Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem mellesleg azt is tudomásul kell venni, hogy ez a nyers, primitív, őstulok viselkedés normális és elfogadott

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,018,900 forint, még hiányzik 1,981,100 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mi tagadás, újfent nagyot mentek a tegnapi napon az állampárt többé és kevésbé fajsúlyos arcai a parlamentben, ahol a bizottsági meghallgatások nevű szemfényvesztő performanszoké volt a főszerep.

Arról most nem lesz szó, hogy Balog Zoltán emberi erőforrás újra elsütötte a Farkas Flórián viselt dolgainak számonkérése = burkolt rasszizmus című gyomorforgató érvelését, vagy hogy Pintér Sándor belügyminiszter úr minden felsőbb utasítás ellenére sem tudta alátámasztani, hogy az úgynevezett Soros-hálózat valóban nemzetbiztonsági kockázatot jelent és mindmeghalunk. No problemo, majd a kormány ezután még hangosabban üvölti, hogy márpedig Soros a hullarabló patás ördög, aki egyszemélyben akarja letörölni a térképről Magyarországot.

Ehhez képest beszéljünk az igazságügyi bizottságban lezajlott történésekről, ahol azért fajultak el a dolgok, mert a fideszes többség az idegesítő ellenzéki kérdéseknek úgy kívánt gátat szabni, hogy korlátozták a megjelent Polt Péterek és Handó Tündék meghallgatásának időtartamát. A Hír Tv által készített felvételek felbecsülhetetlenek:

Ami szép, az szép, nem igaz? Mármint az, hogy a bukott elszámoltatási kormánybiztos, akinek egész ügyvédi és fideszes pályafutása önmagában is egy szürreális botránysorozat, még mindig az igazságügyi bizottság alelnöke lehet. És tudomásul kell venni, hogy ez a nyers, primitív, őstulok viselkedés normális, elfogadott és ez a Fidesz létezésének kvintesszenciája.

legyökerezünk mindenkit, aki nem mi vagyunk mentalitáson innen és az érvek nélküli fröcsögésen túl azért mennyire szép, hogy a letűntnek hitt, de még mindig velünk élő, sőt egyre inkább virágba boruló szocializmus néhai katonai ügyésze, legalább egy politikai alapon elkent magánokirat-hamisítási ügy vádlottja (aki színlelt szerződések sorát ellenjegyezte, és embereket vert át) lekommunistázza a komplett magyar bírói kart. Lássuk be, erre a bősz kommunistázás honi csúcstartója, az önmagából egyre gyakrabban kivetkőző Kövér László is megnyalja az összes bajszát, és elgondolkodik azon, hogy mit csinál rosszul.

Arról, hogy mivé züllött és hogyan üresedik ki napról napra a magyar  törvényhozás a maga összes műfajában – a plenáris ülésektől kezdve a napirend előtti felszólalásokon át az azonnali kérdésekig és interpellációkig – teljesen fölösleges hosszasan értekezni.

Miután a fideszes többségű parlament vádemelés hiányában is kvázi megelőlegezett bírósági ítéleteket hoz, miután a legfőbb ügyész csatlósa véleménycikkekben kéri ki magának a Kúria ítéletét és azt, hogy lehet fideszesnek nevezni azt, ami fideszes (a Polt Péter elsikálóművész hivatalát tudniillik), Budai Gyula böffentése se nem a véletlen műve, se nem kivételes erkölcsi mélyrepülés. Ha Ibolya Tibor fővárosi főügyész komcsizhat egy véleménycikkben, akkor a naftalinból újabban egyre gyakrabban előkapott Budai Kartell Gyulának is lehet ilyeneket röfögni:

Hát azok a bírók, nem? Komcsik mind.

Az, hogy szellemi és lelki épségét tekintve mennyire mélyen van az ország, azt minden és mindenki más mellett a Budai Gyula feljelentő- és életművész létezése bizonyítja. Ha csak annyit tudnánk róla, hogy a bűncselekmény elkövetésével vádolt, ám a szarból kimosott korrupt politikai potentát lehetett a legmegfelelőbb ember a Fidesz számára, hogy az előző kormány idején elkövetett törvénytelenségek feltárásán fáradozzon (és akkor Papcsák Ferenc másik elszámoltatási izéről még szó sem esett), már azzal is mindent elmondtunk volna Budairól, a kormányzó pártról, de mindazokról is, akiknek értékrendje szerint ez a Fidesz jelenti Magyarország számára a helyes irányt.

A súlyos kudarcba fulladt elszámoltatási kormánybiztosságáról elhíresült, és nyilvánvaló bukásáért vidékfejlesztési államtitkári pozícióval honorált Budai Gyula az élő példa – kicsit más megvilágításból – ugyanarra, amire Jakab István is, akiről tegnap volt szerencsém megemlékezni. Ami ezen jóval túlmutat, az a nyilvánvaló üzenet, ami a taplóságtól és az önkritika teljes hiányától elhomályosult tudatú erkölcsi vakondtúrás szavain keresztül átjön annak, aki nem szándékosan süket.

A jogállam totális foglyul ejtése még nem befejezett. A bíróságokat még mindig nem sikerült teljeskörűen átfideszesíteni, de semmi gond, ehhez kell az újabb kétharmados felhatalmazás. A Budai Gyulák és a Lázár Jánosok bíróságokat szapuló, kommunistázó, bírósági ítéleteket kommentáló, bírákat személyükben is, név szerint megtámadó, személyeskedő nyilatkozatainak ez a lényege. A magyar bírói kar silány, nem szolgálja megfelelően a nemzeti érdeket. Úgyhogy. Ha valakinek még mindig kétsége van afelől, hogy mire megy ki a játék, akkor erre: ugyan teljes züllött, gyáva erkölcsiségükkel keresztbe feküdtek a valódi rendszerváltásnak, ugyan semmit nem sikerült megvalósítani a 2010-es választási ígéretek legfajsúlyosabbjának számító nagyfene elszámoltatásból, még mindig ők óbégatnak, és komcsiznak a leghangosabban, hogy mindenki komcsi, aki nem a Fidesz szája íze szerint él, mozog, bíráskodik.

Ennyire egyszerű és ennyire lesújtó ez az egész. Ahhoz, hogy a Fidesz húsz év múlva olimpiát rendezhessen Budapesten, ahhoz hogy a hajuk szála ne görbüljön azért, amit nyolc év alatt elloptak és tönkretettek az szükséges, hogy a komcsi bíróságot is ők tisztítsák meg a nemzetietlen, a Fidesz alkotmányellenes törvénykezését nyíltan is bíráló idegen elemektől.

És ami a leggyönyörűbb ebben az egészben: az elmaradt, de valamiért rendszerváltásnak csúfolt fordulat előtti rezsimet kiszolgáló nem kommunisták képezik még 2017-ben is a Fidesz ál antikommunistázó különítményének alappilléreit. És ha jól sejtem, ezzel még mindig választást lehet nyerni Magyarországon. Nem csak ezzel, de ezzel is. Járulékos abszurdum, hogy a parlament igazságügyi bizottságában a Jobbik vált a jogállamiság aláásásával kapcsolatos aggodalom leghitelesebb hangjává. Hát nem volt semmi idáig eljutni, de ez is sikerült.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!