Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Igen, igen, igen! Az országnak ilyen nagyszerű vezetőkre van szüksége

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

… az emberek itt Magyarországon megőrülnek a futballért, akár negatív, akár pozitív dolgokról van szó, az embereknek fontos a futball, szükségük van rá. Ez is egyike azoknak a dolgoknak, amit az önök miniszterelnöke, Orbán Viktor nagyon helyesen lát. Az itteni embereknek nagyon fontos a labdarúgás, ahogy a miniszterelnöküknek is, aki rengeteget tesz érte, illetve a többi sportágért is. 

Tudom, hogy egy új nemzeti stadiont kapunk, a mi dolgunk pedig az, hogy megtöltsük mind a 67 ezer helyet. A 2020-as Eb-re épül, csodálatos volna, ha meg tudnánk tölteni. Azt is tudom, hogy sok csapatnak épült új stadionja, hogy strukturálisan rendben vannak a dolgok, a szövetségnek is van egy kitűnő edzőközpontja, itt Telkiben, ezek fontosak. Belgiumban például nagy gondot jelent, hogy nincs igazi nemzeti futballstadion. Látja, bizonyos téren hátrányban van a futballjuk, másban meg Belgium előtt járnak. Azt gondolom, hogy bíznunk kell a két elnökben, Magyarország miniszterelnökében és az MLSZ elnökében, hinnünk kell bennük, mert ők mindketten nagyszerű vezetők, és az önök országának, ahogy Belgiumnak is, ilyen nagyszerű vezetőkre van szüksége.

… megköszöntem neki a felém kinyilvánított bizalmát. (…) Nagy kihívás, de hiszek benne, hogy jó döntést hoztam, miként abban is, hogy neki is igaza van, amikor hisz a futballban. 

A szövetség elnöke hisz bennem, még az önök miniszterelnöke is hisz bennem, én pedig el akarom végezni a feladatomat, megtenni, amit szerintem kell.

Mindenkinek bele kell tennie a magáét, át kell éreznie a felelősséget. Igen, ez felelősség kérdése. Felelősség azzal szemben, amit az önök országa tesz a futballért, és amit a miniszterelnök, illetve a szövetség elnöke tesz érte.

Najó, akkor nyugodj meg szépen, Bálintka! Jó, megnyugszom. Ez itt fent – gondolom már mindenki kitalálta – egy interjú részlet, amit a nagy egészből ragadtam ki. A belga Georges Leekens nagyszerű gondolatait olvashatták, amelyek abban az interjúban hangzottak el, amelyet a Bernd Storck helyére kinevezett vadiúj szövetségi elnök adott az Indexnek.

Tény és való, hogy tendenciózusan és rosszindulatúan ragadtam ki a lényeget, de mást nemigen tehettem. Ugyanis ez itt fent valami nagyon rossz viccnek tűnik nekem, pedig kétség nem férhet hozzá, hogy a szövetségi kapitány úr véresen komolyan gondolta. És ezt akkor is így vélném, ha Georges Leekens valami főnyeremény lenne. De Leekens nem egy főnyeremény. Leekens legjobb esetben is egy középszerű edző, aki úgy került a magyar válogatott élére, hogy Ruandának nem kellett. Mondom, Ruandának. (A miheztartás végett a belga trénerről ITT olvasható egy remek portré.)

Semmiképpen nem szeretném, ha az a vád érne, hogy a kormányzati propagandát jobbról előző, visszataszító seggnyalástól egyáltalán nem mentes üzemmódban csivitelő edzőt már azelőtt leírom, hogy egyáltalán lehetőséget kapott volna bármit is bizonyítani. Viszont olyan súlyos állítások hangzanak el ebben az interjúban, hogy az az érzésem, ezt az embert nem szövetségi kapitánynak, hanem píárosnak alkalmazták a magyar válogatottnál. De leginkább a miniszterelnöki sóhivatalnál.

Az én fejemben a profi futball profi helyeken nem úgy néz ki, hogy a válogatott kapitánya az aktuális miniszterelnök felszopásügyi biztosaként tetszeleg bármely random megszólalásában. Márpedig ez az interjú nem a futballról, nem a konkrét cselekvési tervekről és megvalósítható aspektusokról szól, hanem a miniszterelnök iránti feltétlen, feneketlen rajongásról. Ha valakinek kétségei lennének efelől:

… mindenki az eredményekre gondol, de nem ez a legfontosabb. Számomra a legfőbb, hogy tehessem a dolgomat, hogy az energiáimat az önök csapata, a mi csapatunk szolgálatába tudjam állítani…

Ja, hogy nem az eredmények a legfontosabbak. Aha, ezt már Bödőcs is megénekelte, igaz, ő  nem a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Örüljünk, hogy a fiúk a friss levegőn szaladgálhatnak, minek foglalkozni ilyen faszságokkal, mint az eredmények.

Hát ha nem az eredmények a legfontosabbak, akkor pláne érdekelne, hogy mi a francot tudhat Leekens arról, hogy a magyar embereknek mekkora szükségük van a futballra?

Honnan szedi Leekens, hogy a magyar emberek futballőrülete egybeesik a miniszterelnök mániájával, vagyis a helyes úttal?

Honnan tudja Leekens, hogy Orbán Viktor mennyire nagyszerű vezető?

Honnan tudja egy legjobb indulattal is legfeljebb középszerűnek tekinthető futball edző, hogy Magyarországnak milyen vezetőkre van szüksége? Csak nem a Brüsszel megállítására irányuló kormányzati vergődésből vonta le a konzekvenciát?

Mit tud arról Leekens, hogy Orbán mit tett a magy futballért azon kívül, hogy Magyarországot a sok szép, üresen kongó stadion országává varázsolta?

Milyen eredmények várhatók egy olyan edzőtől, aki el van ájulva attól, hogy Magyarországon lesz új nemzeti stadion, miközben – minő tragédia – Belgiumnak nincs nagy nemzeti stadionja?

És akkor mi van, Leekens úr? Mit tud ön arról, hogy ebben az országban egy NB I-es hétvége hány embert őrjít meg annyira, hogy ki is sétáljon azokba a csodálatos stadionokba, amelyeket a nagyszerű miniszterelnök úrtól kapott ajándékba ez az ország? Mi ez az ócska bíznunk kell, hinnünk kell, felelősségünk van duma? Honnan tudja, hogy Orbán mit lát helyesen, és mit nem? Attól lesz valaki tisztánlátó, nagyszerű vezető, hogy közpénzkamionokat tol a stadionépítésekbe? Esetleg a tao-támogatási rendszer néven elhíresült átláthatatlanul korrupt kormányzati üzletágról is van információja?

Amikor azt mondja, hogy hinnünk kell, bíznunk kell és felelősségünk van, akkor tisztában van azzal, hogy ez az ország az egy főre eső stadionok száma ellenére a saját taknyában fetreng? Ellentétben például Belgiummal, ahol nincs nemzeti stadion.

Érteni vélem, hogy egyáltalán nem a kizárólag fényes sikereiről híres szakmai pályafutása utolsó szalmaszálába kapaszkodik, és az a minimum, hogy meghúzza magát és örül, hogy egyáltalán lehetőséget kapott, de nehogy már egy messziről jött szövetségi kapitány döntse el a magyar emberek helyett, hogy milyen vezetőkre van szükségük.

Szerintem nem ördögtől való megállapítás, hogy jó kezekbe került a magyar válogatott. Kicsit leegyszerűsítve azt is mondhatnám, hogy jobb helyeken egy szövetségi kapitány azt sem tudja, ki a miniszterelnök, ezzel szemben ezt a tömény politikai felszopást a legelvetemültebb udvari firkászok is megirigyelhetnék. Tudom, hogy nem az eredmények a legfontosabbak, de ha Leekens esetleg valamiért nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor javasolnám, hogy foglalkoztassák valahol a kormányzati propaganda boszorkánykonyhája körül. Van mit tanulni tőle.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.