Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendég: Ez a hazaszeretet? És ebben te biztos vagy?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha így folytatódik, ezek közönséges lelki zsarolással maradnak hatalmon. Mert ha nem rájuk szavazol, nem vagy magyar, nem vagy a nemzet része, sőt, nem is szereted hazádat!

De mi is az, hogy hazaszeretet?

A hazaszeretet nem kitűzött kokárda, nem béklyó, nem is kötelesség, hanem az otthon érzete, a feltétel nélküli szeretet otthonossága egy hazában. A hazád által szeretve lenni érzete.

A hazaszeretet az arra a szeretetre és gondoskodásra adott válasz, amit a hazád nyújt azzal, hogy ízeket ad a szádba, nyelvet ad a gondolataidhoz, (fel)nevel, elfogad, munkára nevel, dolgot ad a kezedbe, eltart, segít, hogy kitarts a bajban, és ha kell, igazságosan képviseli az érdekeidet.

Ezekkel mind „ő” tartozik neked a politikán, a politikusokon ketesztül, és nem fordítva. Amiért te cserébe otthon, vagy a világban bárhol, bármikor büszkén, és a legjobb tudásod szerint képviselheted. A hazádat.

Látom, csodálkozol. Miért? Mi a hazaszeretet? A kötelesség? Mellet döngetni hogy te magyar vagy, közben eltűrni, hogy beléd rúg, nem otthonos, nem puha fészek, vegzál, kihasznál és még követeli, hogy szeresd?!

A hazaszeretet az egyetlen ok arra, hogy büszke légy? Büszke légy arra, hogy kizsákmányol, hülyének néz, éhbéren tart, hogy megtanít szolgálóként szolgálni, de neked ki kell tűznöd a melledre, hogy mennyire szereted, mert „ő” minden önbecsülésedet lerombolva önmaga szeretetét tűzi az első és legfontosabb helyre, és mikor már minden értéket kitörölt belőled, ő lesz az első, sőt az egyetlen értéked?!

Ez a hazaszeretet? És ebben te biztos vagy?

Mert szerintem a hagyományosan értelmezett hazaszeretet, a mindenkitől elvárt kötelező pátosz pusztán csak egy hatalomtechnikai trükk…

Balaskó Tímea

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.