Vendégírás: Akkor te hol vereted agyon magad, öcsém?

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Szóval az úgy volt, hogy a költözésük alatt a fiamat és a barátnőjét is megharapta a kishölgy beoltott gyönyörű házicicája, ami után hiába kaptak mindketten tetanusz oltást, antibiotikumot, 3 nap alatt elfertőzödött a sebük és külön-külön másfél órás műtét során felvágták a kezüket, így próbálták kitisztítani a sebeiket. Most kórházban fekszik mindkettő, és mindannyian várjuk a legjobbakat. De nem is erről akarok írni.

A Fradi-Debrecen meccsre bemehettek a régi szurkolók, akik eddig Kubatov miatt nem járhattak meccsekre. Az első dolguk az volt, hogy összeverekedtek – most figyelj, mert be fogsz szarni – az új Fradi-táborral, vagyis azokkal, akiket Kubatov eddig is beengedett a mérkőzésekre.

Ki kezdte, melyik tábor, miért, azt nem tudom, de hogy balhé volt, az tuti, és folyt a vér rendesen. Szerintem a hatalmi pozíció megszerzése lehetett a cél, mert hát különben miért is verné egymást azonos szurkolói csoport?

De ez is tökmindegy, erről sem akartam írni.

A stadionok épülnek, és bár mindannyian tudjuk, hogy ez nem a sportról szóló történet, azért felvetődik bennem a gondolat, hogy ezen balhés embereknek minek stadion, illetve erre a focira minek is? De itt abba is hagyom ezt a fonalat is, mert erről már sokan mások sokat írtak előttem.

Na tehát, megpróbálom összefoglalni a dolgokat, hogyan is kapcsolódnak egymáshoz.

Adott egy sportág, amire a kutya nem kíváncsi élőben, de toljuk bele a pénzt, hogy kilophassuk.

Aztán építünk egy rakat stadiont is hozzá, hogy onnan is kilophassuk a pénzt.

Aztán az egyetlen valamire való szurkolói körrel rendelkező klub fanjai (huligánjai), összeverekednek és agyonszurkálják egymást az erősebb kutya baszik alapon, ami felveti, hogy őket se a foci érdekli igazán, csakis a balhé. Arról nem is beszélve, hogy elképzelhető (nemzetközi szinten így lenne) szankciókkal sújtják a klubot, azaz zárt ajtós meccsek jönnek, avagy a szurkolói csoport egy részét ismét kitiltják a stadionból. Csakhogy akkor itt se lesz néző, tehát minek a stadion?

Na de!

A fiam és a barátnője gyógyulgatna a kórházban, ha a rohamrendőrség nem úgy járkálna ki-be, mintha az örsön lennének. Sorban hozzák a megbilincselt, megszurkált, agyonvert „szurkolókat”, akik közül némelyek mennek az intenzívre, némelyek meg szobára kerülnek.

A szerző felvétele
A szerző felvétele

Na, de azt a szobát üríteni kell, más nem lehet egy ágyhoz bilincselt rab mellett, így éjszaka a beteg, gyógyulni vágyó, esetenként idős embereket költöztetik jobbra-balra. Az ajtó előtt 2-3 rendőr marad és őrzi a „szimpatikus”, több sebből vérző delikvenst, aki ordítva kifejti: fájdalmai vannak, azonnal fájdalomcsillapítót kér, szar a kórház, büdös van, micsoda ellátás ez, nincs ez, nincs az, miért nem kap kaját, hol a nővér, kényelmetlen az ágy, ki kell mennie wc-re, miért nincs wc-papír, új ágyneműt akar, stb.

Nekem meg eszembe jut, hogy tudod öcsém, ha a kormány a kórházakra költötte volna azt a lóvét, amit stadionokra elszórt, akkor itt minden rendben lenne, csakhogy akkor te, hol vereted agyon magad?!

Ezen el kellene gondolkodni!

V. Z. 

adomany-1