Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyugi, nem azért, mert a miniszterelnök fia!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok a hétfő utáni keddek könyörtelen múlásában! Meg a metrófelújításban, ami tegnap kezdődött Budapesten és Horváth Csaba szocialista fővárosi képviselő bárhogyan is erőlködött, hogy élő adásban bemutassa az őskáoszt, amit ez a művelet okoz a fővárosban, nem sikerült. Szerencsére nem volt káosz, és remélhetőleg ez így is marad, ellenben ránézésre az már nem annyira szerencsés, hogy egy orosz nagyváros – Nyizsnij-Novgorod- olcsóbban vett vadiúj metrókocsikat, mint amennyiért Budapest felújítottat.

Egy felújított Metrovagonmas metrókocsi Budapestnek 67,5 millió rubelbe kerül, míg egy új Metrovangonmas metrókocsi Nyizsnij-Novgorodnak 17%-kal kevesebbe, mindössze 56,5 millió rubelbe. Mindenki nyugodjon le, a szakértő megmondta: ez azért van így, mert a felújított orosz metró sokkal jobb, mint az új. Vagyis tehát minden pénzt megért.

Akárcsak Földi László, aki szintén minden pénzt megért Tarlósnak, csakhogy miután az Echo Tv-ben a menekülteket segítő civilek kivégzéséről fantáziált, ami háborús körülmények között simán elképzelhető, Tarlós megtiltotta neki, hogy a továbbiakban az illegális bevándorlás témakörében nyilatkozzon. Földi szakértő és főtanácsadó úr nem bírta ki, ezért a Magyar Időknek adott hosszú interjút annak tudatában, hogy kirúgásra számíthat. És bejött. Tarlós ezúttal legalább nem csinált segget a szájából, igaz, hogy munkaviszonya csak november 30-ával szűnik meg, de megszűnik. Gyanítom, hogy a szolgálataiért hálás kormány megtalálja a megoldást, és az összeesküvés-elméleteit bőkezűen honorálja valamilyen más kamuállásban.

Orbán főkeresztény és díszes kísérete – Balog, Szijjártó, Kósa, Trócsányi – tegnap Luther sírjánál kampányolt tisztelgett a wittenbergi vártemplomban – ezt Havasi Bertalan mindenestől tudjuk, és véletlenül fotók is készültek a helyszínen. Dübörög a reformáció éve, meg a választási kampány, úgyhogy nem marad más hátra, mint előre. A keresztény máz pedig segít.

És családon belül is marad lehetőleg. Már amennyiben érdekes riport jelent meg tegnap a Felház nevű kereszténységgel házaló mozgalomról, amelyiknek egyik arca Orbán Gáspár. Én azt hiszem, hogy már csak ez hiányzott: mindenféle betegségeket gyógyítani és téríteni és közben azt mondani, hogy nem akarunk a Felházból karriert csinálni, nem lesz belőle sem gyülekezet, sem egyház, sem felekezet, és pénzt sem akarunk kivenni belőle. Sajnálom, biztos az én készülékemben van a hiba, de aki kézrátétellel és imával tartja elképzelhetőnek a rák gyógyítását, azt én bármilyen aljasságra képesnek tartom. Nem azért, mert a miniszterelnök fia, hanem mert embereket megvezetni a hit, a vallás, a kereszténység fegyverével a kézben, legalább akkora bűn, mint politikusként tenni ugyanezt.

A zaklatási botrány újabb fejezetéhez érkezett a Kerényi Miklós Gábor (az Operettszínház egykori igazgatója, mostanig művészeti vezetője, aki időközben nyugdíjazását kérte) elleni vádak nyilvánosságra kerülésével. Marton ügye után sejthető volt, hogy ki lesz a következő, ám eddig csak Kalmár Péter rendező volt felesége nevezte meg szexuális zaklatóként Kerényit, aki egyébként minden vádat és pletykát visszautasított. Miután az Index vasárnap este a személye megnevezése nélkül közölt hosszú cikket, amelyben egyik áldozata is megszólalt, az illető hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt Rónai Egonnak a 23 évvel ezelőtti történetről. Az áldozat Maros Ákos színész, táncos, televíziós műsorvezető, aki jelenleg Amerikában él és aki arról számolt be, Kerényi Miklós vállfával fenekelte el Szegeden egy kollégiumi szobában. Erről én most sajnos képtelen vagyok bármi építő jellegűt gondolni. Igaz, romboló jellegűt sem. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen beteg, romlott ez a világ.

Viszont legalább van akinek tutira bejött az élet. L. Simon barackmagszakértő felesége például újabb tízmillió forintok boldog tulajdonosa lett. A Magyar Nemzet írta meg, hogy a menesztett kulturális államtitkár feleségének vállalkozása, az Agárdi Aratrum Kft. október második felében nyert több mint 35 millió forintnyi támogatást az Európai Unió vidékfejlesztési programjából. A területalapú támogatásra pályázni kell, és valahogy úgy alakult, hogy elsimonné cége forintra pontosan ugyanezt az összeget tavaly májusban is elnyerte ezen a pályázaton. Az egy dolog, hogy a Miniszterelnökség pályázati portáljáról rejtélyes módon eltűnt az erről szóló tájékoztató, az viszont méginkább lenyűgöző, hogyan reagál a politikus neje viselt dolgairól. L. Simonnak semmi köze felesége cégéhez, neki nem ez a munkája, úgyhogy ne fárasszák már ilyen hülyeségekkel, és sőt: hagyják békén a nejét, mert ő nem közszereplő. Tényleg, baszki? Ehhez képest milyen érdekes, hogy mindig ennek a rengeteg nem közszereplő rokonnak és pereputtynak a nyakába zúdulnak a közpénzmilliók és milliárdok (attól függ éppen kiről van szó) és a végén mindig ők vannak megsértődve, hogy baszogatják őket, pedig nem is közszereplők. Mi lenne, ha kurvára semmi keresnivalójuk nem lenne ezeknek a rokoni szálaknak a közpénzes vályú körül, mert akkor a kutyát nem érdekelné, hogy kicsoda L. Simon fitneszedző felesége? Najó, hagyjuk.

Azt még elmondom hirtelen felindulásomban, hogy a hvg.hu értesülése szerint nem vehetett részt az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának hétfői, bíróságokkal foglalkozó adásában Szepesházi Péter, a Budai Központi Kerületi Bíróság polgári bírája, aki több interjúban bírálta Handó Tünde és az általa vezetett Országos Bírósági Hivatal tevékenységét. Handó nagysága ezért levélben kereste meg a bíró munkáltatóját, aki végül arra hivatkozva tiltotta meg Szepesházi szereplését, hogy nyilatkozata a bíróság hivatalos álláspontjának tűnhetne, és az meg kinek lenne jó. Gratulálok Handó naccságának, így is kell ezt csinálni egy kicsattanó demokráciában.

Ez több, mint elég volt így hirtelen belőlem, veszem sietve a búcsúmat, később is itt leszünk, gyertek!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.