Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valaki sürgősen szóljon Tállainak!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép szombat estét mindenkinek! Balog Zoltán mindenféle miniszternek is, aki nagy örömmel avatott fel, adott át és csodált meg egy épületet Szerbiában, amibe előzőleg beletolt a kormány 400 millió forintot a magyar adófizetők pénzéből. Igazán megható. Azért érdekelne, hogy Balog miniszter orcájának bőre nem repedezik-e abban a tudatban, hogy mindeközben Budapest egyetlen hospice-házának a fennmaradáshoz szükséges 50 millió forint helyett 40 milliót méltóztatott adományozni, nehogy azt gondolják a jómagyar haldoklók, hogy itt kolbászból van a kerítés. Nekem lesülne a pofámról a bőr, az biztos. A 400 millió forint pont negyvenszer annyi, mint a 10 millió. A 10 millió forint pedig magyar – gyógyíthatatlan betegségben szenvedő – emberek életvégi ellátásához kellett volna. Nincs. Helyette van csecse palota Szerbiában.

Orbán Viktor viszont nem árulja el, miért mászkált ő Svájcba. Ami még magánügy is lenne, de mivel Orbán Viktor nem magánemberként mászkált oda, hanem közpénzből, marhára van hozzá közünk. Persze ez (sem) akkora ügy, hogy a kéményen csüngő kisember elkezdjen rajta töprengeni, hogy is van ez.

Tállai András akkor sem pihen, amikor éppen nem az üzemanyag árát csökkenti. Egy valóságos száguldó parafenomén a pasi. Faluról falura jár és köszönti az időseket (hülyébben szólva: szépkorúakat) az Idősek Világnapján. Tegnap Tiszadorogmán,  Mezőcsáton, Hejőbábán és Nemesbikken járt ebben az ügyben. Egy csodálatos verset is kiposztolt a közösségi oldalára. Miután szerzőt nem írt hozzá – én meg valamiért úgy érzem, hogy ezek nem éppen Arany János sorai -, még az is lehet, hogy maga az univerzális NAV-vezér szerezte a műt. Mindenesetre ide másolom, nehogy valaki lemaradjon a műélvezetről:

Ők is sokat küzdöttek értetek,
Amíg fölnevelkedtetek.
Fáradtak ők is eleget,
Hogy ti módosabbak legyetek.
Ők is elfogadtak titeket,
Amikor Isten közéjük éltetett.
Én nagyon kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.

Hát nem gyönyörű? Sírjunk együtt! De mindenekelőtt az isten szerelmére, szóljon már valaki Tállai Andrásnak, hogy az Idősek Világnapja október elsején volt! Másfél hónapja. Ne strapálja már magát ezzel, mert a végén még lefogy.

Mindeközben a másik szorgalmas – Hende Csaba – fáradhatatlanul világosítja felfelé a népet. Idézem a friss posztját őneki:

Számomra és Magyarország Kormánya számára is kiemelten fontos, hogy az utca embere is elmondhassa véleményét a Soros-tervről. 
Erről szól a mostani konzultáció.

És itt a hozzá tartozó fotó, melyen az látható, hogy Hende Csaba éppen figyelmesen hallgatja az utca emberének véleményét:

Hende Csaba/Facebook

Hende Csaba/Facebook

A magam részéről elvonulok az összes ágyamba, mert ennyi csodára muszáj egyet aludni. A nap kommentje Ágnestől:

Ha kihánysz egy romlott ételt, azt gyűlölöd?

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.