Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mecsetet nem kérünk, de a pénzetek jöhet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

– Ahol van mecset, ott van a baj.

– Így van, tehét ezért Magyarországon nem lesz mecset. Mi erre úgy tudunk reagálni.

A Bayer Zsolt, valamint Gulyás Gergely közötti Echo tévés beszélgetés ezen a ponton hágott a tetőfokára, ugyanis a Fidesz parlamenti frakcióvezetője kijelentette, van olyan kezdeményezés, miszerint Magyarországon nem lesz több mecset. A Fidesz sajtóirodája a Magyar Narancs kérdésre reagálva annyit mondott:

Amit Gulyás Gergely frakcióvezető pénteken az Echo TV Mélymagyar c. műsorában elmondott, az magáért beszél, törvényhozási feladattal nem jár.

Ez az a Gulyás Gergely, aki egy tavalyi, a magyarországi iszlám 100. évfordulóját ünneplő konferencián némiképp másként vélekedett:

Történetük nagy részében a kereszténység és az iszlám békében élt egymással. Minden világvallásnak jár a tisztelet…

Mi történt, kedves Gulyás úr, szóltak fentről, hogy mégsem jár már akkor tisztelet minden világvallásnak? Megváltozott a retorika, mostmár csak a kereszténység az, amely követendő példa, mert Orbán Viktor személyesen ezt mondta? Netalán a migránsozással már nem összeegyeztethető a magyar kormány iszlám melletti kiállása? Nem sül le a pofátokról a bőr akkor, amikor keresztényüldözésről papoltok, miközben ti vagytok azok, akik kormány szinten álltok ki a vallásüldözés mellett?

Ezen a konferencián Kövér László házelnök is felszólalt:

Magyarország nem érdekelt abban, hogy az iszlamizmus áldozatává váljon, de abban sem, hogy az iszlám vallást, kultúrát, politikát bárki is azonosítsa az iszlamista terrorral.

A házelnök ezeket nem 10–20  évvel ezelőtt, hanem egészen pontosan tavaly márciusban mondta, a már korábban említett konferencián. Egy évvel ezelőtt még tolerásnak mutatták magukat, a mai naptól kezdve azonban az iszlám és a terrorizmus közé egyenlőségjelet téve, a hazai gyűlölet elmélyítésén ügyködnek. Az iszlamista terrorért egy az egyben felelőssé téve a vallást, elfeledve, hogy a világban nem kevesebb mint 1.8 milliárd ember követője az iszlámnak.

Balog Zoltán emberminiszter és lelkész is felszólalt tavaly márciusban, szavai a következők voltak:

Háborúban állunk, de nem az iszlámmal mint istenélménnyel, nem az iszlámmal mint kultúrával vagy mint közösséggel.

Majd kifejtette véleményét az iszlámról:

Láthatjuk benne alapvető másságát, önnön erényeit és gyengeségeit, de láthatjuk a polarizálódó nyugati társadalmakkal szemben a család, a közösség, a hit és az elkötelezettség erényét.

A Fidesz-KDNP akkor nem iszlám ellenes, amikor a szaúdi herceg hazánkba látogat, vagy épp sajátláb kisasszony és férje Bahreinben üzletel a letelepedési kötvényekkel. Amennyiben pénzt hoznak magukkal, úgy szívesen látjuk minden vallás képviselőit. Ellenkező esetben más a helyzet.  A kormány megpróbálja korlátozni a magyarországi vallásszabadságot, miközben egyre jobban azt a látszatot kelti, hogy a keresztény vallás a mi államvallásunk. Ilyen azonban nincs, ugyanis már nem a középkorban élünk és nem is szeretnénk oda visszamenni.

A kormánynak nincs joga ahhoz, hogy magát felhatalmazottnak érezve döntsön egy vallás démonizálásáról. A hazai iszlám vallás követőit ugyanazok a jogok illetik meg, amelyek a keresztény, vagy történetesen a zsidó vallás támogatóit megilletik, ugyanis Magyarországon továbbra is vallásszabadság van. Bármennyire is sikerült átírni az alaptörvényt, ehhez még a Fidesz sem mert hozzányúlni.

A mecsetek betiltásával mindössze a további feszültség szítását érnék el, ellenben a terrortámadások számát nem csökkentenék. Pláne nem idehaza, ugyanis Magyarországon soha nem történt még ilyen. Nem most, és nem is 2010 óta nem történt ilyen, hanem a magyarországi iszlám 100 éve alatt. Ennek Orbán Viktorhoz és politikájához pont annyi köze van, mint önöknek vagy nekem. Semmi.

Európa és a világ több városában is gondot jelent az iszlamista terrorizmus, ezt tagadni hazugság lenne, azonban, hogy erre a mecsetek bezárása, majd később egy teljes vallás betiltása lehet a megoldás, az teljesen kizárható. A probléma ettől sokkal összetetteb, aminek megoldásán közösen kell dolgoznunk. A vallásüldözések kora lejárt, azt évtizedekkel ezelőtt magunk mögött hagytuk, ugyanis az megoldást soha nem jelenthet. Az pedig, hogy a magyar kormány a keresztény szeretet jegyében más vallások elleni uszításra szólít, sajnos már nem is újdonság. A kérdés már csak az, mikor lesz ennek vége?

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.