Köszönjük, emberminiszter úr! Háde nagyvonalú teccik lenni, rágjam meg a zuzáját!

Fotó: Gellinger Fotó: Gellinger

Szép estét! Remélem, mindenki kihasználta a szép időt, és elment ibolyát szedni, vagy migránst gyűjteni a rekettyésbe. Balog Zoltán mindenféle miniszter ugyan nem ment sehová – tudtommal – ámde nem pihenkélt a babérjain, mert példás gyorsasággal rottyantott bele az MTI-be.

Az emberi erőforrások minisztere utasítást adott az egészségügyért felelős államtitkárnak, hogy biztosítsa a Magyar Hospice Alapítvány működéséhez szükséges forrást – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton, az MTI-vel.

A tárca közleményében hangsúlyozta továbbá, hogy a miniszter egyúttal az alapítvány figyelmét is felhívta a felelős működésre.
Az Emmi egészségügyi államtitkársága csütörtökön azt közölte, hogy vizsgálják az alapítvány támogatási kérelmét. Úgy fogalmaztak, elismerik a Magyar Hospice Alapítvány szakmai munkáját és társadalmi jelentőségét, éppen ezért az elmúlt három évben már 25 millió forint támogatást kapott az alapítvány.
Korábban a sajtóban és ellenzéki pártok nyilatkozataiban is megjelent: a Magyar Hospice Alapítvány tájékoztatása szerint heteken belül bezárhatják az ország egyetlen, gyógyíthatatlan felnőtt betegeket ápoló hospice házát, mivel nem áll rendelkezésre a működéshez szükséges pénzügyi fedezet.

Köszönjük, emberminiszter úr! Háde nagyvonalú teccik lenni, rágjam meg a zuzáját!Felhívta a figyelmet a felelős működésre? Igen? Évi 100 millióból működtetik az intézményt. Ennyiből kijönnek a bérek (aminek úgy nagyjából a fele megy is vissza az állami kasszába), a rezsi, a gyógyszerek, a műszerek (aminek jó része szintén adóban visszacsorog) és még ők gazdálkodjanak felelősen? Normális teccik lenni (nyelvtannáciknak: tudom, hogy tsz), drágaszép Balog úr? Erre miért nem hívta fel Farkas Flórián figyelmét a minap, amikor arról teccett óbégatni a mikrofonba, hogy azért báncsák (lásd fent) a Flórit, mert cigány. És hogy mennyire nagyon jól tudnak együtt működni és micsoda drágaszép ember is a Flóri. Aki mellesleg felelős másfél milliárd forint eltűnésért.

Közben rájöttem a megoldásra! A hospice alapítvány szépen vegye fel a Híd a munka világába művésznevet és kérjen kétmilliárd állami támogatást. Szerintem meg se nézi senki, mire kell, úgy elutalják a pénzt. Legalább akkor végre jó helyre kerülne néhány forint.

A nap kommentje Páltól (szeretem az iróniát):

Kósa Lajos feddhetetlen! Sok pénz felett rendelkezik. Takarékosan, szerényen. Intelligenciája, becsületessege garancia, hogy jó helyre megy a pénz. Orbán Viktor nevezte ki, demokratikus módon.

adomany-1