Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hadházy Ákos akkorát hazudott, hogy a hívek elfelejtették ijedtükben az ábécét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Búbánatos szép estét! Aki bírja a szeszt, toljon be pár felest, mielőtt mutatom a mai csúcsrajáratott nemzeti hevületet.

Részvételi rekordot döntött a nemzeti konzultáció: péntekig 1 millió 754 ezer 128 kérdőív érkezett vissza a Magyar Posta adatai alapján – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szombaton az MTI-vel. A központ közleménye szerint Hadházy Ákos szándékosan hazudik a konzultációval kapcsolatban, ezért jogi lépéseket tesz vele szemben.

 Az eddig beérkezett kérdőívek közül a NISZ Zrt. 599 ezer 500 darab küldeményt vizsgált át és bontott ki, míg a Kopint-Datorg Kft. 489 ezer 265 darab küldemény szkennelését és kiértékelését végezte el. Az internetes kitöltések száma 155 ezer 330 – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.
A közleményben kitértek arra, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szándékosan összekeveri a beérkezett kérdőívek számát a feldolgozott és kiértékelt ívek számával. Az eddig beérkezett íveknek még csak egy részét dolgozta fel az ezért a részfolyamatért felelős NISZ Zrt., és leányvállalata, a Kopint-Datorg Kft. „Botrányos, hogy az LMP hazugságokkal akarja megakadályozni, hogy a magyarok elmondják véleményüket a betelepítési tervekről. Ez különösen annak fényében felháborító, hogy a párt Brüsszelben támogatja a Magyarország számára rendkívül veszélyes kvótaprogramot” – hangsúlyozták.
A kormány közérdekű adatigénylések alapján hétfőn nyilvánosságra hozza a postai összesítéseket. Emellett haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket Hadházy Ákossal szemben – jelezték. (MTI)

Haladjunk sorban. A Magyar Posta tartja nyilván az interneten visszaküldött kérdőíveket is? Mert akkor érteni vélem, hogy az alig 20 kilométerre lévő címre miért is nem érkezett még meg a kolléga csomagja, miközben az ugyanakkor – igaz, nem a Magyar Posta igénybevételével – Angliába és Spanyolországba feladott meg már igen. Pedig esküszöm, nem ugyanaz a távolság. Sőt, ha már panasznapot tartok: 1000 kilométerre kilónként 1000 forint a csomagküldés, a nagyszerű Magyar Posta viszont egy fél kilós csomagért 1800 forintot kért el. És ők még házhoz sem mentek érte. Panasz vége.

A nagyszerű kormányhoz lenne kérdésem. Kettő. Az egyik: mi módon képes Hadházy Ákos nyilatkozata meggátolni a jómagyar embereket abban, hogy elmondják a véleményüket? Ha Hadházy azt állítja, hogy szerinte nem érkezett vissza annyi konzultációs faszság, az a konzultálni óhajtók torkára forrasztja a szót? Vagy kifogy a tollból a tinta a kezükben, ha a papírhoz érintik?

A másik kérdés, vagy inkább csak felvetés: remélhetőleg a kormány tisztában van azzal az egyszerű realitással, hogy per esetén nekik bizonyítaniuk kell a bíróság előtt, hogy márpedig visszaérkezett az a konzultációs levél mennyiség. És nem biztos, hogy a bíróság elfogadja, ha mondjuk Rogán Antal megesküszik rá, hogy annyi az annyi. Nekem mindegy egyébként, mert a világon semmire nem hatalmaz fel senkit egy ilyen konzultáció, miután az nem népszavazás. Csak úgy eszembe jutott, hogy gyártódik-e a bizonyíték.

A nap kommentje mára Tamástól:

Neba! Azonnal tegye fel a kezét aki nem küldte vissza! CSAK 1,7M? Van baj…

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.