Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezért is egyre nehezebb levegőt venni ebben az országban, drága művész úr

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Biztos vagyok benne, hogy foltokban emlékszünk még arra a pár nappal ezelőtti égbekiáltó, a demokratikusan megválasztott kormánypárt megdöntésére irányuló jelenetre, amikor Kaposváron Tóth Barnabás, a Kétfarkú Kutya Párt helyi elnöke a Cseri parkban fehér festékkel fújt Menő Manót és kétfarkú kutyát a gyepre. Az elvetemült akció célja nem mellesleg az volt, hogy felhívja a figyelmet arra: ezt a parkot most azért teszik tönkre, hogy a helyén határvadász-laktanyát húzzanak fel. A határtól több mint 70 kilométerre. Ésszerű? Hát persze.

A műveletről Berkecz Balázs, az Együtt politikusa készített videót (miután pártja aláírásgyűjtéssel tiltakozik a közpark beépítése ellen), amelyet Facebook-oldalára posztolt, és amely aztán önálló életre kelt.

 

A lejjebb látható kommenteket Berkecz ma közzétett blogbejegyzése alapján és azon felbuzdulva vágtam ki a videó alól, ugyanis a galád akció nyomán megszólalt a nemzet egyik legnagyobb lovagkeresztes trubadúrja és Istvánakirálya Varga Miklós művész úr személyében, akivel – méltatlan módon – soha eddig egyetlen sor erejéig nem foglalkoztunk ezen a felületen. Nem tudom, ez miért van így, de ami engem illet előrebocsátanám: ugyan az én büdöstahó ízlésemmel még a párhuzamos végtelenben sem találkozik az ő munkássága, de mint minden alkotó embert, aki különböző asztalokra letett már valamit, én maradéktalanul tisztelem ezért. Olyannyira, hogy egyáltalán nem hoz lázba, hogy politikailag kivel szimpatizál és miért, hogy honnan tájékozódik a Fesztnyitvawebbót-Mindenegybenblog-Tudnodkellinfo-Pestisrácok-Magyaridők-Szupertanácsokblog sokszög fekete lyukán kívül, hogy miért utál mindenki mást, aki nem a regnáló rezsim. Leszarom. Magasról.

Ez valószínűleg ezután is így marad, ám lenne néhány megjegyzésem az alábbi lenyűgöző szóváltáshoz (a videót érdemes előtte megnézni/újranézni):

varga1

varga2

varga3

Először is szögezzük le, hogy mint sokan másokról, Varga Miklósról is azt gondolom, hogy közéleti szereplőként, elismert művészként joga és talán kötelessége is állást foglalni közéleti kérdésekben akkor is, ha egyesek osztják a véleményét, mások nem.

Azért zárójelben javasolnám neki – gyorsan ideírom, amíg el nem felejtem -, hogy a fent megerősített politikai elköteleződés és annak következetes képviselete érdekében a Vén Európa című dalt szíveskedjék törölni a repertoárjából. Mostanság nem menő ilyenekkel nyomulni, pedig ez a dal még az én sekélyes ízlésemet is képes kielégíteni.

Ami a lényegi észrevételeimet illeti, foglaljuk össze Varga mondanivalóját:

  • Az MKKP passzivistája pszichológusra szorul.
  • A passzivista figyelemfelhívó akciójának (ne nyírjátok ki a zöldövezetet, bazmeg!) rendőri megtorlása (értsd: a jogban nem létező általános igazoltatás 1 darab alezredes + 5 mezei rendőr részvételével) a 2006-os utcai zavargások idején tapasztalt rendőri fellépéssel összehasonlítva, picsa. Szóra sem érdemes.
  • Tök menő ez a rendszer, elegáns volt a rendőri előállítás, bezzeg 2006-ban miért nem tetszettek óbégatni, amikor a tudjukkik voltak hatalmon és azt csinálták, amit.
  • Tele van ígéretekkel a padlás, ígérgetni a hülye is tud, úgyhogy csak a Fidesz.
  • Aki bírálja a fideszes kommunikáció színvonalát, az személyeskedik.

Drága művész úr! Persze, hogy leegyszerűsítettem, persze, hogy sarkítottam, persze, hogy rosszindulatúan félremagyaráztam. De ha mégse, akkor beszéljük meg ezt a dolgot.

Először is. Nem fogok személyeskedni, de elmagyarázom, mit jelent a személyeskedés. Személyeskedés az, amikor valakinek a magánéletében turkálunk; amikor fikázzuk a külcsínt ahelyett, hogy a belbecsről beszélnénk; amikor véres hazugságokat találunk ki és következmények nélkül harsogjuk őket azért, hogy lejárassuk az ellenfeleinket; amikor egy vitában nem az elhangzott állításokra reagálunk, hanem elkezdünk például vadul buzizni és csicskázni. Ez a személyeskedés. Németh Szilárd vitastílusát, Bayer Zsolt öncélú anyázását kritizálni nem személyeskedés.

Másodszor. Mivel itt állítólag nem a Fidesz iránti szimpátiáról/antipátiáról van szó (nagyon helyesen), de még csak arról sem, hogy a Kétfarkú Kutya Párt kormányváltó erőként jelentkezett volna be, milyen alapon állít ki ön pszichológusi szakvéleményt egy olyan állampolgárról, aki önnel ellentétben legalább felemelte a seggét és törés-zúzás-rongálás nélkül hívta fel a figyelmet arra, hogy szeretve tisztelt kormánypártja aberrált faszságok miatt írtja ki a fákat, parkokat, zöldövezeteket?

Harmadszor. Nem omlik az ön fejére a mennyezet, amikor 2017-ben, amikor már túl vagyunk annyi árkon és bokron, miután az ön bálványai annyiszor forgatták meg és okádták le azt a rongyos köpönyeget, hogy ránézni is rossz, még mindig a 2006-os egyoldalúan félremagyarázott, egyébként valóban sajnálatos eseményeket hozza fel példának? Tényleg nem avas már egy kicsit állandóan az elmúlt nyolc évre mutogatni? Az, hogy egy alezredes öt mezei rendőr kíséretében egy nem létező jogi kategóriára hivatkozva előállít egy békés, udvarias, készségesen együttműködő polgárt, szóra sem érdemes azért, mert a szemkilövetőbezzeggyurcsány?

Felőlem arra szavaz, azt szeret, akit akar, azzal szimpatizál, akivel jólesik. De valahol mélységesen kiábrándító, hogy a szabadságszerető nemzet és egyéb megpenészedett, hazug, álhazafias rigmusokkal házaló nemzeti jobboldal mögé felsorakozó kiváló, elismert művészek, értelmiségiek (?) az egyenruhás karhatalommal erőt fitogtató rezsim oldalán háborognak azért, hogy mi volt itt évtizedekkel ezelőtt. Ja, tetszik, vagy sem, ezért is egyre nehezebb levegőt venni ebben az országban.

És nincs soha egyetlen érv sem amellett, hogy miért fasza, hogy a szeretett kormánypárt tönkreteszi a környezetünket, hogy visszaél a hatalmával, hogy kézivezérli a rendőrséget (amely bűnözőket hagy futni), hogy bíróságosdit játszik a bíróság feje fölött, hogy megpróbál megfélemlíteni, hogy kinyírta/felvásárolta a szabad sajtót, hogy szétosztogatja az országot a strómanjai között, és hadd ne soroljam. Ennek semmi köze ahhoz, hogy az ellenzék romjaiban hever, ahhoz még kevésbé, hogy tizenegy éve mi volt. Ez önmagában is éppen elég vérlázító.

És ez valóban nem lehetne pártpolitikai kérdés, ez minden egyszerű, józan, felelős állampolgár kötelessége lenne: szót emelni a lánctalpas jogtiprás, jogfosztás ellen. Beleértve Varga Miklós politikai elemzőt, művészt és felelős véleményformálót is. Ahelyett, hogy pszichológushoz küldené azokat, akik az egyetlen soha senki által el nem vehető eszözzel – a humorral – röhögik ki és próbálják nevetséggessé tenni ezt a humortalan, korrupt, rettegő, gyáva, hazug rezsimet. Akár az ingyen sörrel is, példának okáért.

És ha majd megint Gyurcsány lesz a miniszterelnök, és ő teszi tönkre az életterünket, akkor majd az ő ellenében fogja felemelni a szavát a normális állampolgár és nem azon vinnyog, hogy ezelőtt húsz évvel Orbán hogyan lopta szét az országot.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.