Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindenbe belefásult, humortalan házmesterország

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép szombat reggelt kívánok mindenkinek! Igaz, kívánhatnék keddet is, de elég nagy marhaság lenne. Szóval hétvége van, állítólag vegyes időjárással, sütni is fog, esni is fog, de fagypont alá nem süllyedünk. Legalábbis időjárásilag. Mert úgy egyébként hajlamosak vagyunk rá, ám most inkább egy csodálatosan jó hírrel kezdem, amivel tele lesz üvöltve az életünk úgyis, én meg nem szeretném, ha azzal vádolna bárki, hogy a sikereket elhallgatom.

Az van tehát, hogy felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról a hosszú futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság befektetési ajánlású, BBB mínusz szintű osztályzatának kilátását pénteken a Fitch Ratings. Ezzel tehát a magyar szuverén besorolás kilátása így már két hitelminősítőnél pozitív: augusztusban a Standard & Poor’s is pozitív kilátást adott Magyarországnak. (A Moody’s egyelőre kitart a stabil kilátás mellett.) A Fitch szerint ez lesz a hatodik olyan év egymás után, amikor csökken a GDP-hez mért magyar államadósság-ráta. Csupa jó dolgot írtak tehát Magyarországról, igaz, hogy választás után jöhet némi megszorítás, és igaz, hogy ha az Európai Unióval fennálló viszony komoly mértékben romlana, annak közép- és hosszú távon potenciálisan kedvezőtlen következményei lehetnének a gazdaság kilátásaira és közfinanszírozásra, de nyilván ennek semmi esélye. Minden tökéletes, az EU a barátunk, szövetségesünk (és nem Putyinisztán), úgyhogy semmi gond nem lehet.

Ennek örömére meg is jelent a tegnapi közlönyben egy határozat, amelyből megtudtuk mi, tudatlanok, hogy a kormány V4-es sportbajnokságot rendez és támogatja az e-sport sportként való elismerését, és a visegrádi együttműködés elmélyítése érdekében egyetért egy V4-ek közti E-sport bajnokság rendezésével. Mi a fasz van? Mi az az e-sport? Hálózatba kötjük a V4-es országokat és interneten focizunk, vagy ez mi ez? Én nem értem, ha valaki ért ehhez, felvilágosítana? Köszi.

Ameddig ez kiderül, a való világban zajló sportolásról és a luxemburgi bravúrrol jutott eszembe – ez egy kicsit fontosabb talán, mint az e-sport sportként való elismerése (édesjóistenem), hogy Urbán Flórián negyvenszeres válogatott labdarúgónak kissé elgurult gyógyszere, egyáltalán nem alaptalanul, Facebook-posztjában ezt írta:

Sokan hittük, hogy az Andorra elleni vereségnél nincs lejjebb. De bizony van! (…) Miniszterelnök úr! Maga tényleg nem fog véget vetni annak, hogy fideszes seggnyalók vezessék a magyar labdarúgást? Nem kéne legalább a futballban elfelejteni a politikát és a szakmára helyezni a hangsúlyt? Magát tényleg nem zavarja, hogy milliárdokat öl bele a semmibe? Az akadémiai rendszer bevezetése óta nem neveltek ki egyetlen olyan labdarúgót, aki európai élcsapathoz tudott volna kerülni.

Azt hiszem, hogy ezekre a kérdésekre sem ma fogunk választ kapni, holott a gyalázatosnál egyre gyalázatosabb kudarcok után, az elfolyatott közpénzekre való tekintettel, az e-sport kétségtelen fontossága (???+!!!!) ellenére előbb-utóbb muszáj lesz.

Szerencsére más frontokon minden rendben van, a rendőrség a helyén, úgyhogy örömmel számolhatok be arról is, hogy hat darab rendőr már elegendő egy kétfarkús passzivista ártalmatlanításához. Ez történt Kaposváron, ahol a hős városvezetés – az MKKP korábbi akcióinak megtorlásaképpen – megtiltotta a helyi járdák, utak lefestését. Ezért aztán Tóth Barnabás törvénytisztelő polgár, az MKKP kaposvári elnöke a helyi Cseri-parkban fehér festékkel fújt egy stencil segítségével Menő Manót és kétfarkú kutyát a gyepre. Mert a gyepre elvileg nem tilos. Éppen csak végzett a mesterművel, amikor hat darab rendőr (köztük egy alezredes!) jelent meg a helyszínen. A jelenetet Berkecz Balázs, az Együtt politikusa videózta le, akinek a rendőrök nem voltak hajlandóak tájékoztatást adni, hogy mégis mi az intézkedés oka, de az alezredes úr legalább jól meg is fenyegette, hogy előállítja. A Menő Manó alkotójának viszont azt válaszolta: általános igazoltatásról van szó (ami egyébként a TASZ szerint jogilag nem létezik). És ez nem valami hülye vicc, hanem tényleg ez történik ebben a mindenbe belefásult, humortalan házmesterországban. Pfejj.

Arra még emlékszünk, hogy Seszták Miklós fejlesztési miniszter és helyi kiskirály városában a kézilabdázók gyúrótermeként használják a hétszázmillió forint uniós pénzből felhúzott roma oktatási módszertani központot, ahonnan a cigányokat ki is tiltották? Akkor jó. A Hír TV Célpont című műsorának munkatársa újra ellátogatott Kisvárdára, hogy megtudja, igazat mondott-e a miniszter úr a parlamenti meghallgatásán, amikor azt állította, nincs itt semmi törvénytelen, csak az ő városa olyan újító hely, ahol a sport a roma integráció terepe, ezért vannak kondigépek az oktatási központban. Aha. Csak sajnos ennek erősen ellentmond az a tény, hogy az uniós pénzből épült létesítményt már két éve átadták, de azóta cigány oda be nem tehette a lábát. Az újabb fejlemény az, hogy befenyítették a kisvárdai cigányokat: ha ugrálnak a gyúróteremként használt roma oktatási központ ügyében, mehetnek az önkormányzati lakásokból. A műsorban (ma 19.30-tól megtekintheti, aki még nem látta) megszólal a helyi roma vezető is, aki még soha nem emelte fel a szavát a cigányok érdekében. Az önkormányzat továbbra is lapít, Lázár János kancelláriaminiszter viszont vizsgálatot ígért. Hát ez is egy szép történet, szó se róla.

Orbán Viktornak ugyan nagyobb a politikai tapasztalata és rutinja – ez tény, hiszen korábban kezdte a szakmát –, de mára felelőtlen, kiégett, mentálisan megbillent ember lett belőle

– ezt Vona Gábor a Magyar Nemzetnek adott interjújában mondta, sok egyéb érdekesség mellett (néppártosodás). Az egészből talán a legkevésbé érdekes az, hogy Havas Henrik éppen könyvet ír róla, na és akkor  mi van? Az viszont fontos, hogy a Jobbik elnöke állítja: elszámoltatja Orbánt, ha pártja hatalomra kerül. Ami szerinte nem lehetetlen, mert a jövő tavaszi választásig történhet valami, ami kikezdi a rendszert. Ráadásul az elmúlt időszakban Orbán Viktor kétszer is elmérte magát. Először a végül eredménytelen kvótanépszavazás alkalmával, másodszor a Momentum olimpiaellenes aláírásgyűjtésekor. Ez mind igaz, meg az is, hogy miközben Orbán áll a korrupció mögött, Polt Péter legfőbb ügyész az elszámoltatás egyszemélyes akadálya. Vona szerint, Polt nem marad sokáig a helyén, a mandátuma 2019-ig szól, ám a Jobbik elnöke úgy véli, hogy talán ezt az időt sem fogja kitölteni. Hát meglátjuk, mondta a vak.

Én meg eltávozom egy időre, egyelőre ennyi mondanivalóm volt, később visszatérünk. Kellemes szép hétvégét kívánok mindenkinek!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.