Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kedves honatyák! Ne hazudozzanak és ne riogassák a szavazóikat, mert nem ez a dolguk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Riadó! Fegyverbe! Lóra! Fedezékbe! Tegnap este Dömötör Csaba államtitkár feltolta a közösségi oldalára a következő vészjelzést:

 

Dömötör Csaba/Facebook

Dömötör Csaba/Facebook

Szemfülesebb olvasók a befotózott dokumentumból azonnal láthatják – már aki tud olvasni és ismeri a számokat is -, hogy 2016-os előterjesztésekről van szó. EZ a sajtóközlemény azonban nem egy éves, hanem tegnapi (egyidős Dömötör Csaba bejegyzésével) és elérhető magyarul. Azért – biztos, ami biztos – ide másolom a szöveget is. Nem túl hosszú.

Dublini reform – kezdődhetnek a tárgyalások
  • Nem az a tagállam lenne felelős a kérelem elbírálásáért, ahová a menedékkérő megérkezik
  • Minden tagállamnak ki kell vennie a részét a menedékkérők befogadásából
  • Aki nem működik együtt, uniós forrásokat veszíthet

Az EP készen áll a menedékkérők igazságosabb elosztását célzó dublini szabályok reformjáról szóló tárgyalásokra.

Az EP nagy többséggel támogatta az állampolgári jogi bizottság által készített mandátumot. (390 szavazattal 175 ellenében 44 tartózkodás mellett). Miután a tagállamok is kialakították saját álláspontjukat, elkezdődhetnek a tárgyalások.

Az állampolgári jogi bizottság javaslatai az európai menekültügyi rendszer alapját képező dublini szabályok hibáinak kiküszöbölését és egy új, működő rendszer létrehozását célozzák, ahol a menedékkérőket igazságosabban osztanák el a tagállamok között.

A tervek szerint a jövőben nem az a tagállam lenne automatikusan a felelős a kérelem elbírálásáért, ahová a menedékkérő megérkezik Európában – ehelyett a menedékkérőket gyorsan és automatikusan szétosztanák. A képviselők szerint úgy helyes, ha a szabályokat be nem tartó tagállamok azt kockáztatják, hogy kevesebb EU-s forráshoz férnek hozzá.

Az EP tárgyalási pozíciójáról bővebben itt lehet olvasni.

Idézet

 „Az EP készen áll a tárgyalásra és ezúton sürgetem a Miniszterek Tanácsát, hogy alakítsa ki álláspontját. Szeretnénk minél hamarabb egy jól működő, tényleges új, európai menekültügyi rendszert létrehozni” – mondta Cecilia Wikström (ALDE, Svédország) jelentéstevő.

 Háttér

 A dublini szabályok határozzák meg, mely tagállam felelős egy-egy nemzetközi védelemért folyamodó menedékkérő ügyének elbírálásáért. Az uniós szerződésbe is beemelt és az összes tagállam által aláírt genfi egyezmény szavatolja a menedékkérés alapvető jogát.

A bizottság tárgyalási kérelmét hétfőn, az ülés kezdetén jelentették be. Szavazásra azért került sor, mivel kedd éjfélig több mint 76 képviselő kért voksolást a mandátumról.

Tehát: nem a javaslatot – bármilyen javaslatot – fogadták el, hanem annak napirendre tűzését. Amiről majd tárgyalnak és ahol ott lesznek a magyar képviselők is. Nyilván – ahogy az lenni szokott minden olyan esetben, ahol nem Orbán Viktor személyesen a többség – a tárgyalások és viták után, a szavazatok arányában fog eldőlni, hogy mi lesz a határozat végleges formája.

Ez azonban egyáltalán nem zavarja nagytudású (és méltatlanul túlfizetett) honatyáinkat. Friss, meleg:

Németh Szilárd/Facebook

Németh Szilárd/Facebook

Szilike! Nem szavazták meg. Ha megszavazzák és amikor megszavazzák, akkor bizony az Magyarországra nézve is kötelező lesz. Így működnek ezek a dolgok. A fideszes képviselők is megszavaznak mindenféle tulokságot a parlamentben, ami nekem például nem tetszik. Ettől függetlenül kénytelen vagyok betartani és be is tartom a törvényeket, szabályokat.

ITT egy tájékoztató a reformcsomagról, benne nagyon hasznos linkekkel. Az EP honlapjáról van, magyarul, úgyhogy tudom ajánlani a kedves Fidesz-KDNP-s képviselőknek elolvasásra, mielőtt rémhíreket, hülyeségeket és hazugságokat kezdenek megint terjeszteni, amitől a megvadult hívek már majd nem csak rendőrt hívnak egymásra és önkéntes munkát végző egyetemistákra, hanem tettlegességig fajul valahol a félretájékoztatás.

Röviden: az Európai Parlament NEM a kötelező betelepítési kvótát szavazta meg, hanem azt, hogy megtárgyalják a dublini szabályok reformját. És igen, az a normális, ha egy uniós tagország kiveszi a részét a közös feladatokból, de nem értem, ez a magyar kormánynak miért jelent problémát? Hiszen befogadtunk 1000 kopt keresztény családot – ezt maga a kormány, többek között Balog Zoltán miniszter állította – azzal pedig több évre előre teljesítettük a ránk eső kvótát. Csak el kell(ene) tudni számolni ezekkel a befogadottakkal és felesleges a további hiszti.

Az pedig teljesen természetes, hogy az uniós tagországok együtt, közösen képesek csak megvédeni az Uniót a terroristáktól, bűnözőktől, megélhetési, ám illegális migránsoktól. Az is nyilván természetes, hogy aki valóban a háború elől menekül, az életét menti, azt be kell fogadni arra az időre, ameddig vissza nem tud térni a hazájába. Az meg még ennél is természetesebb, hogy egy közösség – az Unió ugyanis egy közösség, nem pedig egy ATM automata – közösen végzi el azokat a feladatokat, melyeknek elvégzését közösen döntötték el.

Olyan nincs, hogy tartom a markom, de csak azokat a kötelezettségeimet teljesítem, melyek nekem is tetszenek, a többit, amit egyébként a többség megszavazott, nem teljesítem.

Egyszóval: kedves fideszes honatyák ne hazudozzanak és ne riogassák a szavazóikat, mert nem ez a dolguk. Kerítsék elő azt a befogadott 1000 kopt családot és évekig nem kell befogadnunk senkit. Végül pedig fejezzék be a hergelést, aminek nincs más célja, mint a választási győzelem. Undorító ez a viselkedés.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.