Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


Ország a civilizáció szélén

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindazoknak, akiknél volt ma reggel és délelőtt. Felénk valahogy elfelejtett felkelni a nap, szóval nincs túl sok különbség a reggel és este között. Legfeljebb annyi, hogy még, vagy már vagyok álmos.

Szerintem a mai nap egyik legviccesebb – vagy legijesztőbb, nézőpont kérdése – híre az Indexen jelent meg. A cikk szerint az Origó, vagy a Magyar Idők, vagy mindkettő annyira képben van, hogy már meg is írták, mikor fogja az ügyészség kihallgatni Gyurcsány Ferenc feleségét. A gond csak az, hogy erről sem az ügyészség nem tud, sem Dobrev Klára. Már tegnap is késő lett volna, de legalább most ideje lenne kicsit felkapni az iszapot, nem? De.

Tállai Andrást közben szárnyaira kapta a világhír. Nem is csodálom, amennyire végtelenül okos ember. Azzal küzdötte fel magát az Orbán Viktort ábrázoló festmények szakértője a Bloombergbe, hogy nagy büszkén kipakolta a közösségi oldalára legújabb hőstettét:tallai

Több apró baki van a történetben. Egyrészt a NAV első embere nem üzenget, nem jár el, nem intézkedik, nem tárgyal és nem számol be a közösségi oldalán arról, hogy ő leverte az üzemanyag árát Mezőkövesden. Ha mégis ilyet csinál, akkor nem csupán páros lábbal kirúgják, hanem azon nyomban vizsgálat indul ellene és a bíróságon mesélget arról, hogy is van ez a hatalommal való visszaélés dolog. Normális helyeken az is korrupciónak minősül, ha az adóhivatal vezetője – visszaélve hivatali hatalmával, mert máshogy ezt nem lehet kivitelezni – a saját választókörzetében, kampánycélból ilyesmiket csinál. Ez kizárólag Magyarországon olyasmi, ami fel sem tűnik a kéményen csüngő nagyonhülye kisembernek.

Másrészt a mezőkövesdi benzinkút árait nem a MOL szabja meg. Ugyanis a MOL kútjai franchise-rendszerben működnek. Elmagyarázom Tállai elvtárs kedvéért. Majd lassan írom, hogy ő is értse. A MOL szerződést köt a benzinkutak működtetésére, pont úgy, mint a gyorséttermi láncok. Csak itt nem hamburgert árulnak, hanem üzemanyagot, de magát a benzinkutat magánvállalkozók üzemeltetik. A MOL árképzése elég bonyolult képlet alapján történik, de ennek a képletnek egyetlen eleme sem köthető Tállai András becses személyéhez, vagy az ő óhajához. Tehát a MOL megszabja az éppen aktuális árat, annyiért viszi a benzinkútra az üzemanyagot. Mezőkövesdre is, meg Pécelre is. A benzinkutat üzemeltető vállalkozó ennek függvényében tud árat csökkenteni, vagy kényszerül árat emelni.

Tehát: ha Tállai tényleg a MOL vezetésével tárgyalt ebben az ügyben és azok szóba álltak vele, valamint árat változtattak Mezőkövesden, akkor rohadt nagy baj van. Ha Tállai a mezőkövesdi benzinkutat üzemeltető vállalkozóval dumcsizta meg a dolgot két pohár pacalpálinka között és azért csökkent az üzemanyag ár, akkor is baj van. Ha pedig simán csak hazudik a kedves úr, akkor is baj van, mert mégiscsak a NAV első emberéről beszélünk és nem a falu bolondjáról.

Az csak pluszban vicces, hogy a MOL meg nyilván nem tud reagálni, mert nem hazudtolhatja meg a nagy embert (mindig jóban kell lenni az aktuális kormánnyal, ez alap), úgyhogy elég kínos helyzetbe kerültek. Ciki.

Megint jó hosszú jóéjt-puszi lett – ez van, amikor elszáll az agyam -, úgyhogy még egy rövidke örömhír a végére. Egyrészt tolmácsolnom kell az Állat és Ember állatvédő szervezet vezetőjének köszönetét, amiért beszálltatok a licitbe, aminek bevétele a kutyusok (és cicák) gyógyulását, ellátását fedezi. Másrészt – ezzel szoros összefüggésben – szerintem sokunk kedvencének, az egyik söjtörkének mi lehetünk a keresztszülei. Mi, mindannyian, közösen. Miután sok egyéb mellett neve sem volt szegénynek. Tekintettel a szépen fejlett hallószervére, a Söjtör Popsifüles nevet kapta tőlünk. Próbáljátok meglelni a fenti fotón 😀

A nap kommentje Lászlótól:

Csak ismételni tudom: gyerekeim olyan iskolába jártak, ahol 13 orszag zászlaja volt kirakva a folyosón, tudatositva a diákokkal, hogy ennyi országból jönnek a diákok.
Őket már nem érdekli, hogy ki milyen náció, ha találnak közös témát és nyelvet. (Találnak. Német, vagy angol. Na bumm.)
Én legalább 30 országból való emberrel foglalkoztam már. A szükséges empátián kívül 5évente vizsgát kell ismételnünk diversity-ből, hogy tudatosuljon a különbözőség és az abban rejlő esély.
Nagy, sikeres cégek tudatosan építenek a diversity-re.

Meg hogy is mondta Istvánunk? Gyenge az egynyelvű ország….

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.