Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ameddig önök a kedves nemzetvezető összekorrupciózott mundérját sikálják a sorosmintás teknőben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ameddig az elvtársak kihadakozzák magukat Sorossal, és külön Szijjártoporzék is összefossa magát abbéli aggodalmában, hogy rohingya menekültek költöznek be tömegesen a szülei által vásárolt összkomfortos-medencés villájába, meg ameddig Szilus is bebizonyítja, hogy nemzetbiztonságilag visszaszorultak a szélsőséges szervezetek Magyarországon, mer’ a kormány a helyén van, beszéljünk a fontos dolgokról.

Amelyek a mértékadó közpénzsolgálati és haveri alapon szintén közpénzből kitartott médiatermékek oldalain/csatornáin nem túl rejtélyes okoknál fogva megint nem kerülnek a vezető hírek közé, de talán még a legeldugottabb rovatba se (rögtön a helyreigazítások mellé), ám attól még keservesen tragikus képet festenek a világhírű magyar oktatásról. Amelynek puszta emlegetése (az egészségüggyel egy lapon) is sűrű viszketési rohamot szokott kiváltani a kormány megmondóembereiből, akik ilyenkor demagógiát kiáltanak és gúnyos balliberálisozásba kezdenek. Meg jönnek a gumicsont-elméletükkel. Mert az mindig, mindent megold.

Attól tartok, hogy ez nem fog mindent megoldani, és főleg nem az idők végezetéig. Mondom röviden a lényeget a felszopómunkások önzetlen felvilágosítását is szem előtt tartva (ITT és ITT például részletesebben is lehet olvasni):

  • A tanulói teljesítményeket mérő nemzetközi teszteken a magyar diákok évek óta egyre pocsékabbul teljesítenek.
  • Az egyik ilyen felmérést, a PISA-tesztet legutóbb 2015-ben végezték el, leközelebb jövőre fogják. Az OECD tavaly decemberben közölte a szövegértésben, a természettudományban és a matematikában mért adatokat (akkortájt elég sokat foglalkoztunk mi is ezzel), amelyekből kiderült: a 15 éves magyar diákok mindhárom területen, minden korábbinál rosszabbul teljesítettek. A felmérésben részt vevő 72 ország viszonylatában mindhárom kategóriában a sereghajtók egyharmadába tartozunk.
  • A 2015-ös mérésnek egyéb részletei hétfőn váltak ismertté, ezek az informatikai kompetenciákkal és a kollaboratív problémamegoldó készséggel összefüggő eredményekkel kapcsolatosak.
  • Az eredmény lesújtó: a magyar diákok jóval az OECD-átlag alatt teljesítettek, és régiós társaiknál is gyengébb eredményt értek el. Konkrétan: Magyarország gazdasági potenciálja alatt 10 ponttal végzett, miközben némely országok (Csehország, Szlovénia, Észtország) gazdasági erejükön felül teljesítenek.
  • Miközben a kelet-ázsiai és a hanyatló angolszász országok (Finnországostul) ezeken a területeken is vezetik a rangsort, a magyar diákok nem csupán egyedül oldották meg rendkívül nehezen a feladatokat, de a csoportos munka sem javított a teljesítményükön.
  • Ebből az következik, hogy a Hoffmanrózsikák által nagyrabecsült tudásközpontú magyar oktatás olyan tantervi tudásra épül, ami leszarja a készségeket, és amit a diákok egyszerűen nem tudnak alkalmazni. Vagyis haszontalan, szar, kuka.
  • Másfelől az is kirajzolódik ezekből az eredményekből is – és ez a legtragikusabb -, hogy a magyar iskolarendszer kvázi tehetetlen a különböző gazdasági hátterű családokból érkező gyerekekkel, nemhogy nem nyújt semmiféle kiegyenlítő szerepet, de leginkább újratermeli az esélyegyenlőtlenségeket; ergo a családi háttér mindent determinál, az iskola pedig rátesz jó sok lapáttal.

Remélem, hogy a Sorost teli szájjal hullarablózó Bayer is figyelt. Ha kihörögték-kifröcsögték magukat az urak, akkor mondom mi a fasz van, különös tekintettel arra, hogy természetesen agyon tetszettek hallgatni ezt a világraszóló újabb magyar sikert.

Ameddig önök naponta a kedves nemzetvezető összekorrupciózott mundérját sikálják a turulfos- és sorosmintás teknőben, és hadakoznak a képzeletbeli ellenségeikkel, ez az ország papíron igazolható módon, iskoláskortól kezdve szarrá hülyül. Úgy értem, hogy sem egyénileg, sem csoportosan nem tudja bekötni a cipőfűzőjét. Akkor sem, ha tetszőleges Biblia-ismereti versenyen szarrá verné Szingapúrt, vagy Finnországot.

Az a büdös tetves nagy helyzet van, hogy bár köztudottan mi a magunk magyar módján vagyunk sikeresek, ezt az országot nem lesz aki eltartsa 20-30 év múlva.  Lehet megint Magyarbálintozni és elmúlt nyolcévezni, és meg lehet magyarázni a dolgot azzal is, hogy nem a betanított esztergályosból lett papminiszter áll a katedrán, hogy problémamegoldásra tanítsa a kretén nebulókat, magukra vessenek a tanarak, a diákok. Sőt, elő lehet kapni az Emmi által már tavaly is nagy sikerrel előkapott magyarázatot, miszerint a rossz eredményeket a PISA felmérés módszertani sajátosságai okozták, hogy például számítógépen kellett kiltölteni a tesztet.

Hát mit mondjak? 2017-ben valóban egy övön aluli elvárás a magát Európa gőzmozdonyának tartó országban a számítógép szakszerű használata, tessék kenegetni a fekáliát, mert az jó. Ha a Soros-szál is előkerül, még jobb lesz. És bár elég valószínű, hogy alig van ember, aki felemeli a fejét erre a hírre, a helyzet több mint tragikus, és tavaly óta mit sem változott. Vagyis de. A stadionok száma növekedett, még több harcot hirdettünk Brüsszel-Soros ellen, és Mészároslölö már a világbajnok celebeknél is sebesebben vagyonosodik.

Miközben a magyar gyerekek semmivel sem butábbak, ostobábbak, mint finn, vagy szingapúri társaik, a Fidesz-féle alattvaló-képzés, az istenverte hazafias nevelés, a hittan és a hátrafelé nyilazás erőltetése versenyképtelen, leszakadó, szarul teljesítő, az egyéni készségek tekintetében megnyomorított, a lexikális tudást alkalmazni képtelen emberanyag hagyja el az iskolák padjait. Olyan emberanyag, amelyik lehet, hogy bebiflázta a Szózatot, és nyomokban 10 év múlva is emlékszik rá, de az első állásinterjúig nem képes eljutni, és bármilyen módon hasznosítani azt, amit beseggelt.

Meddig jön még az ótvar duma, hogy az elmúlt nyolc év lemaradásait nem lehet nyolc év alatt behozni? Mert az elmúlt nyolc év utáni nemzeti felemelkedésnek hazudott nyolc évben nem felzárkóztunk, hanem leszakadtunk. Kizárólag az emberszerű miniszter pátosszal teljes süket dumái teljesítenek jobban.

Ebben a hazafias indulatoktól kettőig nem látó országban minden fontosabb, mint a felnökvekvő generációk oktatása. Minden. Ehelyett idejön a szövegértésben szintén alultáplált migránsfóbiás rajongó és felmondja a kötelező liberális-gyalázó kánont. Miközben egy normális országban normális emberek párthovatartozástól függetlenül a szart is kivernék egy olyan országvezetésből, amelyik szándékosan tiporja a sárba a gyerekeik jelenét, jövőjét, megfosztva őket attól a minimumtól is, amit a mindenkori oktatási rendszernek biztosítania kell azért, hogy a világ ne rohanjon el úgy mellettük, hogy bottal üthetik a nyomát.

Jó keresztényeket, jó hazafiakat neveltek, mi? Csak mi a fasznak? A közmunkaprogram legnagyobb dicsőségére? Vagy mire? Arra, hogy majd az egyetlen Párt és Vezér megoldja helyettük a problémákat? Hogy ne tudja merre nyílik az ajtó, mert azt az iskolában nem mutatták meg neki? Hogy egybites droidként beálljon a sorba és boldog cselédként robotolhasson a Fidesz-maffia hűbérbirtokain? Ja, hogy álhírek, meg a sivalkodnak a libsik és Soros háborút indított, és árulják a hazát.

Szerintem meg ti árulják el a hazátokat azzal, hogy képtelenek vagytok felfogni, mennyire fontos lenne, hogy az álkeresztény máz, a napi énekóra, és a harcászati alapismeretek mellett verenyképes, a változó világ követelményeihez alkalmazkodni képes tudást adjatok a fiatalok kezébe. Aki ezt a kérdést bagatellizálja és közben az ázsiai pusztákon edzett, szabadságszerető, felsőbbrendű nemzettudattól dagadó, hazug dakota faszságaival kábítja a népet, amikor éppen nem gyűlölettel mérgezi, az bűnt követ el. Nem bocsánatos bűnt.

Frissítés: És természetesen megmagyarázták. Semmi gond nincs az eredményekkel.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.