Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Köszönjük, emberminiszter úr! Háde nagyvonalú teccik lenni, rágjam meg a zuzáját!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Remélem, mindenki kihasználta a szép időt, és elment ibolyát szedni, vagy migránst gyűjteni a rekettyésbe. Balog Zoltán mindenféle miniszter ugyan nem ment sehová – tudtommal – ámde nem pihenkélt a babérjain, mert példás gyorsasággal rottyantott bele az MTI-be.

Az emberi erőforrások minisztere utasítást adott az egészségügyért felelős államtitkárnak, hogy biztosítsa a Magyar Hospice Alapítvány működéséhez szükséges forrást – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton, az MTI-vel.

A tárca közleményében hangsúlyozta továbbá, hogy a miniszter egyúttal az alapítvány figyelmét is felhívta a felelős működésre.
Az Emmi egészségügyi államtitkársága csütörtökön azt közölte, hogy vizsgálják az alapítvány támogatási kérelmét. Úgy fogalmaztak, elismerik a Magyar Hospice Alapítvány szakmai munkáját és társadalmi jelentőségét, éppen ezért az elmúlt három évben már 25 millió forint támogatást kapott az alapítvány.
Korábban a sajtóban és ellenzéki pártok nyilatkozataiban is megjelent: a Magyar Hospice Alapítvány tájékoztatása szerint heteken belül bezárhatják az ország egyetlen, gyógyíthatatlan felnőtt betegeket ápoló hospice házát, mivel nem áll rendelkezésre a működéshez szükséges pénzügyi fedezet.

Köszönjük, emberminiszter úr! Háde nagyvonalú teccik lenni, rágjam meg a zuzáját!Felhívta a figyelmet a felelős működésre? Igen? Évi 100 millióból működtetik az intézményt. Ennyiből kijönnek a bérek (aminek úgy nagyjából a fele megy is vissza az állami kasszába), a rezsi, a gyógyszerek, a műszerek (aminek jó része szintén adóban visszacsorog) és még ők gazdálkodjanak felelősen? Normális teccik lenni (nyelvtannáciknak: tudom, hogy tsz), drágaszép Balog úr? Erre miért nem hívta fel Farkas Flórián figyelmét a minap, amikor arról teccett óbégatni a mikrofonba, hogy azért báncsák (lásd fent) a Flórit, mert cigány. És hogy mennyire nagyon jól tudnak együtt működni és micsoda drágaszép ember is a Flóri. Aki mellesleg felelős másfél milliárd forint eltűnésért.

Közben rájöttem a megoldásra! A hospice alapítvány szépen vegye fel a Híd a munka világába művésznevet és kérjen kétmilliárd állami támogatást. Szerintem meg se nézi senki, mire kell, úgy elutalják a pénzt. Legalább akkor végre jó helyre kerülne néhány forint.

A nap kommentje Páltól (szeretem az iróniát):

Kósa Lajos feddhetetlen! Sok pénz felett rendelkezik. Takarékosan, szerényen. Intelligenciája, becsületessege garancia, hogy jó helyre megy a pénz. Orbán Viktor nevezte ki, demokratikus módon.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.