Vagy megtarthatja a régit és szavazhat a Fideszre orrvérzésig

Fotó: Free-Photos Fotó: Free-Photos

Köszönjük szépen a kormánynak, külön Orbán Viktornak a végtelen nagy jóságát! Van nyugdíjemelés, nyugdíjprémium, babakötvény, anyasági támogatás, ropi, zizi, kakasos nyalóka.

A kormány közösségi oldaláról néhány boldog ember hozzászólása:

Köszönjük mi nyugdíjasok a Kormánynak és a dolgozó magyar embereknek, hogy hazánk olyan helyzetbe került gazdaságilag, hogy mi is prémiumot kaphattunk. (Károlyné)

Köszönjük a gyerekeinknek, azt, hogy a többletteljesítményeikkel összhangban befizetett járulékokból a szabályok szerint juthat nekünk is. És mi általában, ha marad a havi nyugdíjból, kiegészítésből v. mindegy is hogy hívják, így vagy úgy támogatjuk őket a nagymama és a nagyapa szolgálaton túl is. Most lett fedezet az unokák mikulás és karácsonyi ajándékára. Remélem ezt azok is belátják, akik szavazat vásárlásról posztolnak. Nem is értem, ők is a mi, a szüleik, nagyszüleik gyerekei, akik szintén kapnak. (István)

Ha sikerült kitörölgetni a szemünkből a meghatottság könnyeit és egy kicsit elhal az örömujjongás, próbálkozzunk némi gondolkodással. Már persze csak azok, akiknek van mivel végrehajtani ezt a műveletet.

A kormány nem nagyvonalúságból utalta ezt az összeget a nyugdíjasoknak, hanem azért, mert erre törvény kötelezi. A nyugdíjemelést nem most, hanem már januárban meg kellett volna lépni, de ugye havi ezer-ezerkétszáz forinttól még nem tört volna ki az általános hiphiphurrá, egyben mégis látványosabb és persze a visszatartott pénz kamatait nem a nyugdíjasok kapják. Van annak helye máshol. A nyugdíjprémium sem a véletlen műve, az is törvényi előírás.

A járulékos haszon természetesen a nyugdíjasok kézzel fogható, szavazatra váltható hálája – illetve ez a Fidesz célja az egy összegben folyósított, visszamenőleges nyugdíjemeléssel és az ezzel egy időben kiutalt nyugdíjprémiummal -, mert nem csak külföldről kell szavazatokat venni, hanem belhonból is.

Azt persze nem hirdetik széles körben, hogy nem mindenkinek jár a jóból, vagy nem olyan arányban. A Nők 40 örömére nyugdíjba vonultak nem kapnak lófüttyöt sem, de az özvegyi nyugdíjban részesülők sem örülhetnek feltétlenül.

Egy ismerős néni panaszolta, hogy ő a százezer alatti özvegyi nyugdíja után összesen nyolcezer forintot kapott, pedig nem ezt ígérte a drágaminiszterelnök úr. A másik nyugdíjas, akinek igen magas – 350 000 forint – a nyugdíja, majdnem ötvenezret kapott. Akkor ez hogy is van?

Megnyugtattam a nénit, hogy ő a kis nyugdíjára kapott nyolcezret is megérzi és hálás érte, de aki négyszer annyi nyugdíjat kap, mint ő, az a nyolcezret észre sem veszi. Az ötvenezret már igen. Így remélhetőleg mindketten elmennek szavazni és kinyilvánítják a hálájukat.

Persze megteheti a néni, hogy szül hirtelen egy gyereket, akkor jár neki a babakötvény és az anyasági támogatás is, az már százezer. Ha gyorsan külhonba szakad, akkor majd fog kapni iskolakezdési támogatást is a magyar kormánytól és ha szépen kibírja még pár évig, akkor a kilencvenedik szülinapjára kilencvenezer forintot küld a drága miniszterelnök úr. Ez már elég szép summa. Abból új életet kezdhet. Vagy megtarthatja a régit és szavazhat a Fideszre orrvérzésig. Azt mondta, eddig sem rájuk szavazott, ezután sem fog. Micsoda hálátlan emberek vannak!adomany-1