzal bizonyította be, hogy létezik a terv, hogy tagadta annak létezését.

Ez nekem több méretes pofonnak tűnik. De semmi baj, holnap már azt hazudják, hogy ők tegnap is azt mondták, amit nem mondtak. Izgis. Csapjunk bele a parajpürébe tükörtojással.
    

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.