Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Politikai utasításra seggfejkedő, a munkájukból, az igazságból csúfot űző, lekenyerezhető senkik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó, láttam, hogy a kolléga is valami hasonló szőrös állatot pakolt az esti posztba, de azért ez nem gyönyörű? De. Olyannyira, hogy pont jó lesz szerda reggelre, amikor is a tegnap elengedett fonál megmarkolásának (mondhatnék fostalicskát is) és tovább gömbölygetésének megtisztelő feladata rám hárult. Szépjóreggelt mindenkinek november közepén! Raklapnyi jó hírem van, minek tartanám magamban?

Elsősorban tök király, hogy a miniszterelnök úrnak nem kellett idegösszeroppanást kapnia a Groupama Arénában, mert a magyar válogatott 1-0-ra legyőzte Costa Rica csapatát. Az is igaz, hogy ők ott lesznek a vébén, ahol mi nem. Idén három győzelem, hat vereség a csapat mérlege, de ez most nem számít. Majd egyszercsak jó lesz ez.

Másodsorban állapítsuk meg, hogy sem Orbán, sem a morcos – mindenkit, aki nem a Fidesz, azonos odaadással gyűlölő – Kövér házmester nem indul egyéni jelöltként a választáson. Miután jól meglepődtünk, tegyük hozzá, hogy ezt minden ifjú titánok legnagyobb jogász-zsenijétől, a Fidesz újdonsült frakcióvezetőjétől tudjuk, aki az InfoRádióban mesélt arról, hogy a választási kampány széttrollkodja a munkát, vagyis azt, amit ők egymást közt annak neveznek. Úgyhogy az országgyűlés tavaszi ülésszaka nyúlfarknyi lesz és az sem az érdemi törvényhozásról fog szólni. Mondjuk az erős túlzás, hogy erről szólt volna bármikor is, de alapvetően jobb dolog nemigen történhet ezzel az országgal, mint hogy a Fidesznek nincs lehetősége a tegnap a budin összefércelt javaslatait érdemi törvényhozás címen áttolni a szavazógépezeten. Majd december elején kell majd megint meglepődni, amikor az állampárt országos választmánya (úgy értem, Orbán egyszemélyben) rábólint arra, hogy ki indulhat hol, és ki hányadik helyre fér a listára. Jó, ígérem, majd jól lefosom a bokámat.

Ennél egy árnyalattal súlyosabb, a megdöglött jogállam hulláján szintén tegnap véghez vitt egyik világrekorder gazemberség: az érdemi törvényhozás nevében úgy mondtak ítéletet Czeglédy Csaba és társai felett („tudatosan megkárosítottak” ezer munkavállalót), hogy az ügyben nemhogy jogerős ítélet nincs, hanem még vádirat sem (én többek között ITT írtam erről). Vagyis a Fidesz-KDNP úgy fogadta el ama gyászos határozatot, amelyben felkérik a kormányt, gondoskodjon a Czeglédy-ügyben ki nem fizetett fiatalok és nyugdíjasok rendkívüli kárrendezéséről és párhuzamosan úgy kiáltotta ki bűnösnek az MSZP-hez és a DK-hoz köthető ügyvédet és politikust, hogy az embert még el sem ítélték. Tették ezt úgy, hogy az általuk fércelgetett és megerőszakolt alaptákolmány is kimondja: „senki nem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg.” Nem fontos ez sem, tudom, a Perbálon, Őcsényben, Kömlőn rettegő, vagy a Fidesz-kongresszuson Orbánnal szelfizgető rojtosra hülyült híveket nem érdeklik az ilyen apró nüanszok, de ez már soha nem lesz jogállam. Soha.

Egyébként nem tudom, mi tartott ennyi ideig a főtoporzékolási miniszternek, hogy csak most sikerült bekéretni az amerikai ügyvivőt, David Kostelancikot azzal az amerikai külügy honlapján megjelent pályázati felhívással kapcsolatban, amely szerint a Trump-kormány akár 700 ezer dollárt szánna a független vidéki média támogatására. Az RTL Híradó a mindenkit bekéretési tárcától megtudta: magyarázatot kértek az ügyvivőtől a magyar médiának szánt pénzről, ugyanis a lépést a választások előtti politikai beavatkozásnak tekintik. A tények megint nem érdekelték a fogalmatlanokat, az tudniillik, hogy a támogatásnak semmi köze nincs a retkes választásukhoz, a pénzt csak jövő májustól, a választás után utalnák.

És akkor el is érkeztünk minden idők legmenőbb rendőrségi nyomozásához, amely kiderítette: nem találták bűncselekménynek, hogy egy fővárosi iskola tanára több millió forintot vett fel a diákok pénzéből. És meg is magyarázták, baszki: a tanár azért vett ki folyamatosan pénzt az iskolai alapítvány számlájáról, hogy azt otthonában, egy „külön dobozban” tartsa. Ja, hogy a tanár a belvárosi önkormányzat Fidesz által delegált bizottsági tagja volt, lenyúlt több mint 3 millió forintot, majd elpárolgott? Akkor mit nem értünk? Az „adatok alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése”. Kötelező olvasmány ez a cikk, már nekem kínos és kellemetlen, hogy még mindig azt próbálom megérteni, egy jogállamban hogy történhet ilyen. Dehát ez nem jogállam, itt bármerre néz az ember, politikai utasításra seggfejkedő, a munkájukból, az igazságból csúfot űző, lekenyerezhető szarcsimbókok ülnek, akik bármit kimagyaráznak, elkennek, ha a Fidesz úgy akarja. És igen, bűnözőket hagy futni a rendőrség, csak azért, hogy a Párt imázsa ne sérüljön. Reménytelen maffiállam, basszameg.

Közben olvasom, hogy a nyugdíjasoknak beígért novemberi pénzesővel (nyugdíjkorrekció+nyugdíjprémium) kisebb-nagyobb gondok akadnak. Az történik, hogy vannak, akiknek sem a korrekció, sem a prémium összege nem jelent meg a számláján, többen sokkal nagyobb összegre számítottak, de olyanok is vannak, akik nem tudták: ha idén mentek nyugdíjba, nem kapnak egy fillér pluszpénzt sem. Hát ja, ez van, amikor hatalommániás propagandisták pofáznak, és ígérnek fűt-fát azok helyett, akik értenek is hozzá. Most az van, hogy a kormányzatilag naponta többször belengetett átlag 24 ezer forint plusz helyett sokkal kevesebb érkezik, és ez még csak a banki utalások nyomán körvonalazódó csalódás, a postai kézbesítések csak ezután indulnak. Nem baj, ilyenkor azzal kell vigasztalódni, hogy de legalább meg vagyunk védve szügyig, és mindjárt győzni fogunk. Az egész világon is. (Bocs.)

A végére pedig ajánlok egy igazán letaglózó írást arról, hogy térült meg a Fidesz körüli holdudvarnak a piaci viszonyok kiirtásában gyökerező trafik- és szerencsejáték biznisz. A nemzeti mutyik kormányának haszonélvezői méltán dörzsölhetik enyves mellső végtagjaikat az ölükbe hullott elképesztő csilliárdok számolgatása közben. Igen, ez politikai-állami beavatkozás nélkül akkor sem jöhetett volna össze, ha nyolcvanszor újjászületnek. Mindenki más pedig egy életen át húzza az igát, vergődjön, kínlódjon esetenként várja a leeső morzsákat, legyen jó keresztény, jó hazafi, nagy magyar, utáljon mindenkit, és szeresse a Pártot és a Vezért.

Nem tudom, említettem-e már, hogy ez a világ egyik legjobb zenéje, akkor is, ha rengeteg zene van, ami joggal tarthat számot erre az elismerésre. Csak a muzsikát hallgassátok! És szép napot mindenkinek!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.