Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ebből még baj lesz, Bandi!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát jó reggelt, drága véreim! Vagyis nem, dehogyis véreim. Na, még egyszer. Jó reggelt, kedves és drága olvasóim! Mindenkinek módfelett jó reggelt kívánok. Mindenkinek, aki szeret, meg aki utál. Egyaránt. Megkülönböztetés, diszkrimináció nélkül. Mert csak. És mert kivételesen ennyire jó fej vagyok.

Ez a nyúlnak kinéző jószág meg még jobb fej. És ugyan nem szerettem volna megsérteni azzal, hogy Polt Péterhez hasonlítom, meg nyilván elnézést is kérek tőle, mégis a legfőbb ügyészről a gyáva nyúl – minden nyuszira nézve méltatlan -szókapcsolat jutott eszembe, amikor megnéztem EZT a remekbeszabott videót. Amely az Index jóvoltából készült tegnap az országnak házában, ahol jelenése volt a magyar jogállam állapotáért felsőbb utasításra nagyban felelős fideszes nyúlványak. Akitől megkérdezték, hogy ha ő Fidesz-tag volt és a Kúria kimondta, hogy lehet fideszesnek nevezni az ügyészséget, akkor szerinte az ügyészség fideszes-e vajon? Azt a fejet, azt az arckifejezést, azt a hanghordozást tessék megfigyelni. Több, mint sokatmondó.

Ehhez hasonló sokatmondásról a Népszabadság gecitörvénytelen bezáratása kapcsán tudok beszámolni. A munkaügyi bíróság korábbi döntése után ezúttal – a Társaság a Szabadságjogokért által indított eljárásban – a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága mondta ki, hogy a Népszabadságot bezáró Mediaworks nem biztosította a munkavállalók képviseletét a társaság felügyelőbizottságában, amely a lap bezárásáról döntött. Ergo egy jogellenesen működő testület hozta meg a Népszabadság eltiprásáról szóló döntést. Mert ebben a Fidesz által szellemi, erkölcsi, és nem utolsó sorban egzisztenciális nyomorba döntött országban még a milliárdosoknak is be kell tartani a törvényeket, mi? Ja. És az átláthatatlanul működő, Soros-ügynök NGO-k a haza ellenségei. Ja. A büdös picsába.

Nem volt bréking abba a pillanatban sem, amikor kiderült, de a Magyar Hospice Alapítvány tegnapi Facebook-posztja nyomán megtudhattuk, hogy az úgynevezett miniszteri tartalék terhére az igényelt 50 helyett 40 millió forintot nyögött ki Balog azért, hogy az ország egyetlen, alapítvány által fenntartott hospice háza tovább működhessen. Csak azt nem értem – miközben ettől a nagyvonalúságtól teljesen el vagyok varázsolva -, hogy faszért kellett Ónodi-Szűcsnek műsort rendeznie. Ezek semmit nem tudnak csendben, normálisan művelni, ha valakibe nem törlik bele a lábukat, akkor kiütést kapnak?

Tegnap este kivételesen megnéztem a Kerényi Miklós Gábor – vállfás elfenekeléssel és úgy általában zaklatással vádolt – színházi vezetővel készült interjút az ATV-n. Amelyről azt tudom elmondani, hogy rég éreztem magam ennyire kellemetlenül, és semennyire  nem lettem volna Rónai Egon helyében. A művész úrtól megtudhattuk – nagyvonalúan és őszintén elmondta, hogy nehogy ebből is ügy legyen -, hogy kábé másfél éve az egyik színészt az ölébe fektette, ceruzát dugott a szájába, mert szerinte csak ezzel a módszerrel tudta elérni, hogy az R-hangzókat jobban ki tudja énekelni. Ööööö… hát jó. Egyébként az illető azóta is hálás neki. Másfelől a művész úr elárulta, hogy a piros pacsi a kedvenc játéka, amit széles körben játszott is a színházban, nem csupán színészekkel, ugyanis azt szellemi kihívásnak tekintette. Egyébként szexuálisan nem molesztált senkit, nem fogdosott sem nemiszerveket, sem melleket, mindenkitől bocsánatot kért, akit esetleg megbántott és tagadta, hogy tömegesen rettegtek volna tőle a színházban. A színészekkel soha nem öncélúan trágárkodott és üvöltözött, hanem mert így érte el, hogy nagy dolgok szülessenek a színpadon. Azt azért leszögezte, hogy egy meggyilkolt embernek érzi magát, akire mindenfélét rászórtak, akit most szépen megsütögetnek, elfogyasztanak, és akinek ennyi volt az élete. Fogalmam sincs, hogy mit mondjak, viszont a megdöbbenésem nem múlt el tegnap óta, az biztos.

Más. Miután szárnyaira kapta a világhírnév, és miután tegnap a parlamentben elég nagy sikerrel vakarta le magáról az újságírókat, Tállai Andrást, a Fidesz egyik legaktívabb és legkreatívabb tagját (by Hidvéghi Balázs) mégiscsak sikerült szóra bírnia az RTL Klubnak a választókerületében összehozott benzinárcsökkenés ügyében. Bandi bácsi nem érti, mi a gond. Ő nem a NAV elnökeként kereste meg a MOL-t, nem írt levelet nekik, egyszerűen tájékozódott, hogy miért annyi a benzin ár, amennyi. Csak képviselői munkáját végezte a drága, le lehet akadni róla. Amúgy sem lenne baj, ha a gazdasági szereplők a piaci árképzés során figyelembe vennék, hogy egy-egy településen, vagy régióban milyen az életminőség. Hát, baszki! Csak nem azt akarta mondani kolbásztöltő-szalagelvágó-benzinárat kézzel vezérlő úr, hogy Magyarországon létezik szegénység? Hát nem a Fidesz megszüntette, felszámolta, azóta meg hasítunk, száguldunk, virágzunk? Baj lesz még ebből, Bandi!

Amúgy hasítunk, száguldunk, és olyan szinten tombol a teljes foglalkoztatás, hogy a munkaerőhiány adja a másikat. A BKV szerelőket, mérnököket, irodai dolgozókat is bevet, mert nincs elég sofőr az ágazatban. A Népszava tegnapi számában írta meg: akinek van megfelelő jogosítványa és egészségügyileg is alkalmas, megpróbálják rábeszélni, hogy úgynevezett besegítő szerződéssel, megemelt óraszámban vezessen a főállása mellett. Hát én pár hete ezzel még viccelődtem, nem kellett volna. Amúgy a BKV szerint nem lesz gond: a pótsofőrök is ugyanolyan értékűek, mint a főállásban foglalkoztatottak. Akkor jó, ráadásul mikor felszállunk a buszra, úgysem tudjuk, hogy azt sofőr, vagy pótsofőr vezeti. Akkor meg? Királyság.

Miután tegnap az Országgyűlés igazságügyi bizottságában a Fidesz-KDNP többség elkaszálta a Közös Magyarország Mozgalom és nyolc ellenzéki párt közös törvényjavaslatát a magyar választási rendszer megváltoztatásáról, ma újra keményen nekifeszülnek a munkának a hölgyek-urak. Minden bizonnyal elfogadják a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli kárrendezéséről szóló szemfényvesztő, kutyakomédiába illő kormánypárti határozati javaslatot, továbbá szintén fideszes képviselők kezdeményezésére úgy szigoríthatják a kampányfinanszírozási szabályokat, hogy a választáson egy százalékot el nem erő pártoknak vissza kelljen fizetniük az állami támogatásukat.

A végére a kötelező jó hír. A Jobbik-közeli Iránytű Intézet a Magyar Nemzet megbízásából készített felmérést. Ebből az látszik, hogy hasít a Fidesz, az MSZP pedig történelmi mélypontra került, a Jobbik jelentős lemaradással tartja a második helyét, az LMP és a DK bejutási küszöb fölött van, a többiek sehol. Akit érdekel, a pontos számokat elolvashatja a fenti linken, én most csak annyit tennék hozzá: ne vegyünk rá mérget, de innen lesz szép felállni. Ki tudja, mikor.

Köszönöm a figyelmet, jövünk később, ha mindenki úgy akarja!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.