Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezt a beteg mentalitást soha nem fogom megérteni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, világos van és péntek! Az is igaz, hogy a lassan nyolcadik éve leszállt nemzeti sötétségen nem feltétlenül segít az, hogy rendszeresen felkel a Nap, és olykor még ki is süt.

Kegyetlen hiányérzet gyötör (ja, nem!), miután tegnap elmaradt Lázár János szokásos csütörtöki néphülyítési performansza, cserébe megállapítom, hogy a Soros kezéből táplálkozó Európai Bizottság csütörtökön közzétett jelentése szerint (ITT bővebben) csak Romániában, Bulgáriában, Lettországban és Litvániában alacsonyabb a várható élettartam, mint Magyarországon. Már persze uniós szinten, ha ez a vonatkoztatási rendszer még egyáltalán számít valamit. Az egészségügy alulfinanszírozott, nincs elég orvos, és óriásiak a különbségek: az alacsony végzettségűek például még 9 évvel korábban halnak, mint a diplomások. Ha jól értettem, tegnap a miniszterelnök úr elsuhant Brüsszelbe, majd jól megmondja nekik a magáét és befejezi ezt a megállításos mizériát is. Hogy például mi a magunk sajátos magyar módján szeretünk időnap előtt elhullani. Szerintem jó lesz.

Kormányinfó helyett Lázár a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) Gazdasági Csúcstalálkozó című rendezvényén csillogtatta meg a feketehumorát, ahol azt mondta: az egészségügyben és az oktatásban 2018-2020-ban jelentős béremelés várható, ami nélkül nem lehet felzárkózni a fejlett nyugati országokhoz. Eddig azt hittem, hogy minden az egészségüggyel és oktatással kapcsolatos lesújtó diagnózis álhír csupán, de a választások előtti utolsó száz méteren hülye az, aki nem tud ígérgetni, nem igaz? De. A mindenes miniszter azzal is elmókázott, hogy az államigazgatásban még mindig sokan dolgoznak, ezért kedvezőnek tartaná, ha a létszámot csökkenteni lehetne. Ja, csak előbb egyes közhivatalnokoknak a biztonság kedvéért felemelik a fizetését a csillagos égbe, ez egy jó kezdet, aztán időről időre elő lehet hozakodni azzal, hogy sokan vannak, kevesebb is elég lenne belőlük.

Nehogy elfelejtsem, tegnap óta a Bözsi-utalványok úton vannak, a népnemzeti hálálkodásról pedig a Fidesz Facebook-oldalán lehet tájékozódni mindenkinek, aki effajta perverzitásokra vágyik. Ehhez fogható perverzitás az is, amikor Halász János fideszes frakcióvezető felszólítja a Fidesz-kormányt, hogy hosszabbítsa meg a nemzeti konzultációs kérdőívek beküldésének határidejét december elsejéig, és a Fidesz-kormány nem tud ellenállni, és meghosszabbítja. Nekem az a pompás javaslatom van, hogy egyenesen a választásokig meg kell hosszabbítani, és újabb propaganda kampányt indítani, hogy tessenek beküldeni, különben mindmeghalunk. Istenem, hogy ezt Örkény, vagy Hofi nem érhette meg…

Apropó: Hadházy Ákos viszont nagyon is megérte, ő Szél Bernadettel, a sajtó távoltartása mellett tegnap délután 15 percek erejéig megtekinthette a nem létező Soros-tervről szóló, három különböző helyszínen, konténerekben tárolt konzultációs íveket. Nincs meglepetés: az egész pontosan akkora kamu, ahogyan arra tegnapi cikkemben is utaltam. Az ívek adminisztrálásával, feldolgozásával foglalkozó személyzet állítása szerint semmilyen nyilvántartást, még egy kockás füzetet sem vezetnek a beérkező levelekről. Hadházy becslései szerint az első helyen 400 ezer, a másodikon kevesebb (itt nem tudott konkrét számot mondani), a harmadik helyszínen pedig 250 ezer körüli levelet kaptak a héten. És nem az a baj, hogy nyilván semmiféle rekordot nem döntött a hazug álkonzultációjuk, hanem miután minden erővel megpróbálták megakadályozni, hogy Hadházy megtekintse a megszámlálhatatlan ívet, a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményt is kiadott:

Miközben az LMP Soros megrendelését teljesítve támogatja és megszavazza a betelepítési kvótaprogramot, meg akarják akadályozni, hogy a magyarok erről elmondják a véleményüket. Botrányos fellépésével az LMP nem csak azokat sérti meg, akik a konzultáció lebonyolításában részt vesznek, hanem azt a több mint 1 millió 700 ezer embert is, aki már kitöltötte a konzultációs ívet.

Én ezt a beteg mentalitást sose fogom megérteni. Viszont ha lenne ellenzék, akkor most mindegyik párt ráfeküdne erre a témára és szépen sorra mennének megtekinteni a nagy semmit, és minden erejükkel azon lennének, hogy az istenadta népnek az arcába tolják, mekkora nagy átverés ez. Ha lenne ellenzék, akkor ez a gyalázat nem sikkadhatna el ugyanúgy, mint minden más. Ha már az egész életünk erről szól, ha akarjuk, ha nem.

A velünk élő korrupciós trágyadomb másik iskolapéldája a kismillió közül a tao-pénzből épült balatonfüredi wellnesshotel, amely a helyi önkormányzat alapítványának biznisze. És amiben az a lenyűgöző, hogy a félmilliárdos tao-támogatásból sportakadémiát és kollégiumot kellett volna létrehozni, ehelyett most fizetővendégeket fogadnak az épületben. És Lázár beleröhög a kamerába, mert ő még sosem szállt meg Balatonfüreden szállodában, és azt mondja, hogy utánanéz az ügynek. És akkor mi lesz? Ja, semmi. Mert ha papír fogja igazolni, hogy visszaélés történt, az építtető alapítványnak akkor sem kell visszafizetnie a támogatást, legfeljebb két évig nem igényelhetnének tao-pénzt. Következmény: nulla.

És ha már kényes ügyekről van szó (mert egyéb nagyon nincs), jó hír, hogy az Alkotmánybíróság sem foglalkozik már ilyen ügyekkel a választások előtt. A civiltörvény több mint négy, a lex CEU bő két hónapja van a testület asztalán, de még rá sem néztek. Úgyhogy simán elképzelhető, április előtt nem születik határozat ezekben az ügyekben, azzal ugyanis vagy az ellenzéki, vagy a kormánypárti pozíciókat erősíti. És így válnak fontos társadalmi ügyek politikai csatározások áldozataivá.

Egyelőre búcsúzom egy másik fasza sztorival, és kezdődjön a péntek: a Budapest 2024 olimpiai keretből adtak fejlesztési pénzt a Csányi család alcsútdobozi golfklubjának, amely Orbánék hatvanpusztai majorja és Mészáros Lőrinc birtoka szomszédságában működik. A korrupt feudalizmus aranykorát éljük, ez van. Később visszatérünk. Ködmentes pénteket mindenkinek!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.