Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert a párthovatartozás mindig felmentést nyújt. Bármekkora ótvar gazemberségről van szó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Micsoda menő dolog új hetet kezdeni, mondtam már? Imádom a hétfőket, csak az imádom szót utálom nagyon. Najó, szóval gyűlölöm a hétfőket, cserébe ma megint enyém a megtisztelő feladat, hogy megnyissam a vadiúj hetet. Ezt persze a legnagyobb örömmel teszem, és máris van egy pompás kérdésem, még a hétvégéről maradt itt.

Konkrétan azzal kapcsolatos, hogy Gyurcsány Ferenc szombaton meghirdette a DK választási programját. Az amúgy szerintem is tök jó, hogy a folytatjuk-on túl a szavazatokért versengő pártoknak van elképzelésük arról, hogy mit, hogyan, miért. Az is tök jó, ha valaki azt gondolja, hogy a parttalan ígérgetések nem feltétlenül szimpatikusak. Nade. Emlékszünk biztosan, hogy Botka Lászlót meglehetősen jogosan ugatta le mindenki a fizessenek a gazdagok vérpopulista ötletéért. Az egyik leghangosabb kritikusa éppen Gyurcsány Ferenc volt, aki szerint a tisztességes középosztályt nem illik fenyegetni, őket inkább támogatni kell. Most hogy ő maga hirdeti meg ugyanezt, az rendben van? Mert az szerintem is hazafias cselekedet lenne, ha például az Orbán-klán tisztességesen szerzett harácsolmányának haszonélvezői adózzanak csak a 100 millió fölötti örökségek után, de az, hogy a még megmaradt piaci viszonyok között az átlagnál többet (és tisztességesen!) keresőket Botka receptje alapján kellene extra adókkal sújtani, az szerintem nem menő. Ahogy Botka ötleteként sem volt menő, úgy Gyurcsány szájából sem lehet az. Mindegy, nem annyira fontos, csak elgondolkodtatott kissé.

A Fidesz-féle szabad sajtóról és annak áráról készített egy jó kis összeállítást a hvg.hu, amely szépen mutatja azoknak az adómilliárdoknak az útját, amelyek az állampárt üzeneteinek tolmácsolására szakodott médiatermékekben eltűnnek. Külön szép, hogy ezeknek egy része kurva függetlennek és mértékadónak tekint magára (külön üdvözletem Schmidt nagysága Figyelő című lapjának), miközben belefullad az állami hirdetésekbe. 70-90%-ban állami hirdetésből, azaz adófizetői pénzből hazudó, manipuláló, félretájékoztató lapok és kiadók listáját lehet tanulmányozni a cikkben. Innen tudtam meg, hogy például a Népszava hirdetési árbevételének 56%-a származik államhoz kötődő forrásból. Semmit nem jelent, csak úgy ideraktam.

Van itt még egy jó hír a hétvégéről, amikor is Kövér portás Egyiptomban, Szijjártó meg Thaiföldön építette Magyarországot. Miután a kormány szarrá szopatta a CEU-t, mert csak végre megnyugodhatunk, hogy Thaifölddel olyannyira fontos oktatási megállapodásokat sikerült kötnie a toporzékolásügyi miniszternek, a Mahacsulalongkornradzsavidjalaja Egyetem zavartalanul működhet tovább Magyarországon. Ez van, amikor nem Sorost kell szakmányban köpködni, mert nem Soros húzogatja a szálakat. Mert Sorost leszámítva mindenki készen áll, hogy mindenben megfeleljen az új magyar felsőoktatási előírásoknak. Gratulálok!

A szombati ellenzéki nagygyűlés után (amely úgy volt ellenzéki és  nagy, hogy a Momentum és az LMP nem vett részt rajta), ahol többek között eldöntetett, hogy a Közös Ország Mozgalom közösségi finanszírozásból térképezi fel a köz véleményét annak érdekében, hogy mind a 106 egyéni választókerületben megtalálják a legmegfelelőbb, támogatásra érdemes ellenzéki jelöltet a Fidesszel szemben, tegnap a KOM és a Város Mindenkié aktivistái elfoglalták Zsidai Roy (csókoltatom Ráhel naccságát) budai várban elhelyezkedő éttermét. Gulyás Mártonék az ellen tiltakoztak, hogy a Budavári Önkormányzat messze áron alul adta bérbe az étterem (egyben hotel is) épületet Zsidainak, ahelyett, hogy rászorulók vehetnék igénybe. Azért az nem gyenge, hogy egyetlen éjszaka 88 ezer forintba kerül  a legexkluzívabb lakosztályban, miközben az üzemeltető Zsidai-csoport összesen csak havi 126 ezer forintot fizet azokért az önkormányzati lakásokért, ahol a luxusapartmanokat kialakították. Szerencsére ezzel minden rendben van, mármint az, hogy a közvagyonból kormánybarát vállalkozók zsírosodjanak, úgyhogy csak Deutsch Bulika Tamás vicceskedése hiányzott, ami a bűzlő korrupció bagatellizálását hivatott szolgálni:

Totális háború az éttermek ellen, majd közeleg a méteráru boltok elfoglalása és végül hadüzenet a háztartási boltoknak. Körvonalazódik a demokratikus ellenzék győztes stratégiája. Ennyi. 

Jól van, már megint túlhajszoltad magad a pénzedért, Deutschtamás! Szép volt, mostmár megnyugodhatsz.

Én is megnyugodtam, hogy a Havasi Bertalan miniszterelnöki mindenes nagyvonalúan rákötötte egy egész ország orrára milyen titkos, a nyilvánosság kizárásával zajló halaszthatatlan közfeladat-ellátási akciók keretében járt Svájcban háromszor is a fenséges tudatrepedés. Az elrepülőzött 90 millió forintba – ha jól értettem az RTL Klub tudósításából  – három darab svájci kiruccanás is belefért. Egyik alkalommal a nemzetközi olimpiai bizottsággal egyeztetett, egy másik esetben a nemzetközi úszószövetség vezérkarával találkozott, 2015 júniusában pedig a gaz Brüsszelbe vezető útját szakította meg azért, hogy a kazah miniszterelnökkel találkozzon. Úgyhogy emlékezzünk szépen Gulyás Gergely szavaira, miszerint demagógia belekötni ebbe a szaros 90 millióba, amikor ezek az utak milliárdos hasznot hoztak az országnak. Abban egészen biztos vagyok.

Miközben a Czeglédy-ügy miatt verdesi a seggét a földhöz a Fidesz és átvette az igazságszolgáltatás szerepét is, a Magyar Nemzet kiderítette, hogy saját éttermeiben ingyen dolgoztatott diákokat egy fideszes polgármester. Bóta Józsefről beszélünk, aki Heves megyei Szihalomban függetlenként nyert, ám utóbb belépett a Fideszbe. A tanulók hivatalosan szakmai gyakorlaton vettek részt, panaszaik szerint olykor a maximális 7-8 óránál is tovább tartott a munka, de előfordult, hogy a polgármester cégének rendezvényeire irányították őket gyakorlat címén. A diákok olykor ebédszünet nélkül robotoltak nála. Mert ez így menő, ezzel nincs semmi baj, mert a fideszesség felmentést nyújt bármekkora ótvar gazemberség alól. Helyes.

Mindeközben az orvosok tömött sorokban lépnek le Magyarországról, nagyságrendileg ugyanannyian hagyták el az országot, mint tavaly. Ez azért van így, mert itt már annyire elviselhetetlenül jó a helyzet, hogy egy kis külföldi kalandozás belefér. Ez van egyelőre, drága olvasók, a fostalicska ma sem pihen, toljuk tovább. Addig is hallgassunk egy kis muzsikát (jelzésértékkel), eredményes, szép hetet kívánok mindenkinek!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.