Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Annyira szép, annyira kiszámítható, annyira szánalmas

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Cukimuki báránykás vasárnap reggelt, drága feleim! Jó, nem láttam az X-faktort, de legalább vége van már? Hála legyen! Akkorhát nem maradt más, mint a hétvége ellenére a szubjektív, de a valóságtól és a saját véleményemtől egyáltalán nem független hírcsokrot összeállítani számotokra.

Elsősorban az van, hogy újabb világhatalom kedves vezetője tiszteli meg piciny, de kormánya révén magát annál fontosabbnak és megkerülhetetlenebbnek tartó hazánkat Li Ko-csiang kínai államfő személyében. Annak, hogy mekkora nagy kamu a kínai-magyar barátság, és ama virágzó gazdasági együttműködés, amelyre ugyanazoknak az adófizetőknek a gatyája megy rá, akik a kormány minden más korrupciós üzletét is finanszírozzák, már most is elkeserítő szakirodalma van, és ez az irodalom csak terebélyesedni fog. Ámazonban most ebből a hírből annyit jegyezzünk meg, hogy megint rendkívüli biztonsági intézkedések és útlezárások jelzik a fontosságunkat. Ez ma délutántól szerda délelőttig fennforog, hogy mennyire jó lesz ez a fővárosi polgároknak, mit mikor érdemes inkább elkerülni, arról ITT lehet bővebben tájékozódni.

Addig is a hétvége legnagyobb dicsősége is a szájára vette fénylő csillagunkat, remélem Kovács Desikerült Zoltán már megírta az olvasói levelet a Le Monde nevű francia lapnak, amelyben megforgatja az ő szemének golyóit azon, hogy Orbán Viktor Soros György ellen, veszélyes keresztes hadjárat címmel mertek szerkesztőségi cikket közzétenni, amelyben valamiért nem a felcsúti istenkirály érdemeiről esik szó. A balközép napilap szerint az alig leplezett antiszemitizmussal folytatott Soros-ellenes kampány kegyetlen jelképe annak a populista és tekintélyelvű elhajlásnak, amelybe Magyarország és több közép-kelet-európai ország hagyja magát belesodródni. Tudom, hogy az én véleményemet senki nem kérdezte, de szerintem ezt az antiszemita szálat tényleg nem kéne erőltetni. Úgy vélem, Soros zsidó származása a legkevésbé fontos ebben az eszelős, őrjöngő hazugságáradatban. A lényeg ez, és kár lenne erről az antiszemitizmus vádjával elterelni a figyelmet:

Az Európai Unió és mindenekelőtt Franciaország nem moshatja kezeit ebben az ügyben. Nem egyszerűen az Orbán Viktor által Soros György ellen cinikusan felépített művelet ítélendő el minden szempontból. Hanem a Soros-ügyön túl az európai demokraták nem maradhatnak közömbösek Magyarországnak azon tudatosan vállalt szándékával szemben, hogy az idegengyűlölő és nacionalista Európa laboratóriuma legyen, az Európai Unió értékeinek ellenpólusaként.

Ha még azt is hozzávennénk, hogy mindez a Fidesz nagyon is földhözragadt politikai túlélését szolgálja, amiért már éppen csak az anyjukat nem adták el, akkor pláne. Ezen kívül minden mást már megléptek, és meg fognak lépni a jövőben is.

Egyfelől Gyurcsányt a felesége révén próbálják meg keservesen vergődve lejáratni, akit pénteken a NAV hallgatott ki a Czeglédy-ügyben. Dobrev Klára nyilvánosságra hozta kihallgatásának jegyzőkönyvét, amely megerősíti azt, amit eddig is tudtunk: a gyanúsítást képező alapügyhöz semmi köze nincs, de a nyilvánosságban meg lehet hurcolni a politikai ellenfelet és azt sugallni, hogy olyan bűncselekményhez van köze, amely a magyar polgárok megkárosítását eredményezte.

Hasonlóképpen a jobbikos Kovács Béla kémkedési ügyét is véletlenül éppen pont az országgyűlési választások előtt fogják rivaldafénybe állítani, miután több mint három kibaszott évig nyomoztak húzták az időt. Több mint szánalmas, hogy ennyi idő kellett ahhoz, hogy a fideszes elsikálóbrigád vádemelési javaslattal zárja le a nyomozást, amelyben azzal gyanúsítják a Jobbik EP-képviselőjét, hogy az Európai Unió érdekei ellenében kémkedett Oroszországnak. Ezen a ponton, Paks II és a Fidesz-kormány Putyin elvtárs iránt érzett gyöngéd szerelme árnyékában akár el is röhöghetnénk magunkat. Kínunkban. Mennyire átlátszó, hogy Kovács Béla ügyét a 2014-es választások előtt lebegtették meg, most a választási kampányra időzítik az ember bírósági tárgyalását. Amikor a barnanyelvű különítmény ordítva fog tudósítani az ügyről. Annyira szép, annyira kiszámítható, annyira szánalmas.

Egyébként valaki látta valahol, hogy a Fidesz bocsánatot kért a Helsinki Bizottságtól? Akkor jó. Addig álljunk mi féllábon. Igaz, a Hadházy Ákos ellen belengetett jogi lépések elvitték a fókuszt ilyen pitiáner ügyekről, a konzultációs ívek száma körüli háború most minden energiájukat leköti. No, nem mintha egyáltalán aktuális volna a dolog, szó nincs erről. Akik egy félhülye, ufóhívő, konteóbohóc Zs-kategóriás Soros-fóbiától bűzlő könyvéből 5000 példányt megvásárolnak (amit magát komolyan vevő kiadó a büdös életben nem adna ki, de szerencsére a Pesti Srácok felszopóblog cége kiadta), azok bármilyen aljasságra képesek. A magyar származású Andreas von Réty, aki Drakula gróf és Báthory Erzsébet leszármazottjának vallja magát, miközben Zichy Mihály festő ük-ükunokája is egyben, már mindenről írt könyvet a rákgyógyítástól az ufókon, illuminátusokon keresztül a Csillagkapu-összeesküvésig. Nos, a Fidesz ennek a félkreténnek a könyve alapján mossa a hívei agyát és ezt használja kampányfegyvernek, egyben érvelési alapnak az ellenségekkel szemben. Nekem ne mondja senki, hogy itt nem érett meg minden a pusztulásra, mert már soha nem hiszem el.

Ezek után kénytelen vagyok a cukimukitól meglehetősen távol eső muzsikával indítani a napot, mert ezt már másképp nem lehet elviselni. Hacsak részegen nem, de azért ahhoz még egy kicsit korán van. Úgyhogy. Semmi mást nem kívánhatok, mint elviselhető napot mindenkinek, később visszatérünk! Csókpuszipacsi!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.