Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vagy megtarthatja a régit és szavazhat a Fideszre orrvérzésig

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Köszönjük szépen a kormánynak, külön Orbán Viktornak a végtelen nagy jóságát! Van nyugdíjemelés, nyugdíjprémium, babakötvény, anyasági támogatás, ropi, zizi, kakasos nyalóka.

A kormány közösségi oldaláról néhány boldog ember hozzászólása:

Köszönjük mi nyugdíjasok a Kormánynak és a dolgozó magyar embereknek, hogy hazánk olyan helyzetbe került gazdaságilag, hogy mi is prémiumot kaphattunk. (Károlyné)

Köszönjük a gyerekeinknek, azt, hogy a többletteljesítményeikkel összhangban befizetett járulékokból a szabályok szerint juthat nekünk is. És mi általában, ha marad a havi nyugdíjból, kiegészítésből v. mindegy is hogy hívják, így vagy úgy támogatjuk őket a nagymama és a nagyapa szolgálaton túl is. Most lett fedezet az unokák mikulás és karácsonyi ajándékára. Remélem ezt azok is belátják, akik szavazat vásárlásról posztolnak. Nem is értem, ők is a mi, a szüleik, nagyszüleik gyerekei, akik szintén kapnak. (István)

Ha sikerült kitörölgetni a szemünkből a meghatottság könnyeit és egy kicsit elhal az örömujjongás, próbálkozzunk némi gondolkodással. Már persze csak azok, akiknek van mivel végrehajtani ezt a műveletet.

A kormány nem nagyvonalúságból utalta ezt az összeget a nyugdíjasoknak, hanem azért, mert erre törvény kötelezi. A nyugdíjemelést nem most, hanem már januárban meg kellett volna lépni, de ugye havi ezer-ezerkétszáz forinttól még nem tört volna ki az általános hiphiphurrá, egyben mégis látványosabb és persze a visszatartott pénz kamatait nem a nyugdíjasok kapják. Van annak helye máshol. A nyugdíjprémium sem a véletlen műve, az is törvényi előírás.

A járulékos haszon természetesen a nyugdíjasok kézzel fogható, szavazatra váltható hálája – illetve ez a Fidesz célja az egy összegben folyósított, visszamenőleges nyugdíjemeléssel és az ezzel egy időben kiutalt nyugdíjprémiummal -, mert nem csak külföldről kell szavazatokat venni, hanem belhonból is.

Azt persze nem hirdetik széles körben, hogy nem mindenkinek jár a jóból, vagy nem olyan arányban. A Nők 40 örömére nyugdíjba vonultak nem kapnak lófüttyöt sem, de az özvegyi nyugdíjban részesülők sem örülhetnek feltétlenül.

Egy ismerős néni panaszolta, hogy ő a százezer alatti özvegyi nyugdíja után összesen nyolcezer forintot kapott, pedig nem ezt ígérte a drágaminiszterelnök úr. A másik nyugdíjas, akinek igen magas – 350 000 forint – a nyugdíja, majdnem ötvenezret kapott. Akkor ez hogy is van?

Megnyugtattam a nénit, hogy ő a kis nyugdíjára kapott nyolcezret is megérzi és hálás érte, de aki négyszer annyi nyugdíjat kap, mint ő, az a nyolcezret észre sem veszi. Az ötvenezret már igen. Így remélhetőleg mindketten elmennek szavazni és kinyilvánítják a hálájukat.

Persze megteheti a néni, hogy szül hirtelen egy gyereket, akkor jár neki a babakötvény és az anyasági támogatás is, az már százezer. Ha gyorsan külhonba szakad, akkor majd fog kapni iskolakezdési támogatást is a magyar kormánytól és ha szépen kibírja még pár évig, akkor a kilencvenedik szülinapjára kilencvenezer forintot küld a drága miniszterelnök úr. Ez már elég szép summa. Abból új életet kezdhet. Vagy megtarthatja a régit és szavazhat a Fideszre orrvérzésig. Azt mondta, eddig sem rájuk szavazott, ezután sem fog. Micsoda hálátlan emberek vannak!adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.