Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ádernek is jár. A szája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,018,900 forint, még hiányzik 1,981,100 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tökmagos jó estét! Kendermagot nem merek írni, mert még a végén rám sütik, hogy narkós vagyok. Németh Szilárdról már volt ma szó, de van nekünk egy olyan túlfizetett alkalmazottunk, aki folyamatosan igyekszik láthatatlan maradni. Többnyire sikerül is neki. Most éppen a gödöllői egyetemen adta elő ezt a művészetét.

Az államfő a Klímaváltozás és vízválság címmel a Szent István Egyetemen tartott előadásában arra kereste a választ, hogy a klímaváltozás és a növekvő vízfelhasználás tekintetében merre tart a világ, és milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a jövőben a nagyobb válságok elkerülésére.
Áder János elmondta, hogy a elmúlt tíz évben egyre magasabb rekordhőmérsékleteket mértek, ami a Föld felmelegedését jelenti. Hozzátette, hogy ennek egyik oka a szén-dioxid koncentráció növekedése, aminek a megállítása globális feladat.
A köztársasági elnök kitért arra, hogy a légkörben található széndioxid 50 százalékát nyelik csak el az óceánok és az erdők. A légszennyezés miatt 3,5 millió ember hal meg évente. Hozzátette, hogy a párizsi éghajlatvédelmi egyezményben megfogalmazott cél, hogy a globális átlaghőmérséklet emelkedést 2 Celsius fok alatt tartsák, nehezen vagy egyáltalán nem valósítható meg, mivel ehhez a széndioxid kibocsátást tízévente felezni kellene.
Az államfő arról is beszélt, hogy a Föld vízkészletének csak 2,5 százaléka édesvíz, azonban az édesvízkészlet jelentős része a sarki jégtakaróban található, így a valóban rendelkezésre álló édesvízkészlet csak 0,7 százalék. Ráadásul a felmelegedés miatt folyamatosan nőnek a Földön a vízhiányos területek, a vízhiány pedig kihat az élet és a gazdaság minden területére. Naponta 10 ezer, hatévesnél fiatalabb gyermek hal meg a szennyezett víz miatt – fűzte hozzá a köztársasági elnök.
Áder János felvázolta, hogy 2050-re a Föld népességének 75 százaléka nagyvárosokban fog élni, a növekvő vízszükséglet ellátásának megoldása pedig megoldandó feladat.
A vizek szennyezésével kapcsolatban Áder János rámutatott, hogy az óceánokon úszó PET-palack szemétsziget már Argentína méretű. Riasztó adat, hogy 20 ezer PET palackot használunk el másodpercenként.
A köztársasági elnök előadása utolsó harmadában bemutatott néhány korszerű víztisztítási megoldást.
Az államfő a jövő kihívásának nevezte azt a szemléletváltozást, amely a körforgásos gazdálkodás megteremtését szorgalmazza, ami azt jelenti, hogy a felhasznált termékek elavulásuk után ismét nyersanyagokká válnak és teljes mértékben felhasználásra kerülnek. Cél a hulladék tervezett és tudatos megszüntetése: Áder János szerint mindez akkor fog megtörténni, ha az újrahasznosítás is jó üzlet lesz. (MTI)

Először is nem akarom elbagatellizálni a fenti témát, mert nagyonis fontos. Ámde. Áder János jelenleg még nem klímakutató, hanem köztársasági elnök. Egészen nyugodtan le lehet mondani erről a tisztségről és el lehet menni egyetemi előadónak. Áder ezzel még csak nem is kockáztatna semmit, mert neki élete végéig jár a kiemelt fizetés és egyéb juttatások. Ahogy egyébként Schmitt Pálnak is fizetjük jelenleg is az államfői fizetést, jár neki testőr, rezidencia, sofőr, nemtommi. Ami nem járna, ha méltatlanság miatt leváltottuk volna, de ő megelőzte, sértetten távozott és ezért jár. Ádernek is jár. A szája.

Szerintem egy köztársasági elnöknek nem az a feladata, hogy az óceánokban úszkáló PET-palackokat számolja, hanem az, hogy őrködjön a demokrácia és a jogbiztonság fölött. Az sem dolga neki, hogy víztitsztítási eljárásokat mutasson be, ezzel szemben jó lenne észrevenni az ingyen kajáért kígyózó végtelen sorokat, a minőségi éhezés miatt hízó embereket, az ellátás nélkül maradt öregeket, a kilátástalanság elől menekülőket. Ezek nem az esőerdőben vannak, hanem Magyarországon. Abban az országban, melynek lakói összedobják Áder János fizetését minden hónapban.

Ja, és hogy legyen nagyon világos (részletek ITT) így november derekán: újabb 318 millió forinttal drágult a vizes vébé. Ezzel pedig a nyilvánosságra került szerződések értéke nettó 107,38 milliárd, vagyis bruttó 136,37 milliárd forintra kúszott. Köszönjük szépen!

A nap kommentje Attilától (májhízlalás indul):

Szalonnáim az Úrban! Ha ti nem lennétek, folyton azt hinném, hogy egyedül megyek szembe a forgalommal az autópályán…. de így minden reggel (és este) megnyugszom, mert többed magammal szembemenni a NER-kamionjaival, mégis csak felemelőbb érzés, mint egyedül kipurcanni!! 😀Kösziiii!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!