Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Na, akkor lesz nagy beszarás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rohamléptekkel közeledik a tél, vele pedig a tereken és utcákon éhes emberek kígyózó sora. Noha a kormány szerint a gyermekéhezést már felszámolták, úgy tűnik a felnőtt éhezést még nem sikerült. Eddig legalábbis. Igencsak szúrhatja a szemét a kormánynak, hogy ugyan gazdasági csodáról, fellendülésről regélnek, az éhezők tömegei valahogy mégsem fogynak. Sőt, azok a fránya hajléktalanok sem tűnnek el az utcákról, rakjanak ki bármiféle tüskéket is ellenük.

Úgy néz ki viszont, hogy újabb tervet eszelt ki az Embertelen minisztérium, mely terv szerint – a Népszava belső forrásai alapján – a civil szervezetektől elvennék az ételosztások megszervezésének lehetőségét. A debreceni ételosztás megadóztatása után ez egy újabb embertelen lépés a kormány részéről.

Nem elég, hogy érkezik a tél, de még a választások is közelítenek, így valamit lépnie kellett a kormánynak. Ez a lépés viszont ugyanúgy látszati, mint szinte bármi más, amit korábban megtettek. Számukra az emberek kicsit sem számítanak, csakis saját hatalmuk és a választások megnyerése. Azt ne gondoljuk, hogy az idei kilakoltatási moratóriumot csupa jószívűségből hosszabbították meg a választások napjáig. Ez is ugyanolyan kampányfogás, mint a hirtelen jött Erzsébet-utalványok osztogatása, vagy a szociális tűzifa kihordása. Kamu, úgy ahogy van, mégis működik.

A hazai civil szervezetek már jó ideje szálkák a kormány szemében, hiszen szinte egyedüliként mernek vizsgálódni és fellépni a kormány ellen. Ők azok, akik információk után kutakodnak, és ők azok, akik sokszor a kormány szerepét átvéve, segítenek a bajban lévőkön. Azokat az embereket veszik ők sokszor szárnyuk alá, akikről a kormány lemondott. Van civil szervezet, melynek már hónapok óta nem is reagálnak területfoglalási kérelmeire, pedig erre kötelesek lennének az önkormányzatnál.

Egyértelmű, mi ezzel a kormány célja. Nem szeretnék, ha a köztereket éhes emberek kígyózó sorai lepnék el, miközben az ország – szerintük – erősödik. Egyszerűen nem mutatnak jól az éhezők a Fidesz-KDNP kampányának hajrájában, melyet eddig is hazugságokra építettek fel. A kormány csúcsra járatja a nem létező problémák, problémaként történő kezelését, miközben a valós, létező problémák meglétét minden fronton tagadják.

Van Soros-terv és van elnyomó Brüsszel, viszont nincs egyre növekvő szegénység, és nincs kilátástalan jövő. A kormány letudja annyival, hogy nincs és kész, aki szerint meg van, az Soros katonája és ő is a Fidesz-KDNP megdöntésén, valamint a kerítés lebontásán dolgozik. A hatalomnak nincs valós válasza semmilyen égető problmára, ugyanis a kérdést vagy elhárítják azzal, hogy a kérdező fél hülye, vagy egyszerűen Soros.

Miközben milliárdokért harcolunk egy nem létező ellenséggel (vagy többel) amolyan Don Quijote módjára, addig a valós problémák felzabálják az országot. Ameddig a jóléti intézkedéseket a háttérbe szorítva kerítésre, kormánypropagandára és stadionokra költünk közpénzmilliárdokat, addig ne csodálkozzunk, hogy a fél ország nyomorog. Ez azonban addig nem érdekli a regnáló hatalmat, ameddig ezek az emberek – vagy legalábbis egy részük – továbbra is a Fidesz mellett teszi le voksát.

Akkor lesznek ők gondban, ha nem kezdenek el jönni azok az X-ek. Na, akkor lesz nagy beszarás. Akkor már sem a Bözsi-utalványok, sem a zsák krumpli nem fog segíteni. Akkor már csak a jó isten kegyelméért könyöröghetnek, hogy az elszámoltatáskor ne kerüljenek mind rácsok mögé.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.