Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormánymédia a jövőbe lát, vagy ők irányítják az ügyészséget?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Itt az ideje, hogy a kormánypropagandát kiszolgáló portálok kiváltsák az engedélyt tenyérből-, csirkebélből-, kávézaccból- és üvegömbből jóslásra. Ha nem ezek a misztikus képességeik fejlődtek ki váratlanul, akkor is van még két lehetőség. Az egyik: ők adják az utasításokat az ügyészségnek. A másik: a kormány adja az utasításokat az ügyészségnek és erről tájékoztatja propagandáékat. Nekem történetesen az első variáció tetszene, de annak a legkevesebb a valószínűsége.

Van ugye az a bizonyos Czeglédy ügy. Czeglédy Csaba ügyvéd – akiről ezidáig szerintem ember nem hallott, de mára világhírű lett Magyarországon – és akit költségvetési csalással gyanúsítanak. A kormány és az ő gépezete teljes erővel rászállt az ügyre. Nem azért, mintha nagyon érdekes, vagy különleges lenne, hanem azért, mert Czeglédyt összefüggésbe lehet hozni Gyurcsány Ferenccel, akitől – ezek szerint – Orbán Viktor még most is retteg. Ez valami pszichés becsípődés lehet nála.

Röpködnek a milliárdok, százmilliók, mert állítólag iszonyatos összegekkel tartozik Czeglédy cége ártatlan, ám szorgalmas nyugdíjas és diák munkavállalóknak. A parlament – szerintem a világon egyedülálló, de demokráciákban biztosan példa nélküli módon – bűnösnek mondta ki az ügyvédet. Nem a bíróság, hanem a parlament. Így megy ez nálunk.

Czeglédy előzetesben van, vezetőszáron hurcolják ide-oda. Ismerős helyzet? Hát persze. A 2014-es választás előtt is ez volt a Fidesz módszere. Közben Czeglédy a börtönből perel. Az Origóval szembeni pert már megnyerte, a portálnak helyreigazítást kellett közzétennie. Eleget is tettek az ítéletnek, közzétették. A kultúr-rovatban, amit azért lássuk be: nem olvasnak tömegek. Most én ide pakolom, hogy azok is lássák, akik nem nyitják meg a mellékelt linket:o1o2o3

Tehát az Origo lehozta a helyreigazítást, de mivel több per még zajlik, a propaganda szemrebbenés nélkül tolja tovább. Aztán majd valami eldugott rovatban nyilván ők is helyesbítenek.

Az ügy folyománya a Magyar Idők cikke volt, melyben ország-világ tudtára adták, hogy az ügyészség beidézte Dobrev Klárát, Gyurcsány Ferenc feleségét, ugyanis az általa vezetett Altus Portfólió Kft. több tízmillió forint kölcsönt adott Czeglédy Csaba cégének. Amúgy legálisan, szabályosan, minden szükséges irattal alátámasztva, magánpénzből, de ez propagandáékat nem igazán érdekli.

A dolog érdekessége az, hogy a Magyar Idők akkor tette ezt közhírré, amikor még SEM AZ ÜGYÉSZSÉG, SEM DOBREV KLÁRA nem tudott arról, hogy ez a meghallgatás meg fog történni.

Mostanra megtudták, mert már tény: jövő péntekre beidézték Dobrev Klárát. Szó sincs arról, hogy elönt az aggodalom Czeglédy Csabáért. Nyomozza ki a hatóság, mi történt és ha bűncselekmény, kapja meg a büntetését. Gyurcsányért sem izgulok – bár bevallom, Dobrev Klárát sajnálom, mert többre tartom a férjénél, de ez magánvélemény persze -, azonban az ország állapotáért nagyon is aggódom. Nem ártana, ha mások is aggódni kezdenének, az ugyanis egyáltalán nem normális dolog, hogy a kormány propagandamédiája előbb tud egy idézésről, mint az azt kiadni hivatott ügyészség. Tudom, hogy a csirkefarhát-csíkisör-jönajézuska háromszögben nyom nélkül tűnnek el az ehhez hasonló ügyek, de ez megint olyan súlyos vészjelzés, ami a sötét jövőt vetíti előre. Baj van. Nem kicsit. Nagyon.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.