Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De legalább már papírjuk is van arról, hogy hazudnak, hazudnak, hazudnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szépjóreggelt kívánok! Tényleg az van, hogy néhány fokkal jobban szeretek a kedd reggeli műszakban soros lenni, mint a hétfőiben. Nem mintha ez közérdekű információ volna, de ezennel legalább témába is pakoltam magunkat. Nem a pszichés zavaraimat illetően, hanem sorosilag. A szappanopera tegnap újra a Hidvgéhi nevű beszélő öltönnyel kommunikációs igazgazóval folytatódott, aki jó pártkatonaként sajtót tájékoztatott, aminek lényege ez volt (via fidesz.hu):

Összehangolt ellenzéki támadás indult a nemzeti konzultáció ellen; megkérdőjelezik a hatóságok munkáját, a visszaküldött ívek számát, a magyar emberek véleményét, és hazudnak az adatokról, a folyamatról, a tényekről.

Mivel a kolléga már szépen elmagyarázta, hogy ezeknek elmentek otthonról, és még mindig nem ért véget a hanyatlás, nem szeretném ismételni magunkat. Cserébe megállapítom a nyilvánvalót: az egyedüli, aki ebben a kérdésben szemérmetlenül hazudik, az Hidvéghi és ócska, összeesküvés-elméletekkel nyomuló pártja. Úgy értem, egyebek mellett hangfelvétellel is igazolhatóan hazudnak. Semmi látnivaló, csak a szokásos gyáva, mások mögé bujkáló duma. Pedig nem, senki nem kérdőjelezte meg sem a hatóságok munkáját, sem a magyar emberek véleményét. A tények és az adatok, üres dobozok, a sunnyogás, titkolózás, csipőből (vissza)támadás azt igazolja, hogy a Fidesz szerint az össznépi hülyének nézéssel mindörökké választásokat lehet nyerni. Tudja a franc, kétszer már működött, lehet hogy harmadszor is működni fog, de a vége irdatlanul csúnya lesz.

Mindenesetre muníció az sajnos van bőven. Lehet, hogy én vagyok a nagyon hülye, de mit keres az ATV főmunkatársánál a 106 egyéni körzetre vonatkozó MSZP-DK megállapodás listája? Amely szerint 55-45 arányban osztják el a 106 körzetet, Budapesten már az Együtt és Párbeszéd is számíthat két körzetre. Tehát ha jól értem az MSZP úgy állapodott meg a DK-val, hogy az Együtt és a Párbeszéd jelen sem volt, aztán odaadták a listát a sajtónak, hogy legyen min csámcsogni? Szerintem menő. Remélem, a további potenciális oda-vissza üzengetés, marakodás is a sajtó nyilvánossága előtt fog zajlani, mert az biztosan jót tesz az ügynek. Jó, tudom, én nem értek hozzá, de majd biztosan elmagyarázzák, hogy miért jó ez.

Addig is, ameddig a kormány sorosozik, az ellenzék pedig osztozkodik a nemtommin, a rögvalóság egyik szelete úgy néz ki, hogy a munakerőhiány felszántja az országot. A feldolgozóiparban például mintegy 20 ezer betöltetlen álláshelyről beszélünk, több ezer pék, hentes és építőipari szakmunkás hiányzik. Vagyis az ordenáré propagandázás helyett egyre sürgetőbb volna a hiányszakmákra való átképzést komolyan venni, hiszen gyakorlatilag nincs olyan munkakör, ágazat, amelyet ne sújtana a munkaerőhiány.

Komoly dolgokkal foglalkozzon, akinek két anyja van, nemdebár? A Fidesznek ennél fontosabb dolgai vannak. Tegnap kiderült, hogy miután 13 millió forint értékben 5000 példányt felvásároltak az Andreas von Rétyi közismerten komolyan vehetetlen, zavaros összeesküvés-elméletekben utazó ufológus Soros-könyvéből, amit a fideszes különítmény zöme nem hogy nem olvasott, de nem is találkoztak vele, Orbán röhögcsélve visszautasította, hogy a kormány ufókkal foglalkozna, és közölte, hogy ha valakitől kap egy példányt ebből a remekműből, elolvassa. Rogán egyébiránt meg is magyarázta, hogy miért egy ilyen szánalmas szerző még szánalmasabb művéből sikerült bevásárolni: mert ez volt lefordítva magyarra. Hát ez valóban lenyűgöző. Idegennyelveket nem beszélünk, be vagyunk szorulva a kétbites, sekélyes világunkba, de olyan meggyőződéssel és önbizalommal toporzékolva nyomatjuk az aberrált faszságainkat, hogy azt tanítani lehetne.

Csak az a baj, hogy az ordas hazugságok csontvázai kezdenek kihullani a szekrényből. Miközben a kormány tényként állítja, hogy Soros mekkora kibaszott veszélyt jelent Magyarországra, milliárdos propagandát nyomatnak ellene és az egész kormányzásukat erre a kommunikációs hadviselésre építették fel, a magyar rendőrség szerint Soros semmilyen fenyegetést nem jelent az országra nézve. Ezt onnan lehet tudni, hogy a fideszes handabandák alapján Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő feljelentést tett Soros György ellen, többek között az alkotmányos rend elleni szervezkedés gyanúja miatt. Nos, a  Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy hónapig töprengett azon, hogy eljárást indítsanak-e, vagy sem, aztán arra jutottak, kurvára nincs szükség erre. Az NNI szerint ugyanis

– Soros György a véleményét mondja el egy adott jelenség, konkrétan a migráció kapcsán, ez pedig „nem tekinthető erőszakos, fenyegetéssel járó cselekmény előkészületének”.

– Soros György javaslatait elsősorban az EU-nak fogalmazta meg, így közvetlenül hazánkra nézve nincsenek utasításai sem.

– Soros György eddigi publikációi nem vetik fel a gyanúját annak, hogy másokat erőszakos magatartásra buzdítana.

– A fideszesek Soros Györggyel kapcsolatos állításai pusztán szubjektív vélemények, amelyeknek semmi közük valódi bűncselekményekhez.

Sajnos egyet kell értenem Mirkóczki Ádámmal:  a Fidesz–KDNP-nek a saját nyomozó hatóságától van hivatalos, pecsétes papírja arról, hogy hazudnak.

Ettől még persze a lánctalpas nemzeti félrevezetés nem fog alábbhagyni, a Némethszilárdok tovább ássák magukat a mocsárban, Orbán tovább személyeskedik és menekül politikai ellenfelei és a választók elől, de úgy érzem, omladozik a sűrű hazugságok betonja a kormány körül. Hihetetlen, de eljön az az idő, amikor ez a fogalmatlan disznószerelő sem lesz akkora ember, mint amekkorának most képzeli magát és nem fogja röhögve belehányi az arcunkba, hogy fogalma sincs mennyi pénze van.

 

Induljon hát a nap, jövünk vissza és folytatódunk!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.