Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez a mérhetetlen idiotizmus még világszinten is kimagasló

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A szombathelyi Haladás stadionja nemrég lett kész, máris csodájára járnak a környékbeliek. A hazai stadionláz egy újabb műremeke ez, mely ismét áldozatok árán jöhetett létre. A teljességgel fölösleges fejlesztés újra megmutatta, mi a fontosabb a magyar kormánynak: egy kórház, vagy egy stadion. Természetesen a válasz az utóbbi, amit sajnos már nem először bizonyítottak, azonban a szombathelyi eset még ettől is szomorúbb helyzetképet fest.

A minden magyar életére törő, minket kizsákmányoló és nyomorba döntő Brüsszel volt az, amely az elmúlt 7 évben 17 milliárd forinthoz juttatta a szombathelyi Markusovszky Kórházat, nem pedig a magyar állam. Bezzeg ha stadionépítésről van szó, azonnal megindul az közpénzeső. Másfél év alatt nem kevesebb mint 15 milliárd forintot talált a magyar kormány arra, hogy felhúzzon egy stadiont a Szombathelyi Haladás számára. Prioritások ugye, prioritások.

A Markusovszky Kórház azonban, az elmúlt hetekben nem sikerei révén került be a híradásokba. Több olyan eset is történt a kórház falai között, melyek megelőzhetőek lettek volna, ha a kormány nem szarja le magasról a kórház helyzetét. Ha fontosnak érezné az eszközök beszerzését, megbecsülné az ott dolgozókat. De nem és nem, számukra fontosabb az, hogy a városnak legyen egy új stadionja, amely aztán termelheti a veszteséget. Mert azt ne higgyük, hogy ez a stadion kivétel lesz és elődeivel ellentétben nyereséget fog termelni. Ugyanis szinte kivétel nélkül, minden hazai stadion veszteséges, a költségeket a helyi önkormányzatoknak kell állniuk. Képzeljük el, mennyi pénz lehet ott egy stadionra, ahol arra sincs, hogy kézfertőtlenítőt vegyenek az orvosoknak?

Az a mérhetetlen idiotizmus, mely a hazai „szak”tárcákat jellemzi, még világszinten is kimagasló. A legfontosabb helyi ügyeket teljes mértékben figyelmen kívül hagyva bólintanak rá olyan beruházásokra, melyek még nehezebb helyzetbe sodorják a városvezetést. A szombathelyi Markusovszky Kórháznak is az a szerencsétlensége, hogy az unió mindössze támogatásokat küld, a működtetéséről már a magyar állam gondoskodik, ami így megpecsételi sorsát. Mert jóformán mindegy mennyi pénzt küld Brüsszel, ha a magyar állam nem gondoskodik a kórház fenntartásáról. Valamiért nem érdekük, és nem is törődnek azzal, mi folyik a kórház falai között.

Mint azt a Nyugat.hu cikke kifejti, noha az uniós pénzek nagyot lendítettek a kórház helyzetén – új épületek, modern műszerek -, a valós problémákat megoldani képtelenek voltak. Ugyanis azok okát a magyar állam képezi, miután nem gondoskodik feladatáról. Ha az államnak volt hirtelen 17 milliárd forintja egy új stadionra, akkor arra is lett volna, hogy megfizesse a kórház dolgozóit, valamint gyógyszerrel és eszközökkel lássa el azt. Ezt azért nem tette meg, mert nem tartotta fontosnak. Ugyanis egy jól sikerült műtét, vagy egy újabb megmentett élet nem lesz benne a híradóban, sem az újságok címlapjain. Viszont egy modern, több ezer ember befogadására képes stadion annál inkább. Lehet mivel büszkélkedni, gondolja a kormány.

A nem létező magyar foci oltárán soha nem látott mennyiségű közpénzt éget el az ország vezetése, miközben városok és falvak, kórházak és iskolák kerülnek csődközeli helyzetbe. Olyan feladatokra csoportosít át a kormány milliárdokat, melyek az átlagember számára teljese mértékben jelentéktelenek/haszontalanok. Adót nem azért fizetünk, hogy azt zsebpénzként használva, a mindenkori magyar kormány arra szórja el, amire csak akarja. Az államkasszából az elmúlt években több száz milliárd forint folyt ki úgy, hogy soha megtérülni már nem fog. Amíg egy normális, modern, európai vezetés az adófizetők pénzén azok életét segitő intézkedéseket hoz, addig a magyar „demokrcáia” helytartója, Orbán Viktor több tucat értelmetlen stadion felépitésére ad ki parancsot.

Miközben sorra döglünk idehaza, addig a magyar kormány Afrikában épít keresztény iskolákat tucatszámra, vagy épp kórházakat és atomerőművet Ázsiában. Nekünk iskolák, kórházak és valós, a köz érdekeit szolgáló intézkedések helyett maradnak a hatalmas stadionok, melyek örökké arra fognak emlékeztetni, hogy mi ezt hagytuk.

Hagytuk hogy hülyének nézzenek.

Hagytuk, hogy a mi pénzünket magánvagyonként használva meggazdagodjanak.

Hagytuk, hogy felettünk uralkodva, tegyenek velünk azt, amit csak akarnak.

Hagytuk, hogy társadalmunkat lezüllesztve, egymásnak ugrasszanak bennünket határon innen és határon túl.

Hagytuk, hogy elvegyék gyermekeink jelenét és jövőjét, miközben mi kussoltunk.

Hagytuk, mert könyebb volt csendben maradni és beletörődni sorsunkba, mondván, máshol sincs kolbászból a kerítés. De, kedves barátaim, máshol igenis jobb a helyzet. Elég volt a gyáva beletörődésből.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.