Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bizony, ellenzékváltó hangulat van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor brigádja úgy szórja magából a nagyívű hülyeségeket, mint kutya a bolhát. A pillanatnyi kedvencem az az orbáni örökbecs – nyilván nem ő írta, hanem az ismeretlen szipogóművész valamelyik betanított rímfaragója -, hogy Magyarországon nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat uralkodik.

Nem mondom, hogy túlzottan egyszerű dolog kiválogatni a sok hazugság közül azokat a mondatokat, melyek véletlenül igazak. Ez a mondat egy a kevés valóságtartalmat nem teljesen nélkülözők közül. Szerintem is ellenzékváltó hangulat van. A jelenlegi ellenzék túlnyomó része – nem mind, de a többség igen – már bőven leszerepelt. Elég világosan látható, hogy az ellenzéki politikusok többsége nem kormányváltást akar, hanem valahogy bevergődni a parlamentbe és további négy évig biztonságban elbohóckodni a biztos fizetésért. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az ellenzéki pártok többségének más gondja sincs, mint a nemlétező pozíciók szétosztása, a marakodás a különféle bársonyszékek és hokedlik között, máris egyértelmű, hogy az ellenzéki pártok többsége méltatlan a választók bizalmára.

Márpedig ahhoz, hogy a cinikus, telhetetlen, vérgeci, hazug, uszító, tolvaj, kártékony kormányt el lehessen takarítani, erős ellenzék kell. Az ellenzék ereje nem abban van, hogy ők kétszer annyi, senkit nem érdeklő sajtótájékoztatót tudnak letolni százon és nem is abban van, hogy az interneten összeolvasott kormánykritikát a parlamenti üléseken szépen összeollózva felolvassák. Többnyire azt is makogva, de legalább monoton hangon. Messziről ordít róluk, hogy semennyire nem érzik magukénak az országban élők gondjait. Talán nem is értik, hiszen nekik nincsenek napi megélhetési gondjaik, őket nem cseszteti ok nélkül a hatóság, nekik kiemelt ellátás jár a döglődő egészségügyben, az ő gyerekeik magánsuliba járhatnak.

Az ellenzéki pártok döntő többsége pont olyan korrupt élősködő, mint a kormánypárt. Csak ők nem lopnak annyit, de azt sem azért, mert magasabb az erkölcsi mércéjük, hanem azért, mert ők most nem férnek hozzá a moslékosdézsához.

Bizony, már rájöttünk, hogy egy sikeres kormányváltáshoz az ellenzéket kell leváltani. Ugyanis az ellenzék tartja hatalomban a kormánypártot, de ez fordítva is igaz. A kormánypárt elemi érdeke a jelenlegi ellenzéki pártok életben tartása. A két – elméletben egymás ellen ható erő – tökéletes szimbiózisban éldegél. A mi nyakunkon.

Olyan ellenzékre van szükség, amelyik valóban az ország, és nem a saját, személyes érdekeit tartja szem előtt. Olyan kell, amelyik tudja, hogy mik a vidék és mik a főváros problémái, amelyik nem lepusztítani és elbutítani akarja a társadalmat, hanem tanítani és felemelni. Amelyik nem ellentétet teremt és aztán elmélyíti azt a saját érdekében, hanem amelyik megteremti a társadalmi békét mindannyiunk érdekében.

A kormánypárt nem annyira erős, mint amilyennek mutatja magát. Még a saját híveik is pontosan látják, micsoda kártékony csürhe fosztogatja az országot – kivéve a szerelmes rajongókat, mert ők soha nem fogják belátni, de ők nincsenek is annyian, hogy győzelemre vigyenek egy választást -, de rájuk szavaznak, mert az egyéni anyagi érdekük ezt diktálja, vagy egyszerűen csak azért, hogy nehogy már a szocik/balosok/libsik győzzenek.

Bizony, ellenzékváltó hangulat van. Olyan ellenzékre van szükség, amelyik megemeli a seggét, elvégzi az aprómunkát is, nem a jól fűtött irodában óhajtja megváltani a világot, miközben fogalma sincs, de nem is érdekli, hogy hogyan telnek a mindennapok Nógrádsipeken. Hogy ilyen a társadalmi hangulat, azt már mindenki tudja, csak az ellenzéki pártok nem. Ők elvannak a helyosztóval, azon marakodnak, hogy ki üljön a trónra. Nem jobb a többségük, mint a kormánypárt.

Le kell váltani az ellenzéket, mert egy erős ellenzék ki tudja ütni az élősködők kezéből a hatalmat. Ha ez nem sikerül, a társadalmi feszültség tovább fog növekedni, egészen a robbanáspontig. Az pedig senkinek nem lenne jó, ilyesmire senki nem vágyik. Senkinek nem érdeke, hogy zavargás törjön ki. Illetve de, valakinek érdeke. Ezért kell meggátolni.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.