Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Aki szegény, az önerőből pusztul. Politikai, faji, és felekezeti megkülönböztetés nélkül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba                                                                                     Tárgy: Modell

Az előző levelemhez csatolt fényképemmel nem akartam kendet elijeszteni a hazajöveteltől. A kend érdekében remélem, egyébként se jönne haza, de így meg pláne! Látja kend, hogy ez az uralkodó kurzus még külsőleg is mennyire torzítóan hat a felnövekvő generációra? Jó. Mondjuk, rajtam egy kicsit jobban látszik, de – a tata szerint – az én szellemi képességem jóval államtitkár feletti szint, mert nekem szakvéleményem van a fogyatékosságomról, ezeket viszont nem is merik orvos elé engedni, mert a vak is látja, mire képesek.

Persze nekem nem az a dolgom, hogy nemzeti konzultációba gabalyodjak munka-alkalmassági kérdésekben, hanem a jelentéstétel kendnek a dolgok mibenlétéről. És ebből van mindig gubanc. Mert visszamondom én, amit mondanak, írnak bármikor. A baj a megértéssel van. Nem értem, csak írom. Aztán sose tudom, hogy kend mit ért abból, amit írok, mert válaszol kend időre, csak még véletlenül se arra, amit írok. De tán még ettől is kacifántosabb lehet a dolog, mert a PISA szerint szövegértésben már megint visszaestem!

Anyukám vigasztalni próbál, hogy rajtam kívül van még itt egy-két millió felnőtt értetlen is hasonló helyzetben és még papírjuk sincs róla. Nekem legalább a szakvéleményben leírták, hogy hogyan lehet rajtam segíteni, akár még Einstein is lehet belőlem, ha nagy leszek. De ez nekem nem vigasz, mert az Einsteinnek minden fotón borzasztó a frizurája, ráadásul még zsidó is, én pedig már mindenféle felekezetet meguntam az örökös áskálódásuk miatt. (Ha meg nem a kegyelmesnél szolgáló zsidóhitű, akkor meg mifelénk mostanában nagyon rá jár a rúd.) Egyébként a tata mondta, hogy minden vallási felekezet nagy hangon hirdeti a szeretetet és közben meg tudnák fojtani egymást egy kanál vízbe, ökonomikusan meg az ateistákat.

Erről jut eszembe, hogy a tatáéknak is van egy választottja, akin szívesen kipróbálnák a nagy múltú keresztény technológiát, vagyis az inkvizíció valamennyi egyetértésre késztető eljárását mielőtt lassú tűzön félig megsütné egy OKJ-s gyorstalpalót végző pékinas. Ez az udvari kamarás, aki szerint nem kell gimi és a szakképzésben felesleges a közismereti tárgyak oktatása. Ez a „szakmai álláspont” a híres magyar modell egyik pillére, a másik meg a „ki mennyit lopott a közvagyonból, annyit ér” keresztényi indikátor.

Azt hiszem még nem írtam meg kendnek, hogy szőke, kétszeresen évismétlő és sajátos nevelési igényű, ráadásul lány létemre keményfába is képes vagyok egy 60-as, közönséges huzalszöget úgy beütni, hogy véletlenül se hajlik el. Az eszemmel tudom mit, hogyan, a kalapácsot használó kezem csak végrehajtó. Pedig nem vagyok aranykezű mesterember, mint a tata. Ezt csak azért mondom, hogy kend is tudja, a tata az eszemet tanította, nem a kezemet. Először puhafába ütöttem, aztán konvertálható tudás lett belőle. Úgy ám!

A nagyapó „laborjában” a tata kitárgyalta az öreg iparos testvéreivel a mostani magyar szakképzést, és oda jutottak, hogy„márpedig olyan tudomány nincs, amelyik üres fejhez ügyes kezet ragasztana!”. Ezután az összefoglaló után sok cifra káromkodás következett a tárgyaló felek részéről, amelyek a kend számára bizonyára üdítő szófordulatokat tartalmaztak, de most maradok a tárgyszerűségnél és idézem: „Ebben országban – mielőtt ez a magát elitnek becéző ingyenélő banda szétlopta volna – 50 magyar tulajdonú nagyvállalatban mintegy 750 ezer szakember dolgozott és 156 országba exportálták a cégek termékeit. A Taurus gumigyár magyar volt, a Rába magyar volt, a Medicor magyar volt és még további 47 magyar volt, akiknek a nyugati vevőik valutában fizettek. Arról nem is szólva, hogy az USA kukoricatermesztői Nádudvarra jártak a magyar KITE-hez tanulni. Miről hazudoznak ezek? Most meg imádságos bio-robotok tömegtermelése folyik szakképzés helyett.

Humánerőforrás?! (A nagyi mondta, hogy a rabszolgáknak jobb volt ám, mint most a melósnak, mert értéket jelentett a gazdája számára, ezért etette, tanítatta, óvta egészségét, fedelet adott számára stb. nem úgy, mint ezek a férgek, akik szolgálatukra tenyésztett egyszer használatos erőforrásnak tekintik a bérből és fizetésből vegetálókat.)

Persze az igazi cinizmus a „szociális pillér”. A történelem tele van sikertörténetekkel, kik milyen hatékonysággal és fajlagos költséggel működtették, szelektálták és irtották a bennszülött alattvalókat. Krokodilkönnyeket hullatva gulágoznak, de arról hallgatnak, hogy az odavezető út felét az oroszok tiltakozása ellenére fegyverrel egyengettük a kormányzó úr őfőméltóságától 5 hold vitézi földet remélve az elkobzott zsidó vagyonból. Nem kamatozott a fene nagy kultúrfölényünk. Pontosabban ez se.

Hanem az álságos „nemzetgyarapítás” duma a csúcs, az igazi, hamísíthatatlan, „keresztény magyar modell” a gránitszilárdságú pillér, amin csak matyó minta, hogy nálunk már az éttermi fogyasztás is képviseleti úton történik. Kegyurunk bulémiás szakértője a havi 920 ezres apanázsa fölött közpénzből 1,5 millió szegény képviseletében még 1,5 millióért csipegetett tavaly. De ne személyeskedjünk az öregek szerint, hanem népben, nemzetben, jó keresztény módjára, kellő alázattal nyomás a közt szolgálni!

Mielőtt nagyhirtelen kend ledorongolna, hogy fogadatlan prókátora vagyok ennek a csókos Putyinnak, olvassa el a Csehov doktortól a Szahalint. Abból megtudhatja, hogy a cár atyuska csinovnyikjai már jóval Lenin előtt alkalmazták a gulág technológiát. Sőt három évig lehetővé tették számára, hogy közpénzen, a helyszínen, a saját bőrén tanulmányozza az eljárás hatékonyságát. És a hangsúlyt a közpénzen tessék keresni.

Az angol királyság Ausztráliába szállította közpénzen, a franciák Guyanára a nemkívánatos humán erőforrást. A búrok a zulukat koncentrációs táborba, az angolok a búrokat ugyancsak koncentrációs táborokba zárták közpénzen. A náci haláltáborok stadionnyi közpénzt emésztettek fel, de a spanyol Franco,vagy a horvát Ante Paveli se sajnálta a közpénzt, ha a kommunistákat kellett kiirtani. Még a chilei Pinochet spórolt valamelyest, mert az legalább a már meglévő stadionokba gyűjtette a kommunistákat mielőtt a tengerbe dobáltatta volna őket.

Bezzeg a mi keresztényi szeretettől habzó szájú kormányunk ilyesmire nem fecsérel közpénzt! Egyszerűen eltünteti a fertőtlenítőszert a közkórházakból. Itt, aki szegény önerőből pusztul politikai, faji, és felekezeti megkülönböztetés nélkül, illiberálisan.

Ahogy kend írja, kendnek se sok tallér cincog a ládafiába, ránk se számíthat, így kendnek az a biztos életpálya-modell, ha marad. Én is maradok a kend hűséges kiscselédje:

Mirtill

Bütyökfalva, 2017. november 24.

adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.