Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Én is azt mondom, a kultúránkat ne adjuk oda senkinek!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt, vasárnap van és nemrég még köd is volt, bár annál nagyobb köd nemigen lehet, mint azokban a fejekben, amelyeknek gazdái tegnap egymásnak estek a Fradi-Debrecen meccsen. Verekedés, késes támadás, vér és mi kell még egy igazi magyar focimeccshez? Valaki tudja mennyi volt az eredmény? Valakit érdekel egyáltalán? (2-1) Nem baj. Az egészen biztos, hogy három embert szállítottak kórházba, miután a Ferencváros úgynevezett kitiltott és kubatovista szurkolói összebalhéztak. Az Index nézőktől kapott információi szerint egy férfi kést vett elő, aminek az lett az eredménye, hogy alaposan szétverték. A rendőrség egyelőre úgy tudja, egy ember könnyebben, másik kettő súlyosabban megsérült. Én azt mondom – és várom a megerősítéseket -, hogy a kultúránkat ne adjuk oda senkinek!

Meg Rogán Bűnöző Antalt se, ha már itt tartunk. Tegnap olvastam egy cikket, ami viszont szerencsére mára sem veszített értékéből. Azt a két egymásnak ellentmondó feltételezést taglalja, hogy miért nem indul Antonio egyéni listán a Belvárosban, ahol Juhász Péter mellett Fekete-Győr Andrásnak is nagy tervei vannak. Mivel az érintett nem volt hajlandó tisztázni a dolgot a sajtó megkeresésére, mert nehogy már Rogán és minisztériuma válaszra méltassa a médiát, kénytelenek vagyunk a jól értesült propagandászok megkérdőjelezhetetlen információira hagyatkozni: mivel a fényességes miniszterelnök úr kampányát fogja segíteni, listáról kerül oda, ahova. Igazán megejtő, könnyfakasztó. De én inkább mégis azt a magyarázatot tartom életszerűbbnek, hogy nem kellene az urizáló paraszt(legény) viselt korrupciós ügyeinek teret engedni a kampányban. Arról nem beszélve, hogy még akár bele is bukhat abba, amibe a Fidesz számára elképzelhetetlennek tűnik a belebukás.

Örömmel látom persze, hogy a korrupt elvtelenség egyáltalán nem hungarikum, valószínűleg az MTI ezért számolt be oly nagy lelkesedéssel arról, hogy több mint 5 millió eurót (1,6 milliárd forint) sikkasztottak el Nyugat-Afrikában 2014 és 2016 között az ebolajárvány elleni harcra szánt pénzekből a vöröskereszt munkatársainak bűnrészességével. Mondjuk, az is igaz, hogy ugyanennyi pénzt Farkas Flórián is el tud sikkasztani akármennyi idő alatt is, de itt legalább ráfogják az ismeretlen tettesre, az adófizetők meg újra kifizetik. Nem? De.

Tegnap a Fidesz senki mást nem talált, aki a Magyar Orvos Hősi Halottak emlékművét propagandabeszéd kíséretében megkoszorúzhatta volna, úgyhogy Némethszilusra esett a választás. Ő pedig kitett magáért. A Hír Tv felvétele szerint itt is sikerült egy ordasat migránsozni, mert ha a menekültválságot nem keveri bele a pacallevesbe is, nem lenne ő a kormánypárt verbális verőembere. Elképesztő, hova jutottunk. Én legalábbis minden nap képes vagyok megrökönyödni, pedig már az sem könnyű, hogy a józan eszemet megőrizzem.

Szintén az MTI-ből tudom, hogy hála legyen a jóistennek, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója sem maradt parlagon: Szijjártoporzék haverja, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Puskin-érmet adott át neki az orosz nemzeti egység napján. Nem egyébért, hanem a népek közötti barátság és együttműködés erősítéséért. Az oroszok nagyra értékelik, hogy Vidnyánszky népszerűsíti az orosz irodalmat, Oroszország kulturális örökségeit, és hogy sokat tesz a magyar és az oroszországi színházak együttműködéséért. Ebben speciel nem találok (majdnem) semmi kivetnivalót, már ami az orosz kultúrát illeti. Minden egyéb, ami Oroszország politikai vezetésével kapcsolatos, attól a hideg csicseriborsó leves futkározik a hátamon. A népek közötti barátság szókapcsolat meg… á, hagyjuk is.

Ami az ellenzéket illeti, és annak is az LMP-vel fémjelzett felét: tizenhatodik alkalommal is benyújtják az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, miután eddig 15 alkalommal fulladt kudarcba a próbálkozásuk. A párt társelnöke és miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett a tegnapi nemzeti gyásznapon arról beszélt, hogy november 4. a Kádár-rendszer születésnapja is, és azok az emberek, akik az akkori rendszer bűnösei voltak, ma is teljesen titokban élhetnek köztünk anélkül, hogy elszámoltatták volna őket. Abban egyetértek bárkivel, még Szél Bernadettel is, hogy egy diktatúra titkaira nem lehet demokráciát építeni, sőt. Mint kiderült, kábé semmit nem lehet építeni. Azért azt kimondani, leírni is katasztrófa, hogy a bőszen kommunistázó, ügynököző Fidesz-KDNP tizenötször szavazta le a lusztrációs és az ügynökakták nyilvánosságát szolgáló törvénytervezetet, De szerencsére nyilván nem azért, mert az ország jelenlegi vezetésében ott vannak a korábbi rendszer titkosszolgálati besúgói, hanem mert az elmúltnyolcév, meg hasonló baromságok.

Nahát. Jó hírek jó hírek hátán. Mintegy 1,8 millió tonna, fejenként mintegy 68 kilogramm élelmiszerhulladék keletkezik évente Magyarországon, amely 400-450 ezer rászoruló étkeztetésére lenne elegendő – közölte a Földművelésügyi Minisztérium az MTI-vel. Felhívnám a figyelmet, hogy micsoda zseniális hír ez. Egyfelől arról szól, hogy micsoda kurva nagy jólétben fetrengünk az ország, ahol ilyen pazarlás folyik, másfelől kiderül, hogy azért mégiscsak vannak rászorulók, nem sikerült megszüntetni őket. Tehát akkor ezt én úgy értelmezem, hogy a Mészárosok, Rogánok, Vajnák és Orbánok kibasszák a kaját, ami közel többszázezer nélkülöző ember jóllakására lenne elegendő. Köszönjük, Fazekas!

No, szerintem megint eldobáltam a sulykot, úgyhogy abba is hagyom magam. Egy kis vasárnap reggeli szelíd muzsikával kívánok kellemes ébredezést mindenkinek! Később jövünk!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.