Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Baszódjatok meg, drága szavazatvásárló, megélhetési sutyerákok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Aki nem nyerte meg a lottó ötöst, annak szorgos hétköznap van! A nyertes nyugodtan feküdjön vissza. Bár én a helyében még ki sem józanodtam volna. Nézzük, mi volt tegnap, mivel ma még semmi, ugyanis korán van.

Kezdjük mindjárt az egyik kedvenc vesszőparipámmal:

A Maros-mezőségi gazdaságfejlesztési program keretében leadott valamennyi érvényes és értékelhető pályázatra támogatást nyújt a magyar kormány – jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Marosvásárhelyen, sajtótájékoztatón.

Maros megye mezőségi kisrégiójában fél évvel ezelőtt kísérleti jelleggel hirdették meg a magyar állam által finanszírozott erdélyi gazdaságfejlesztési programot. 
Magyar Levente elmondta: 526 mezőségi vállalkozó és gazdálkodó nyújtott be pályázatot, és a támogatási igényeknek – reményei szerint – mintegy 90 százalékát tudják támogatni. Közölte: ahhoz, hogy minden érvényes és értékelhető pályázatra támogatást nyújthassanak, az eredetileg meghirdetett egymilliárd forintról körülbelül 1,5 milliárd forintra kell emelni a program támogatási keretét, de erre van lehetőség
Az államtitkár tájékoztatása szerint a pályázat eredményhirdetése decemberre várható, és a pályázók már 2018 első hónapjaiban hozzájuthatnak az igényelt támogatáshoz. Ismertette, hogy elsősorban gazdák pályáztak mezőgazdasági gépek és tenyészállatok vásárlására, valamint a földterületek jogi helyzetének a tisztázására, telekkönyvezésre. 
A miniszterhelyettes úgy fogalmazott: a program romániai beindítása “nem volt könnyű szülés”, de abban reménykednek, hogy “ha a gyerek ezt a legnehezebb szakaszt túlélte, akkor meg fog maradni”, sőt “az élni akarásáról tett tanúbizonyság alapján” úgy látszik, hogy “erős lesz, és hosszan fog élni”. 
Magyar Levente elmondta: hosszú hónapok egyeztetése után a nyár végén sikerült megállapodniuk Románia kormányával a program alapvető feltételeiről, a programot eddig zavartalanul és jóhiszeműen tudták lebonyolítani. Hozzátette, a román gazdaság is profitál a programból, hiszen az eszközöket, amelyeket a kedvezményezett gazdák meg fognak vásárolni, többnyire Románia állítja elő. “Amikor szépen látszanak majd ezek a számok, akkor végérvényes lesz az a pozitív román hozzáállás, hogy ez a program Romániának is jó,  gyarapszik általa” – jelentette ki az államtitkár. 
Magyar Levente bejelentette, hogy 2018-ban a programot kiterjesztik más területekre, egyidejűleg a támogatási összeghatár megemelését tervezik. Ehhez azonban az kell, hogy az Orbán-kormány a jövő évi parlamenti választások után is folytassa a munkáját – jegyezte meg
 Az államtitkár az MTI kérdésére elmondta: a román-magyar viszony őszi “hullámzása” a két ország kapcsolatrendszere egészére kihatott. A marosvásárhelyi iskolaügy ébresztő volt mindkét fél számára, és azt az üzenetet hordozta, hogy el kell kerülni az ehhez hasonló helyzeteket, hiszen a közép-európai térségben egyik ország sem tud elszigetelten fejlődni. Magyarország a térség egészének a felemelkedésében érdekelt – szögezte le.
 A sajtótájékoztatón Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat elnöke arról beszélt, hogy a magyar állam segítsége Maros megyének éppen abba a kisrégiójába érkezett, ahol a legnagyobb szükség van rá.
Erdélyben a gazdaságfejlesztési programot a Pro Economica alapítvány bonyolítja le. (MTI)

És most jöjjön a másik kedvenc vesszőparipám:

A HOSPICE HÁZNAK NEM FUTOTTA A NYOMORULT 10 MILLIÓ FORINT?

Végül: baszódjatok meg, drága szavazatvásárló, megélhetési sutyerákok.

Induljon a nap.
adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!