Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Biztos, hogy jár ez nektek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hétről hétre jönnek ki újabb adatok arról, milyen hihetetlen mértékben emelkedett az orvosok, tanárok, vagy épp a mentősök fizetése. A kormány veri a mellét minden egyes alkalommal, miközben olyan számokkal takaróznak, melyek sok esetben nem is fedik a valóságot. Nagy büszkén hazudják bele az éterbe, megcsináltuk! Csökkentettük az adóterheket, a rezsit, emelkednek a fizetések, ezzel együtt pedig az életszínvonal is. A baj csak annyi, hogy ez a valóságban nem igazán mutatkozik meg. Évente tízezrek hagyják el az országot egy jobb élet reményében, ugyanis képtelenség megélni a hazai fizetésekből.

Egy „szakma” képviselői azonban biztosan nem fogják elhagyni az országot. A politikusok. Egy csoport, melynek sosem elég. Mindig több és több kell, így hát a mi pénzünkből osztozkodnak maguk között egyre bőkezűbben. Három fideszes képviselő (Gulyás Gergely, Hende Csaba, Répássy Róbert)  egy törvényjavaslatot nyújtott be, miszerint saját életpályamodellt alkotnának a parlamentben dolgozó közalkalmazottaknak. Hogy ez a valóságban mit jelent? Igen, jól gondolják, fizetésemelést. Az eddigi béreket megdupláznák, hisz szerintük ez jár nekik. A korábbi, 348 000 forintos – pótlékok nélküli – illetmény legmagasabb összegét 684 000 forintra emelnék.

Jelen szabályozással kialakított életpálya-modell, előmeneteli rendszer tükrözi az országgyűlési köztisztviselői jogviszony presztízsét, megteremti az egyensúlyt a belefektetett szaktudás, a minőségi munka és díjazás, valamint a különböző hatalmi ágakban dolgozók elismertsége között.

Biztos, hogy az  alulfizetett orvosokkal és tanárokkal szemben a parlament hivatalnokai azok, akik prioritást kell hogy élvezzenek? A sokszor évtizedek óta tényleges fizetésemelésre hiába váró közalkalmazottak száma országszerte több tízezres. Ők azok, akik gyermekeink életéért felelősek úgy, hogy már a 18. órát dolgozzák le aznap. Ők azok, a teljesen kifacsart tűzoltók, mentősök és tanárok, akik évtizedek óta hisznek a kormány ígéreteinek, miközben azok soha be nem teljesülnek.

Kétségünk se legyen afelől, hogy a törvénymódosítást meg fogják szavazni, hisz ki mondana nemet egy magasabb fizetésre? Sokadszorra is a mi kárunkra hoznak döntéseket a kevéssé tisztelt házban. Kit érdekelnek azok, akik a parlament falain kívül tesznek az országunkért? Kit érdekelnek azok, akik nélkül ez az ország működésképtelen lenne? Tűrték ők eddig is, majd tűrik még pár évig – gondolja a kormány.

Úgy látszik, politikusaink számára csak azok számítanak, akik hozzátesznek a tisztelt ház munkájához, azonban azok, akik csak életeket mentenek, vagy épp tudást próbálnak gyermekeink kezébe adni egy minden tekintetben megnehezített pályán, nem fontosak. Ők még tudnak várni, az ő idejük továbbra sem jött el. Le vannak ők szarva. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.