Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Németh Szilárd esete az autópályával

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudom, hogy erősen körvonalazódik a választást követő (b)arisztokrácia összetétele és nagyokat találgatunk, hogy vajon Orbán Viktor azt a néhány feltétel nélkül lojális katonáját, akikben még képes megbízni, hová pakolássza. Felmerült már Rogán Antal neve, mint a legalkalmasabb jegybanki vezető és bizonyára ez így is van. Rogán a legalkalmasabb, vagy Hende, Handó, Deutsch, Semjén, Kósa. Tök mindegy.

Azonban sajnálatos módon még nem találkoztam Németh Szilárd jövőjét megnyugtatóan rendező javaslattal, márpedig kár lenne elveszíteni ezt a remek embert. Nem is fogjuk, ebben biztos vagyok. Az ilyeneket nem lehet, még szándékosan sem.

Én azért kedvelem Németh Szilárdot, mert végtelenül okos és az meg egészen szívszorító, hogy meglett férfiember létére milyen empatikus. Ez a két tulajdonsága feltétlenül kiemeli őt a Fidesz – amúgy is erős – mezőnyéből. Alá is támasztom.

Okos, mert nem hisz a kósza mendemondáknak, csak a saját eszének. Tessék:

Facebook/Németh Szilárd

Facebook/Németh Szilárd

Először is szeretném jelezni, hogy a vg.hu lehet, hogy nem vádolható kormánypártisággal, de akkor valami baj lehet a mangalicatelep körül, mert ez a portál (is) Mészáros Lőrinc tekintetes úr tulajdonában van. Csak szólok, hátha Németh Szilárd még nem értesült róla.

Azért egy kicsit igyekszem segíteni a nagyszerű honatyának, hátha sikerül megértenie, hogy is van ez a dolog a szegénységgel és a karácsonyi költekezéssel. Esetleg – ha úgy alakul, hogy mégsem Matolcsy György, hanem Németh Szilárd lesz a gazdasági miniszter – még jól jöhet. Vagy akkor sem.

Soha senki nem állította, hogy mindenki szegény ebben az országban. Vannak jómódúak és vannak kimondottan gazdag emberek is. A karácsonyi vásárlási láz általában őket szokta elkapni és vásárolnak is, hiszen megtehetik. Azok az emberek, akik képtelenek lecserélni az elromlott hűtőszekrényt, mert nincs rá pénz, akik összetekert lepedőket tömködnek az ablak réseibe, mert behúz a hideg, akik gondosan vödörbe gyűjtögetik a mosdóvizet, hogy aztán azzal öblítsék le a vécét, mert úgy kevesebbe kerül, azok nem nyüzsögnek ott a karácsonyi vásárokban.

Az a szülő, aki egész télen vékonytalpú cipőben és ócska kínai kabátban didereg a buszmegállóban miközben várja a hajnali buszt, hogy műszakkezdésre beérjen és aki hazafelé azon töpreng, hogy melyik számlát tudná egy kicsit csúsztatni, hogy be tudja fizetni a gyerekének az osztálykirándulást, annak nem a lapostévé képátlójának nagysága a legfőbb gondja, hanem az, hogy vajon hazaér-e időben, hogy kiöntse a  radiátor alá tolt tálból a vizet, mert folyik a szelepnél, de kinek van pénze szerelőre.

Az az ember, akinek vitte a bank az otthonát, nem a plázában nyüzsög, hanem igyekszik elfogadható albérletet szerezni, hogy el ne vegyék tőle a gyerekét és nagyon fog örülni, ha paprikáskrumplit tehet az asztalra karácsony este és még kenyér is jut mindenkinek.

Az a beteg, rokkant ember, aki sem munkát vállalni nem tud, sem megélni a megfelezett, megharmadolt juttatásából, az arra koncentrál, hogy lehetőleg ne pont karácsony napján fagyjon halálra a négy fal között. Ahogy a többi hajléktalan is ezzel van elfoglalva – csak körülöttük nincs ott a négy fal -, nem pedig a vásárlással.

Németh Szilárd úgy van ezzel a karácsony vásárlásos történettel, mint az egyszeri hülye, aki odaállt az autópálya szélére, figyelte, hogy mi történik és megállapította, hogy ebben az országban mindenki autóval jár. Mert ő egy gyalogost sem látott a sztrádán.

Elég sajnálatos, hogy egy vezető politikusnak kell mindezt elmagyarázni, akinek halvány lövése sincs a valóságról. Márpedig felelős döntéseket csak az hozhat, aki ismeri a valóságot. És/vagy nem hazudik, mint a vízfolyás.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.