Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy nem sül le a bőr arról a hőskeresztény pofátokról. Hát már hogy is sülne…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kezdetben vala a sötétség. Kár, hogy úgy is maradt. Enyhe vigasz, hogy itt a nyakunkon a péntek esti láz, vagyis holnap nem hétfő lesz, hanem szombat. Ez is valami ahhoz képest például, hogy milyen iszonyatosan agresszív és gyomorforgató kampány indult a pártmédiában a Jobbik ellen. Bár soha nem rejtettem véka alá, hogy mit gondolok erről a pártról, akkor sem, ha kaptam az ívet ezért rendesen, az az orrfacsaró izzadságszag, ami a narancsültetvényről árad, az nem semmi. Attól tartok, ha ez így megy tovább, a migránsozás, sorosozás kárát fogja szenvedni annak, hogy minden erejükkel a Jobbik szopatására feküdtek rá. Najó, hülyeség. Van közpénz és kapacitás mindenre.

A lánctalpakon közlekedő népbutításról és súlyos kormányzati sunnyogással és titkolózással egybekötött hazudozásról már Hadházy Ákos és a konzultációs ívek találkozása kapcsán beszéltünk, a Hír TV ma esti Célpont című műsora hangfelvétellel támasztja alá, hogy bizony kamuzik a propaganda a nemzeti konzultációval. Hadházyhoz hasonlóan a műsor készítői is állítják: közel sem  érkezett vissza annyi nemzeti konzultációs kérdőív, mint amennyit a kormány állít. A Célpont birtokába került hangfelvételen a nemzeti konzultációs ívek feldolgozásában részt vevő magas beosztású ember beszél arról, hogy ők csak 400 ezer ívvel találkoztak november 13-ig. Addig a dátumig, amikor Dömötör Csaba Fidesz – főpropagandista már egymillió visszaküldött ívről beszélt. Egyébként ugyanebben a műsorban számoltak be néhány hete arról, hogy a nemzeti konzultáció online változata olyan silány programozói munka eredménye, amely rendkívül egyszerűen manipulálható. Valótlan e-mail címmel, akár egy háziállat nevében is lehet szavazni. A kormány akkor Tuzson professzor hangján keresztül mantrázta: azért nincs szükség nagyobb biztonságra, mert ők nem feltételezik, hogy az állampolgárok visszaélnének a konzultációval. A Célpont riportere most, egy héttel a konzultáció vége előtt újra megnézte, kijavították-e a hibákat. Francokat, drágáim! A nemzeti konzultáció változatlanul manipulálható. Ezt már én teszem hozzá: ha 3, 5, vagy 6 millió ív kell a rekordhoz, akkor annyiszor. Legalja, basszátok meg, legalja.

És akkor most essen szó a mai nap kétségtelenül legdurvább híréről, és ez sajnos nem az – pedig akár lehetne is -, hogy rektori utasításra (üdvözlet Torma András rektor elvtársnak) kötelező részt vennie a Miskolci Egyetem több hallgatójának Simicskó István honvédelmi miniszter november 27-én esedékes előadásán, amelyet „Biztonság – a honvédelem és a haderő szerepe, avagy mit tudunk tenni a hazáért” címen tart az egyetemen. Mindeközben az LMP kormányfőjelöltje, Szél Bernadett a minap azért nem tarthatta meg a Hallgatói Önkormányzat szervezésében tervezett előadását a Corvinuson, mert az egyetem vezetése úgy találta: nem helyes, ha az intézmény politikai rendezvénynek ad helyt. Akkor összegezzünk, ha fideszes góré pofázik, azon kötelező részt venni, ha ellenzéki, akkor nincs pofázás. Helyes, még nincs kész egészen a mű, de már nem sok kell neki. Az is mekkora poén volt, hogy Orbán kitrappolt Brüsszelbe, és az első képen, amelyet közreadtak róla, Azerbajdzsán despotájával jópofozik. Európa, az. A hátatok közepére, oda.

És szerintem az sem a nap híre, hogy Dobrev Klárát Gyurcsány patás ördög feleségét kihallgatták a Czeglédy-ügyben a kecskeméti NAV épületében, miután a kihallgatás tényéről a barnanyelvű mocsár hamarabb értesült, mint maga az érintett. A Fidesz látványos, gátlástalan politikai hadviselése kinyírta ezt az országot. A jogállamot már nem is említem.

A nap legtragikusabb híre szerintem Egyiptomhoz kapcsolódik (igen, tudom, Londonban is két metróállomást ürítettek ki, miután többen is lövéseket hallottak), ahol elmebeteg, embernek nehezen nevezhető gyökerek bombákkal és lőfegyverekkel csaptak le egy mecsetre a Sínai-félszigeten, és ahol már több mint 200-ra emelkedett az áldozatok száma, és több mint százan biztosan megsérültek. Az én emberi eszemmel nehezen felfogható gyalázatról meglehetősen szűkszavúan tudósított az MTI, mégpedig oly módon, hogy a totál névtelen Horváth József nevű biztonságpolitikai szakértő véleménye kapcsán megemlítették, hogy volt egy ilyen. Idézek a felszopó géniusztól:

Ennél a merényletnél nem a vallási szempontot kell kiemelni, hanem egyfajta elrettentés lehetett a terroristák célja, mert nem szeretnék, hogy a gyéren lakott területre az egyiptomi kormányerők nagyobb létszámban bevonuljanak.

Hogy nem sül le a bőr arról a keresztény pofátokról, baszki. Nem, hát természetesen most kivételesen nem a vallási szempontot kell kiemelni, miután – a ti szemetekben még emberszámba se vehető – muszlimok estek áldozatául valószínűleg ugyanannak a sötét, aljadék Iszlám Államnak és az ő elvetemült gazembereinek, amelyik világszerte öldökli az emberiséget. Ha ártatlan, magasabbrendű keresztények lennének az áldozatok, már körbevinnyogtátok volna a fél világot és gyásztáviratot küldtök az atyaúristennek is, amelyben mindenkit emlékeztettek arra, hogy ti megmondtátok. Nem először fordul elő, hogy szégyenérzet gyötör már amiatt is, hogy ezekkel a taknyokkal egy nyelvet beszélek, de ez most különösen rosszul érintett. Amúgy tényleg nem kellene kiemelni semmilyen vallási szempontot, ha ti a kereszténységet is nem sajátítottátok volna ki földhözragadt, hányásszagú politikai céljaitokra.

Najó, ebből a napból is elég volt. Pedig arról szó sem esett, hogy Hódmezővásárhely (szevasz, Lázár) megduplázza a Bözsi utalványokat, mert kevés, amit Orbán kireszketett. Gratulálok!

A nap kommentje Lucától:

Több nyelven beszélő diplomás ismerősöm munkahelye, 13-ad magával most szűnik meg mert jobb feltételekkel tudnak Romániában dolgozni. Mások előre mennek, mi pedig visszafelé.

Akkor zenéljünk, aludjatok jól, ha tudtok, reggel Robi hozza a kávét, vagy a kávépótlót, vagy amit akar.

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.