Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rohadjak meg, ha van épeszű ember, aki erre is azt mondja, hogy rendben van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rég nem szórakoztam ilyesmivel, úgyhogy itt a legszebb ideje rosszindulatúan összemosni összemoshatatlan dolgokat, amelyeket a legalja balliberális sajtó már amúgy is összemosott.

Ja, és akkor arról még csak szó sem lesz, hogy a többi között Rogán Antal és Kósa Lajos (anyám, borogass!) részvételével megalakult a családügyi kabinet. Arról nem is beszélve, hogy OTP új, XIII. kerületi  irodaházának építése mi a büdös picsáért nemzetgazdasági szempontból kielmelt jelentőségű ügy a kormánynak. Szóval:

– Sörpadokon és műanyag székeken görnyedve tanulnak hónapok óta a halásztelki iskolások, vagy legalábbis egy részük. A szeptemberre ígért iskolabővítés és felújítás a tanév végére tolódik ki, mivel az iskolát működtető önkormányzat csak augusztusban kezdte meg az egyik iskolaépület bővítését egy extra emelettel, a beruházás így nem készülhetett el iskolakezdésre. Nem mellékszál, hogy az önkormányzat tavasz óta várt a hiteligénylésük benyújtásához szükséges kormányzati engedélyre, ám amikor ez augusztusban sem érkezett meg, saját erőből kezdték el a munkálatokat. A bővítés halaszthatatlan, ugyanis a durván túlzsúfolt iskolába a következő tanévben már nem vehettek volna fel minden oda tartozó gyereket. Lényeg, a lényeg: tíz osztálynyi gyerek még hónapokon keresztül fog ingázni nap mint nap az iskola és a városban szerteszét szórt ideiglenes tantermek között. (Abcúg)

– Magyarország 420 millió forinttal támogatja négy iskola és egy kórház újjáépítését a nigériai maiduguri katolikus egyházmegyében – közölte az emberi erőforrások minisztere szerdán az MTI-vel. Oliver Dashe Doeme maiduguri püspök ugyanis júliusban látogatott Magyarországra és kért támogatást Orbán Viktor miniszterelnöktől. És megadatott.

Jó, jó, jó. Tudom, hogy Nigéria nem a kecskebaszó arabok hazája, miként Vietnam sem az, ahol 500 ágyas onkológiai kórházat épít az orbánviktori gondviselés. Azt is tudom, hogy nem kell hisztizni és szemet forgatni párszáz rohadt millió forinton (ez sem ügy, ahogy az összes többi nagyvonalú milliók és milliárdok sem azok, amelyekből a világ megszámlálhatatlan országában jótékonykodunk, mert megtehetjük). Aki ennyi pénzből négy iskolát és egy kórházat is képes felújítani, az tuti nem egy Mészároslölö, hanem egy közönséges Olcsójános. Najó, nem vagyok hülye, hogy azt feltételezzem, ennyi pénzből építik újjá a Boko Haram pusztításait, ez nyilván csak egy szimbolikus támogatás, bár szerencsére az is teljesen világos, hogy a nigériai korrupció sem ma jött le a falvédőről.

Csak az a bajom nekem, hogy miközben persze a rászorulók, nyomorultak, szerencsétlenek megsegítését alapvető emberi kötelességnek tartom (akkor is ha az ember nem püföli téglaporosra a mellét, hogy ő mekkora nagy keresztény), arra azért baromira kíváncsi lennék, hogy amikor nincs szaros ötvenmillió forint egy hospice ház működésének biztosítására, és azért is könyörögni kell, hogy a méltóságos Balog egyáltalán megfontolja a dolgot; amikor alig van már gép a rákos magyarok gyógyítására; amikor a gazdasági sikereink csúcsán a pucér seggünk is kilóg a V4-es gatyából, mi a jóisten haragjával lehet megmagyarázni ezt a nagyon rossz viccet? Ami úgy kezdődik, hogy egy nigériai püspök megtalálta a térképen Magyarországot, és elhatározta, hogy annak uralkodójától kér egy kis zsebpénzt. Mi a fene történik ebben az országban és még minek kell történnie ahhoz, hogy ennek az elmebeteg, rosszhiszemű pénzszórásnak vége legyen?

Egyszerűen nem értem. Ha én, műanyagkeresztény bolsevik vagyok annyira embertelen megélhetési szarrágó, hogy megtagadom a segítséget háború elől menekülő nyomorultaktól, mert én akarom eldönteni, hogy kivel akarok együttélni (és kecskebaszó sötétbőrűekkel nem vagyok hajlandó!), miközben azzal riogatom a kretén választóimat, hogy fejenként sokmillió forintot fognak kivenni a zsebükből a gonosz brüsszelek és sorosgyörgyök, ha beengedem ide az idegen kultúrájúakat, akkor legyen már annyi következetesség a geci húzásaimban, hogy ne vegyek ki én 400 milliót a zsebükből, csak azért, mert ezek a nyomorultak nem azok a nyomorultak.

Főleg addig ne, ameddig egy gyászos kormányzati engedély aláírására is baszok rá, és szakmányban szívatok egyébként is szarrá szívatott iskolásokat. Vagy haldokló embereket, vagy még nem haldokló rákos betegeket, és a szerintem – bolsevik műanyagkeresztény szerint – nem létező éhező, nélkülöző magyarokat úgy általában.

Vagy az a baj a halásztelki iskolával, hogy nem az egyház tartja fenn, úgyhogy nyugodtan megrohadhatnak azok a diákok a sörpadokon? Hogy ez így hogy és tényleg meddig? Ebben az országban csak a balliberálisoknak vannak iskolás gyerekei, csak a Soros-ügynökök szorulnak kórházi kezelésre? Még mindig nem elég az égig érő cinizmusból? Ha túl nagyok a számok, akkor azért nem értjük őket, ha meg értjük, hogy mennyit tesz 400 millió, akkor inkább leszarjuk.

Nem, valóban nem az a baj, hogy Nigériában templom és iskola épül, a terrorizmus áldozatait mindenhol segíteni kell. A baj az, hogy a magyar kormány úgy nagyvonalúskodik és úgy tesz ilyen gesztusokat, hogy itt közben minden szétrohad a kezük alatt. És nincs egészséges prioritási sorrend a kiskirálykodásban. Miközben Vietnamtól Nigériáig épül a világszínvonalú magyar egészségügy, itt a sima kórházi fertőzések önmagukban tizedelik a lakosságot a 21. században. Miközben megmentjük az üldözött keresztényeket innen sokezer kilométerekre, a saját gyerekeink számára kínszenvedés iskolába járni.

Ehhez képest durva, felfoghatatlan, mocskos és aljas dolog egy nigériai püspök kérésére ugrani és tolni a százmilliókat. Rohadjak meg, ha van épeszű ember, aki erre is azt mondja, hogy rendben van. (Pedig arról egy szó sem esett, hogy pár hónapja a magyar kormány azt is erősen fontolgatta, hogy 54 millió eurós – 16,5 milliárd forintos – kölcsönt nyújtson Nigériának egy árvízvédelmi témájú tervtanulmány elkészítésére. Na, majd ha ez is összejön, akkor lehet legyinteni, hogy mi a picsa ehhez képest a 420 millió.)adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.