Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vigyázat, nyomokban függetlenséget tartalmaz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Kúria immár sokadszorra hoz a kormány terveit keresztező ítéletet, mely a hazai, függetlenségét igen jól álcázó bíróságok gusztustalanabbnál gusztustalanabb döntései után némi reményt jelent. Olyan reményt, melynek lángja az elmúlt években már legfeljebb csak pislákol mindannyiunkban. Csodát nyilván nem érdemes várni, nem a Kúria lesz az, ami mindenre megoldást kínál és visszahozza a demokrácia intézményét Magyarországra. Azonban üde színfoltja ez a – véleményem szerint –  nagy mértékben politikai érdekek mentén döntéseket hozó bíróságok világának.

A Kúria az elmúlt hónapokban sorra borsot tört a kormány orra alá, amikor engedélyezett több népszavazási kezdeményezést is. A legutóbb pont a civiltörvény került terítékre, de korábban engedélyezte a római-parti gát megépítéséről döntő népszavazást, vagy épp közpénznek nyilvánította a TAO-pénzeket. De volt, amikor az alkotmánybíróságnak kellett közbelépnie, hogy megvédje a mundér becsületét, mert a Kúria döntése alapján politikai reklámnak minősült az MTVA-n, valamint TV2 csatornán futó népszavazási reklámfilm.

Egyre inkább tűnik úgy, hogy a hazai igazságszolgáltatás egyetlen, valóban funkcióját betöltő intézménye a Kúria, noha politikai döntéseknek itt is jut néha tér. Emlékezzünk csak a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügyére, ahol a Kúria visszadobta a korábban hozott elmarasztaló ítéletet. A teljes lakosságot megosztó ügy immár ötödik éve vár ítéletre, pedig a történet már eddig is hihetetlen mértékű rombolást végzett az áldozat életében. Az ügy már csak azért is érdekes, mert a tett elkövetésével vádolt Bene Krisztián, Mikola István államtitkár unokaöccse. Lehet persze véletlen is a rokonság miatti furcsa ítélet, azonban idehaza elég sűrűn történnek véletlenek.

Véletlenek Alcsút külterületén, vagy épp egy rendőrautó hátsó ülésén. De biztosan csak hazug lejárató kampány ez is, mert ugye semmi alapja nincs a találgatásoknak. Soha nem születtek még politikai alapon hozott bírósági ítéletek. Mint ahogy a Rogán, Matolcsy, Habony és Mészáros Lőrinc ellen felhozott vádak is mind alaptalanok. Rogán sem járt Ázsiában letelepedési kötvényekkel üzletelni, mint ahogy Matolcsy sem osztja szét a közvagyont a saját családja körében. Ezek mind aljas rágalmak, amihez a kormánynak semmi köze nincs.

A kormány kommunikációja szerint, ha valaki kétségbe vonja bármely állításukat az vagy hazaáruló, vagy Sorosnak dolgozik, vagy a kettő együtt. Nem támasztják alá egyetlen állításukat sem, egyszerűen hazugnak titulálják azokat, akikkel nem egyezik véleményük. Az viszont már édeskevés, hogy azért van igazuk, mert ők a kormány, így nekik kell hinni. Egyre inkább úgy tűnik, por került a gépezetbe, ugyanis a Polt – Handó vezette „független” igazságszolgáltatásból egyre többeknek kezd elegük lenni.

Egyre többen adnak hangot nemtetszésüknek, egyre többen mernek törvényes ítéleteket hozni, annak ellenére is, hogy esetleg mást kaptak ukázba. Lehet itt játszani, hogy minden rendben van, továbbra is az ő kezükben van a hatalom, azonban a valóság más. Egyre inkább csúszik ki a gyeplő a kezükből, egyre többen kérdőjelezik meg döntéseiket. Könnyen elképzelhető, hogy a jövő évi választások nem a szavazóhelyiségekben fognak eldőlni, ugyanis a rendszer belülről kezd szétrohadni.

A hatalommal való visszaélésnek előbb utóbb-meglesz a következménye, mely egészében fogja romba dönteni ezt az elnyomó rendszert. Egyre inkább nő a belső feszültség, legyen itt szó Rogán Antal háttérbe szorításától, vagy épp Farkas Flórián visszás, egyre több embert felháborító ügyeiről. Az ellenzék töketlensége nem biztos, hogy elég lesz a Fidesz jövő évi választási győzelméhez. Messze még a tavasz, addig még bármi elképzelhető.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.